Agricultorii români pot solicita acum on-line finanţare europeană nerambursabilă | SIVECO Romania

Agricultorii români pot solicita acum on-line finanţare europeană nerambursabilă

Marţi, Mai 20, 2014

Recent, în cadrul unui eveniment organizat la Ministerul Agriculturii a fost lansată aplicaţia de depunere on-line a cererilor de finanţare pentru modernizarea exploataţiilor agricole, prin Programul Naţional pentru Dezvoltarea Rurală (PNDR) – Măsura 121.

Implementarea tehnică şi financiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR), program al Uniunii Europene care sprijină ţările membre în cadrul Politicii Agricole Comune, este asigurată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Fondurile disponibile pentru modernizarea exploataţiilor agricole (Măsura 121) sunt de 150 de milioane de euro pentru sesiunea de cereri de proiecte din perioada 20 mai - 18 iulie 2014.

Soluţia informatică dezvoltată pentru APDRP de către SIVECO în colaborare cu partenerii săi, vine în sprijinul fermierilor şi investitorilor care solicită fonduri nerambursabile, eficientizând procesul de depunere a dosarelor.

În cadrul evenimentului de la Ministerul Agriculturii, în prezenţa Prim–ministrului României, a Ministrului Agriculturii şi a conducerii APDRP, printr-o demonstraţie interactivă, au fost explicaţi paşii pe care solicitanţii trebuie să-i urmeze pentru depunerea on-line a proiectelor.

Beneficiarii economisesc timp şi bani deoarece nu mai este necesară deplasarea la sediile judeţene APDRP. Şi procedurile de lucru se simplifică considerabil, iar timpul de depunere a dosarelor de finanţare scade.

Practic, dupa ce îşi creează conturile de utilizatori, solicitanţii, pot încărca documentele în orice moment, fără a merge la ghişeu, având acces permanent la propriul dosar, la cererea de finanţare şi la documentele tehnice şi administrative.