Bucureşti, 08 iunie 2012, SIVECO Romania aniversează 20 de ani de performanţă în IT-ul românesc | SIVECO Romania

Bucureşti, 08 iunie 2012, SIVECO Romania aniversează 20 de ani de performanţă în IT-ul românesc

Vineri, Iunie 8, 2012

Primii cei mai frumoşi 20 de ani

Vineri, 8 iunie 2012, Centrul de Conferinţe Snagov a fost locul de desfăşurare a unui eveniment cu totul special.
 
SIVECO Romania a sărbătorit 20 de ani de proiecte mari, un prilej minunat pentru a ne întâlni cu prietenii companiei, cei care ne-au fost alături în aceste doua decenii. Am avut invitaţi dragi, din ţară şi din străinatate, privilegiul unor artişti de excepţie – Alessandro Safina, Iana, Pavel Bartoş, Răzvan Mazilu, Voltaj, şi o vreme însorită asemănătoare gândurilor participanţilor la eveniment.
 
Şi pentru ca un astfel de moment se întâlneşte o dată la 20 de ani, vă invităm să rememorăm împreună câteva dintre cele mai frumoase momente ale galei ”SIVECO 20 de ani mari”.
 
20 de ani de progres
 
Este o zi cu totul specială pentru că o săbătorim alături de dumneavoastră: clienţi, parteneri, colaboratori – într-un cuvănt, prietenii noştri, 20 de ani MARI, plini de proiecte de succes, însumând mii de ore de muncă. Este o zi în care ne bucurăm să putem spune că perseverenţa şi curajul sunt răsplătite. De-a lungul celor 20 de ani, ne-am concentrat cu consecvenţă pe iniţierea şi derularea unor proiecte a căror anvergură şi complexitate i-a intimidat pe mulţi. Ne-am asumat să facem lucruri grele fără să ne uităm prea des în urmă. Astăzi, având experienţa celor 20 de ani, putem spune ca demersul nostru este sinonim cu progresul. SIVECO Romania a devenit nu numai cea mai mare casă românească de software, ci şi un brand internaţional respectat, un lider în domeniul IT”, a declarat în faţa celor peste 1.500 de invitaţi Irina Socol, preşedintele şi directorul general al companiei SIVECO.

Mesajul complet al Irinei Socol îl puteţi citi aici

Cuvinte din partea celor care ne apreciază

Frumoasele cuvinte ale invitaţilor noştri ne-au făcut mândri că suntem parte a unei poveşti extraordinare de succes.
 
Doina Banciu, Directorul Institutului de Cercetari în Informatică: Această aniversare este o mare bucurie pentru colectivitatea IT din România. Vrem ca SIVECO să înflorească în continuare pentru binele nostru, al tuturor.


Academician Florin Filip, Academia Româna: 20 de ani este puţin în viaţa unui om, dar înseamnă foarte mult în viaţa unei firme. Urez echipei SIVECO să nu se oprească aici.


Nicolae Badea, Preşedintele Computerland: Mă bucur că mă aflu la aniversarea unei firme care este principalul actor în domeniul IT. Potenţialul SIVECO este într-o continuă creştere.


Iosif Urs, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii Titu Maiorescu: În numele comunităţii universitare maioresciene vă felicit pentru profesionalismul dumneavoastră.


Mihai Ionescu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România: Îmi scot pălaria în faţa acestei aniversări, în faţa celor 1.300 de angajaţi şi a Irinei Socol, care a lucrat cu ani în urmă ca stagiar la Institutul de Cercetări în Informatică şi acum conduce prima firmă românească de software. Iată că se poate! Iată că România este recunoscută şi prin brandul SIVECO.


Ion Iliescu, fost Preşedinte al României (mesaj):  Doresc să remarc contribuţia SIVECO la formarea oamenilor din industria IT. Firma a fost şi este şi o şcoală pentru cei care au lucrat şi lucrează aici. În acest moment aniversar urez celor care lucrează la SIVECO, celor care au avut iniţiativa formării firmei, multă sănatate, putere de muncă şi succes. La Mulţi Ani!


Daniel Funeriu, Consilier prezidenţial, fost Ministru al Educaţiei: Mă bucur că SIVECO împlineşte 20 de ani. În viaţa unei firme 20 de ani înseamna foarte mult. SIVECO nu doar că a rezistat 20 de ani pe piaţă, ceea ce este deja foarte mult, dar s-a dezvoltat de la an la an fiind în prezent una dintre cele mai puternice firme de profil din România. Să ne vedem cu bine la aniversarea celor 120 de ani!


Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei: Acest moment aniversar este unul foarte frumos. Ne bucurăm că există o prezenţă românească care a devenit internaţională şi care s-a impus în spaţii care altadată erau interzise industriei româneşti.


Sorin Mândruţescu, Directorul General al Oracle România: Irina Socol şi SIVECO sunt etalonul antreprenoriatului românesc. Acum la 20 de ani ne întrebăm cum vor fi următorii 20 de ani pentru SIVECO şi sunt convins că vor fi cel puţin la fel de succes, că proiectele SIVECO vor fi un benchmark pentru industria IT. Echipa SIVECO a adus în industrie elemente de tip soft: dedicaţie, imaginaţie şi dacă este un lucru pe care l-am invidiat întotdeaună este acel tip de relaţie specială pe care SIVECO îl are cu clienţii -“Murim, dar proiectul trebuie să iasă!” – şi întotdeauna a ieşit. Acesta este un lucru pe care mi l-am dorit ca şi cultură organizaţională atât în compania mea, dar şi ca un standard al întregii industrii IT. SIVECO este cel mai important partener Oracle.


Radu Enache, Directorul General al HP România: SIVECO este cel mai mare partener al lui Hewlett Packard în România. Toate marile noastre proiecte se leagă de colaborarea cu SIVECO. Nu este vorba de 1.300 de oameni competenţi, dinamici, seriosi, de soft inovativ, nici de un management extraordinar pe care Irina Socol îl asigură, ci de o companie recunoscută internaţional pe care fiecare dintre noi ar trebui să o sprijine să se dezvolte. Cea mai mare firmă românească de software este SIVECO.


Sorin Dimitriu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti: Noi, Camera de Comerţ, preţuim în mod deosebit colaborarea pe care o avem cu SIVECO. Pasiunea, dar şi cunoaşterea aprofundată a domeniului informatic au facut ca SIVECO Romania sa fie în rândul celor mai buni jucători IT. SIVECO Romania s-a dezvoltat constant în cei 20 de ani de activitate, demonstrând că viziunea curajoasă, încrederea în reuşită, implicarea totală în proiecte şi devotamentul faţă de clienţi sunt cele mai importante ingrediente ale succesului.


Varujan Pambuccian, Deputat în Parlamentul României: Cel mai important lucru legat de SIVECO este că a reuşit să ramâna o firmă antreprenorială şi nu o corporaţie. SIVECO poate oferi o şansă într-o ţară aflată pe un continent care o ia razna.


Lauri pentru SIVECO Romania

SIVECO Romania este recunoscută nu numai drept liderul caselor de soft din România ci şi un brand internaţional, sinonim cu exemplul de reuşită în antreprenoriatul românesc.
 
De aceea, SIVECO Romania este o companie a cărei prezenţă pe podiumurile internaţionale a devenit un fapt extrem de natural, în palmaresul său numărând peste 150 de premii.
 
Momentul aniversar a dat ocazia multora dintre clienţii şi partenerii noştri să exprime aprecierea pentru buna colaborare cu echipa SIVECO Romania prin acordarea de diplome, trofee, calităţi onorifice.

  • Din partea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării Bucureşti-România: Diploma de Excelenţă pentru Irina Socol, pentru contribuţii de excepţie în progresul comunităţilor şi naţiunilor
  • Din partea Universităţii Politehnica din Bucureşti: Diploma de Excelenţă, cu ocazia aniversării a 20 de ani
  • Din partea Comunităţii Academice a Universităţii Titu Maiorescu: Diploma de Excelenţă pentru profesionalism, creativitate şi spirit de cooperare
  • Din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti: Atestat-Membru Onorific, Doamnei Irina Socol
  • Din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti: Brevetul şi Insigna de Aur, Doamnei Irina Socol
  • Din partea ICI (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică) : Diploma de Excelenţă cu ocazia aniversării a 20 de ani
  • Din partea Universităţii Politehnica din Bucureşti: Trofeu - cu ocazia aniversării a 20 de ani.

La rândul său, echipa SIVECO  a mulţumit invitaţilor pentru excepţionala implicare în promovarea software-ului românesc şi pentru dezvoltarea societăţii informaţionale.

