5 motive pentru a alege o platformă eLearning pentru instruirea angajaților | SIVECO Romania

5 motive pentru a alege o platformă eLearning pentru instruirea angajaților

Joi, Octombrie 15, 2015

În prezent, succesul unei companii depinde în mare măsură de gradul de inovare, de adaptarea la cerințele actuale ale pieței, dar mai ales de profesionalismul angajaților. Tocmai pentru că pregătirea angajaților are impact direct asupra performanțelor unei companii, tot mai mulți manageri și directori HR sunt preocupați de instruirea continuă a acestora, cu ajutorul unor soluții informatice de tip eLearning. Dar oare care sunt criteriile de bază după care o companie își poate alege soluția potrivită de instruire online pentru angajații săi?

Răspunsuri valoroase la această întrebare ne oferă Viorel Jigman, manager departament AeL în cadrul SIVECO România.

1. În primul rând, managerii și cei care coordonează instruirea angajaților ar trebui să se orienteze spre utilizarea unor soluții care să asigure un transfer rapid de cunoștințe, la costuri mai mici față de instruirea tradițională. Platforma online AeL, dezvoltată de SIVECO, oferă exact acest lucru: instruirea angajaților într-un timp scurt, cu reducerea semnificativă a costurilor față de instruirea tradițională. Companiile pot opta pentru folosirea platformei AeL și în sistem SaaS (Software as a Service), înlăturându-se astfel complet costurile asociate cu achiziționarea de echipamente hardware și licențe, plata făcându-se pentru utilizarea efectivă a sistemului. În plus, clienții noștri spun că eficienţa procesului de învăţare prin intermediul sistemului AeL este cu 50%-60% mai mare față de învăţarea tradiţională.

2. Apoi, ar fi indicat ca managerii să se asigure că platforma permite instruirea oricând, pentru oricine are permisiunea de a accesa sistemul, de oriunde în lume. Spre exemplu, unul dintre clienții noștri, o mare rețea de supermarketuri din România, a dorit să își instruiască și să-și testeze angajații chiar la locul de muncă, cu ajutorul platformei AeL. În acest fel, nu a mai fost necesar ca angajații să fie scoși din producție. Folosind AeL, fiecare angajat își poate planifica instruirea în funcţie de prioritățile sale, alocându-și timp zilnic pentru studiu. Clienții noștri ne-au confirmat că timpul petrecut de un angajat în procesul de instruire se poate reduce astfel cu până la 40%.

În plus, platforma educațională AeL poate fi folosită ca parte a unei strategii de instruire de tip “blended learning”. Aceasta presupune că angajații pot parcurge în cadrul sistemului o serie de cursuri, urmând apoi să își definitiveze cunoștințele prin sesiuni de instruire tradițională, workshop-uri aplicate sau testare practică. Strategia acesta se dovedește una câștigătoare deoarece are în vedere și interacțiunea umană, pe care platforma AeL nu își propune să o elimine.

3. Un alt aspect pe care managerii ar fi bine să îl aibă în vedere este posibilitatea de a crea intern propriile cursuri, teste sau sondaje și de a le utiliza pentru oricâți angajați dorește, fără nici un cost suplimentar. Platforma AeL permite crearea de cursuri complexe, datorită editorului de cursuri pe care îl oferă. Materialele de instruire interactive pot îngloba resurse de tip text,  poze,  video,  audio,  animații Flash,  clipuri YouTube, Vimeo, Ted sau prezentări slide-show. Cursurile create pot rula pe orice tip de dispozitiv, indiferent de sistemul de operare: laptop, tabletă sau smartphone. De asemenea, platforma AeL include un editor de teste ce conține șabloane pre-definite pentru diverse tipuri de întrebări, precum și un modul ce permite crearea de sondaje care să ajute la evaluarea procesului de instruire și la colectarea de feedback din partea angajaților.

4. Important este și modul în care platforma de instruire se poate integra cu soluțiile informatice deja folosite de companie, precum și expertiza furnizorului de a face această integrare. Spre exemplu, platforma AeL se integrează nativ cu sistemele de bază folosite în majoritatea organizațiilor, cum ar fi managementul utilizatorilor sau email.

5. De asemenea, managerii trebuie să acorde o atenție specială serviciilor pe care le pune la dispoziție furnizorul platformei. Fie că este vorba de consultanța inițială, prin care se determină nevoile companiei și funcționalitățile dorite, fie că este vorba de faza implementare, instruirea utilizatorilor sau suport tehnic, toate au pondere importantă în determinarea gradului de folosire ulterioară a platformei.

Și un ultim aspect, extrem de important, ține de mentalitatea managerilor, care trebuie să fie conștienți de necesitatea adoptării soluțiilor informatice ca diferențiator de piață. E bine ca ei să știe că folosind un platfomă precum AeL, pot vedea în orice moment în sistem care este evoluția și parcursul profesional al fiecărui angajat și pot planifica, programa şi sincroniza mult mai facil procesul de instruire la nivel de companie, ajutând astfel la creșterea performanțelor și profitabilității companiei lor.

Pentru mai multe informații despre platforma AeL sau pentru a intra în legătură cu un consultant AeL, vă rugăm să ne scrieți la adresa AeL.Cloud@siveco.ro.