Bucureşti, 17 noiembrie 2008, Avem 18. Votăm uninominal! | SIVECO Romania

Bucureşti, 17 noiembrie 2008, Avem 18. Votăm uninominal!

Luni, Noiembrie 17, 2008

Asociaţia Pro Democraţia şi-a serbat majoratul

18  ani de acţiuni pentru consolidarea democraţiei

Luni, 17 noiembrie, a avut loc la Muzeul Ţăranului Român evenimentul de sărbătorire a 18 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Pro Democraţia. Potrivit organizatorilor, locaţia a fost aleasă ca semn de recunoaştere a influenţei dezvoltării mediului rural pentru democraţie. 

SIVECO Romania a fost sponsor al acestui important eveniment din lumea societăţii civile, la care au participat reprezentanţi ai ONG-urilor, ai mediului politic si diplomatic. 

Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager la SIVECO Romania, a declarat: “Asociaţia Pro Democraţia este un nume important în promovarea valorilor democraţiei şi suntem încrezători că va continua să lupte pentru acest deziderat cu aceeaşi dăruire, tenacitate şi inteligenţă ca şi până acum”.

Parteneriatul SIVECO Romania cu Asociaţia Pro Democraţia a demarat in 2006 fiind bazat pe proiecte educationale cu caracter civic.

Asociatia Pro Democraţia a fost înfiinţată în anul 1990. In 1992, APD a monitorizat pentru prima dată alegerile, iar în 1995 deschidea, în premieră pentru România, discuţia despre uninominal. In patru ani, APD a strâns peste 470.000 de semnături pentru reforma electorală cu ajutorul a peste 500 de voluntari. Campania de advocacy a organizaţiei şi procesul de mediere a discutiilor dintre partidele politice au avut ca rezultat incheierea cu succes a celui mai amplu proiect al unei organizatii neguvermanetale din Romania: introducerea votului uninominal.