Enciclopedia România 1918 unește Românii de Pretutindeni | SIVECO Romania

Enciclopedia România 1918 unește Românii de Pretutindeni

Vineri, Mai 25, 2018
Sub patronajul Președinției Române, primul proiect al Fundației SIVECO, Enciclopedia digitală „România 1918”, va fi prezentat astăzi publicului în cadrul Festivalului Culturii Românilor de Pretutindeni.

 

Festivalul a început din 23 mai și este iniţiat de Administraţia Prezidenţială, prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Românii de pretutindeni, şi organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Din programul zilei de vineri, 25 mai 

Pe lângă expoziții, dezbateri, proiecții de filme documentare și artistice, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București (Calea Victoriei 88), de la ora 16:30, va avea lor prezentarea aplicaţiei “Enciclopedia 1918. Oameni, momente și imagini”, realizată de Prof. Radu Jugureanu şi echipa sa.

Despre România 1918 

Enciclopedia digitală „România 1918” celebrează oamenii și momentele cheie care au făcut posibilă întregirea României, de la izbucnirea Primului Război Mondial, până la sfârșitul războiului și împlinirea idealului național, Marea Unire.

În aplicație sunt înglobate peste 370 de imagini rare, de epocă, prelucrate grafic și (unele din ele) animate; filme de arhivă; monumente și arme care pot fi explorate în 3D; hărți interactive; două jocuri 3D care simulează bătălii istorice reale.

Aplicația este gratuită și disponibilă pentru descărcare de pe orice platformă, precum și de pe www.romania1918.eu.

Despre Festival

Intenţia Festivalului Culturii Românilor de Pretutindeni este de a aduce împreună artişti români din mai multe domenii de creaţie şi de a crea comunităţi care să celebreze cultura și istoria română, indiferent pe ce meleaguri trăiesc creatorii. Printre manifestările Festivalului se află expoziţii de artă, grafică, fotografie şi carte, dezbateri, concerte, proiecţii de film şi piese de teatru.

Festivalul se desfășoară între 23 – 28 mai.