Buletin Informativ SIVECO Romania, Aprilie 2016 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Aprilie 2016

Untitled Document
 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Alexandru Coșbuc,
Vicepreşedinte Adjunct
Vânzări Internaţionale
SIVECO România

Cum se pot crea jocuri educaționale în mai puțin de 5 minute

În cadrul târgului GESS Dubai desfășurat în perioada 1-3 martie, SIVECO a lansat Wand, o aplicație menită să ajute profesorii în realizarea propriilor lecții digitale, adaptate la nevoile de învățare ale fiecărui elev.

Practic, în doar câteva minute, profesorii pot crea o prezentare de diagrame, ilustrații pe tabla interactivă, sau chiar jocuri educaționale, accesibile direct pe dispozitivele mobile ale elevilor.

"Wand este o aplicație inovativă, creată special pentru a îmbunătăți calitatea procesului educațional. Am dezvoltat acest produs pornind chiar de la nevoile exprimate de profesori - de a motiva elevii să învețe cu plăcere, de a folosi conținut educațional atractiv și personalizat de înaltă calitate și de a monitoriza procesul de învățare. Am decis să lansăm produsul la GESS Dubai, principalul punct de întâlnire al profesorilor și specialiștilor în educație din Orientul Mijlociu, punându-ne ștacheta cât mai sus cu putință. Este cunoscut că în țările din Golful Persic se investește enorm în educație și, de aceea, și exigențele privind produsele educaționale sunt foarte mari", spune Alexandru Coșbuc, vicepreşedinte SIVECO pentru vânzări internaţionale şi director general al reprezentanţei SIVECO din Emiratele Arabe Unite.

 Citeşte tot articolul


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început efectuarea plăţilor finale aferente cererilor unice de plată - Campania 2015

Începând cu data de 07.04.2016, în concordanță cu termenele asumate, în cadrul sistemului informatic al APIA dezvoltat de consorțiul al cărui lider este SIVECO România, au devenit operaționale modulele de calcul, aprobare plată și efectuare efectivă a plăților, corespunzătoare schemelor de plată din sectorul vegetal.

 Citiți aici comunicatul APIA din 08.04.2016

     
 

Până în anul 2025 cererea de hidrocarburi va ajunge la 105 milioane de barili pe zi

Lăcrămioara Bârseti,
Director Departament
SIVECO Applications

Companiile din domeniul petrolier se confruntă cu provocari enorme. În ultimii ani, a mai apărut una caracteristică tuturor organizațiilor care trebuie să realizeze managementul integrat a unui volum de date cu creștere exponențială.

Soluțiile informatice SIVECO pentru gestiunea activităților specifice companiilor petroliere acoperă atât fluxul operațiunilor comerciale din sediile centrale, de la nivelul sub-unităților, respectiv din depozite și stații de benzină, precum și procesele specifice operatorilor portuari de produse petroliere.

"Pe lângă expertiza în dezvoltarea de proiecte IT de mare complexitate și amploare, echipa noastră are o bună cunoaștere a domeniului, dobândită în multe implementări de succes la mari companii din domeniul petrolier, atât în România, cât și în alte țări cu tradiție în industrie. Suntem mândri că soluția noastră ERP, SIVECO Applications 2020, funcționează cu rezultate foarte bune la Black Sea Terminal Georgia, una dintre primele zece companii petroliere din lume. În România am colaborat cu companii importante din domeniul petrolier cum sunt Compania Naţională OMV Petrom, COMVEX şi UNICOM Holding", a declarat Lăcrămioara Bârseti, directorul Departamentului SIVECO Applications.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII DE BUSINESS

  Cum poate ajuta IT-ul jucătorii din piața de retail?
 
 
 
 

Considerate exemple de bună practică, cinci proiecte de eLearning dezvoltate și implementate de SIVECO au fost promovate de cea mai importantă comunitate europeană de educație - www.scientix.eu

Radu Jugureanu,
Director Departament
eContent

Portalul european Scientix - www.scientix.eu este locul virtual de întâlnire a cadrelor didactice de științe, tehnologie, inginerie și matematică, cercetătorilor în educație, factorilor de decizie politică și a altor profesioniști din domeniul educației științifice. Acesta își propune să promoveze noi tehnici de predare, să popularizeze științele în rândul tinerilor și să stimuleze colaborarea între profesorii din școlile europene.

