Bucureşti, 30 octombrie – 1 noiembrie 2013, Future Communities // Open Innovation Fair | SIVECO Romania

Bucureşti, 30 octombrie – 1 noiembrie 2013, Future Communities // Open Innovation Fair

Vineri, Noiembrie 1, 2013

O spectaculoasă ieșire la rampă a SIVECO la Future Communities Open Innovation Fair

Bucureştiul a găzduit la sfârșitul lunii octombrie Conferinţa "Future Communities // Open Innovation Fair", la care SIVECO a fost prezentă cu soluţii inovatoare, care au primit laudele Comisarului European pentru Agenda Digitală

Platformă a ideilor noi pentru viitor, conferința a prezentat oportunitățile existente în România în domeniile tehnologiei și inovației, idei, soluții și servicii ce pot fi aplicate în beneficiul comunităților moderne.

Timp de trei zile, vizitatorii care au trecut pragul Bibliotecii Metropolitane București au fost atrași de sectorul destinat eLearning, unde au avut ocazia de a vedea la standul SIVECO și Microsoft cum arată școala viitorului, un sistem deschis, cu elemente formale și informale contopite, cu informatia devenind cunoaștere prin intermediul conținutului educațional SIVECO.

Vizitatorii au putut testa laboratoare virtuale de fizică, biologie și chimie, manuale digitale, sisteme multitouch pentru învățare bazată pe proiect, cu tehnologii Microsoft de ultima oră. 

Elevii de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" îndrumați magistral de Prof. Dr. Mihaela Garabet au făcut o demonstrație de forță în prezența unor oaspeți de seamă: Neelie Kroes - Comisar European pentru Agenda Digitală, Dacian Cioloș - Comisar European pentru Agricultură, Dan Nica - Ministrul Societății Informaționale și Mihnea Costoiu - Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică. 

Prin stand umblau roboței, masa multitouch transforma in realitate SF-ul, iar liceenii construiau rapid un sistem energetic eficient și ecologic, pentru școala lor, sub ochii asistenței.

După încheierea vizitei oficiale, doamna Neelie Kroes a revenit pentru câteva minute la standul SIVECO, pentru a continua dialogul cu elevii-inventatori de la liceul Moisil.