Saltul în societatea înformațională, o șansă extraordinară pentru România | SIVECO Romania

Saltul în societatea înformațională, o șansă extraordinară pentru România

Marţi, Mai 27, 2014

"Putem face saltul de la economia agrară direct în societatea informațională, dacă învățământul se modernizează", a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO, în cadrul conferinţei "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar.

Experții SIVECO au dezbătut măsurile de care are nevoie mediul privat pentru a relua investițiile și pentru a crea noi locuri de muncă, alături de înalți oficiali ai statului, reprezentanți ai băncilor și ai marilor companii românești. 

"După aderarea României la UE, prin fonduri europene s-au finanțat multe proiecte utile, unele vizând dotarea cu tehnologie, dar cele mai multe pentru formarea cadrelor didactice să folosească TIC la clasă. Toate acestea, plus alte inițiative, fac ca în România să existe o fundație foarte bună. Noi, românii, avem avantajul că ne adaptăm ușor la noua tehnologie - se vede și din statisticile recente care ne compară cu alte țări europene la utilizarea informaticii și a internetului. Avem o densitate mare de informaticieni, care pot lucra inclusiv la produse educaționale. SIVECO exportă asemenea produse în 27 de țări. Cred că, pentru România, noile tehnologii sunt o șansă extraordinară! Un copil isteț de la țară, cu un calculator legat la internet și cu îndrumare din partea unui profesor inimos, poate face saltul de la economia agrară de subzistență direct către societatea informațională, către o carieră interesantă și bine plătită", a afirmat Florin Ilia la conferință.

Potrivit discuţiilor din cadrul conferinţei "Cei mai mari jucători din economie", România este o destinaţie favorită a fondurilor de investiţii în condiţiile în care economia creşte, forţa de muncă e bine pregătită şi ieftină, băncile vând active la preţuri reduse, iar statul listează companii.