"Lecțiile au fost elaborate de specialiștii noștri în educație și sunt puse la dispoziția copiilor prin intermediul unui portal online. Datorită acestui proiect, copiii cu nevoi educaționale speciale din România au acces la o educație mai bună, la un sprijin de specialitate mai eficient, sunt ajutați să dezvolte competențe și abilități noi, care îi ajută să își găsească un loc de muncă după terminarea studiilor și să aibă un rol activ în societate", spune Radu Jugureanu, director departament eContent în cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

EDUCAȚIE CONTINUĂ

 Cu AeL, timpul de instruire necesar angajaților se poate reduce cu 40%
 
 
 
 

Uniunea Europeană își propune ca, până în 2020, rata abandonului școlar timpuriu să scadă sub 10%

Monica Florea,
Director Departament
Proiecte Europene

Creșterea motivației de instruire pentru elevii din ciclul secundar și gimnazial, prin transformarea învățarii într-o activitate plăcută, interesantă, utilă, cu ajutorul celor mai recente inovații tehnologice, este principalul obiectiv al proiectului de cercetare NEWTON.

Proiectul a fost lansat recent și este realizat de un consorțiu de 14 firme europene din 7 țări.

"Suntem foarte fericiți că participăm la un astfel de proiect, în care putem să valorificăm rezultatul demersurilor de cercetare din cadrul SIVECO. Obiectivele NEWTON reflectă foarte bine propriile noastre preocupări în domeniul eLearning, bazate pe paradigma educațională a secolului 21, dinamică și orientată pe elev. În lumea de azi, este necesar ca elevul să poată gestiona modalitatea de accesare a cunoștințelor potrivit nevoilor sale specifice, fiind ajutat și de tehnologie în procesul de selecție. Pentru a da rezultate, procesul educațional trebuie să fie interactiv, să se bazeze pe tehnologii de ultimă oră și pe noile modalități de comunicare, devenind astfel o activitate plăcută", declară Monica Florea, directorul departamentului de proiecte europene, din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

Inovația = transformarea inteligentă a afacerilor

Conform statisticilor publice, liderii de business din România recunosc importanța inovației pentru succesul companiilor pe care le conduc, aproximativ 60% dintre ei afirmând că inovația are un impact mare și foarte mare în această privință.

Proiectul european de cercetare-inovare ACCELERATE, în cadrul căruia este și SIVECO partener, urmărește transformarea inteligentă a afacerilor din domeniul IT prin adoptarea masivă a celor mai recente inovații tehnologice.

"SIVECO România este coordonatorul consorțiului din România și joacă un rol important în desfășurarea proiectului. Prin intermediul componentelor software dezvoltate de noi cu ajutorul unor metodologii precum SCRUM, platforma va dispune de instrumente ce vor sprijini părți ale procesului de accelerare a dezvoltării companiilor, de servicii care vor asigura accesul la date ce susţin performanţa proceselor de lansare pe piaţă și care sunt specifice căutării partenerilor de afaceri, precum şi de instrumente de management de proiect. Utilizatorii platformei vor avea un acces facil la toate aceste informații și date, fiind partajate, transferate și asimilate într-un ritm alert", a declarat Monica Florea, director de proiect din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

CERCETARE EUROPEANĂ

 Cum învăţăm când ne jucăm
 Un număr record de școli din România au participat la Experimentul Eratostene
 
 
 
 

Avem un nou concurs!

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Cum se numește proiectul european de cercetare care urmărește transformarea inteligentă a afacerilor din domeniul IT?

Primele 3 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu…o surpriză muzicală: o întreagă colecţie de CD-uri cu muzica unor voci legendare, adevăraţi monştri sacri ai scenelor internaţionale:

  1. Ray Charles, Greatest Hits
  2. Frank Sinatra, The Swing Years
  3. Louis Armstrong, Love Songs
  4. Elvis Presley, The King
  5. Leonard Cohen, More best of
  6. Ike & Tina Turner, The Greatest Hits
  7. Celine Dion, The Early Years
  8. Demis Roussos, Greatest Hits
  9. Toto Cutugno, Golden Songs
  10. Gloria Gaynor, I Will Survive

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului, şă ne trimiteţi şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 20.04.2016.