Mesajul de mulţumire transmis către Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti poate fi citit aici.

O sărbătoare excepţională cu artişti excepţionali

8 iunie 2011, Snagov, România – o zi de vară însorită, splendidă. O scenă pe care s-au produs o mulţime de momente frumoase, prezentate de Pavel Bartoş, un artist inspirat, plin de umor de cea mai bună calitate. Invitatul special, cel care a dat evenimentului nostru stralucirea meritată a fost celebrul tenor Alessandro Safina, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi tenori din lume, apreciat pentru sensibilitatea pe care o transpune în cântecele sale şi pentru cariera extraordinară în lumea muzicii.

Marele Safina a cântat alături de românca Iana, o soprană cu o carieră internaţională de mare succes, fiind acompaniaţi de Bucharest Metropolitan Orchestra.

Întregul eveniment a beneficiat de prezenţa unui artist total -  Răzvan Mazilu, care, alături de trupa sa a prezentat fragmente inedite şi explozive din spectacolul Urban Kiss.

Fireşte, la un eveniment care sărbatoreşte 20 de ani mari nu putea lipsi formaţia Voltaj, alături de care am cântat cu toţii.

Plimbarile cu balonul cu aer cald au oferit o experienţă grozavă celor dispuşi să vadă petrecerea SIVECO de la înălţime, atelierele caricaturiştilor invitaţi la evenimente au fost luate cu asalt de invitaţii dornici să ramâna cu o amintire personalizată de la acest eveniment excepţional, iar plimbările cu vaporaşul pe lacul Snagov au completat o zi perfectă din viaţa companiei şi echipei SIVECO. 

SIVECO Romania, în direct

Timp de 20 de ani, numele SIVECO a fost o prezenţă constantă în ziare şi pe posturile de televiziune. La o aniversare ca aceasta, era firesc să fim în atenţia principalelor canale media.

Au oferit interviuri la Realitatea, Money Channel, Pro TV, TVR, pentru Revista Forbes şi Ziarul Financiar - Irina Socol, Preşedinte şi Director General, Doina Binig – Vicepreşedinte Strategie şi Chief Operating Officer,  Florian Ciolacu – Vicepreşedinte Adjunct International Accounts and Partners, Dragoş Dobran – Directorul Departamentului eHealth, Iulian Manea – Director Regional Europa Centrală, Marian Murguleţ – Director Regional Turcia şi Ţările din Golful Persic. 

Ne-au onorat cu prezenţa jurnaliştii din presa scrisă şi online, din domeniile economic, social, IT.
 
Puteţi viziona mai jos câteva dintre materialele apărute.

SIVECO Romania aniversează 20 de ani de performanţă pe piaţa IT-ului românesc

Interviu Irina Socol, Preşedinte şi Director General

Interviu Doina Binig, Vicepreşedinte Strategie şi COO

Interviu Dragoş Dobran, Director Departament eHealth

Interviu Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzari Internaţionale

Interviu Iulian Manea, Director Regional Europa Centrală

Interviu Marian Murguleţ, Director Regional Turcia şi Ţările din Golful Persic

Ce vom face peste 20 de ani?

Se pot spune multe despre cei 20 de ani care au trecut de la înfiinţarea companiei. Noi am încercat să sintetizăm 7000 de zile de lucru şi sute de mii de ore/om într-o carte de 100 de pagini şi 20 de ani de viaţă în 5 minute de film.

Vă invităm să cititi cartea aniversară, aici.

Atmosfera specială a evenimentului aniversar reiese şi din multe fotografii, care pot fi văzute aici.

Primii 20 de ani i-am sărbătorit cum se cuvine, aşa că ne întoarcem iar la lucru, construind planuri pentru următorii 20 de ani.

Cu ce gânduri ne îndreptăm spre 2032?

Ne răspunde Irina Socol: "Vom construi proiecte mari, împreună cu partenerii noştri, alături de care ne simţim capabili să atingem cele mai ambiţioase ţinte. Vom deschide noi posibilităţi de afirmare pentru experţii români, la noi acasă şi în ţări care ştiu încă foarte puţine lucruri despre România. Vedem cu ochii minţii, deja, sărbatoarea de peste 20 de ani. Vom fi, cu siguranţă, la fel de entuziaşti, făcând planuri la care azi nu visăm. Încă."