Buletin Informativ SIVECO Romania, August 2016 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, August 2016

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Florin Ilia,
Președinte și Director General
SIVECO România

Topul furnizorilor IT de pe piața românească

Cel mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC) reconfirmă poziția SIVECO în topul celor mai importanți furnizori de servicii IT din piața românească, cu o cotă de piaţă de 5.4%.

Studiul IDC realizează cea mai completă radiografie a pieței românești de servicii IT și analizează evoluția celor peste 100 de furnizori de servicii IT care activează în România.

"De mai bine de 15 ani, SIVECO se situează în mod constant pe primele locuri în topul pieței locale de servicii IT. Rezultatele analizei realizate de IDC, un etalon în ceea ce privește analiza mediului local de afaceri, confirmă faptul că ne-am sincronizat, în timp real, la cerințele pieței, propunând soluții mature care includ tehnologii moderne. În ultimii 10 ani, extinderea pe pieţele externe a devenit o prioritate pentru noi. Este semnificativ faptul că suntem singura firmă din România care a câştigat licitaţii organizate direct de entităţi ale Comisiei Europene", declară Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO România.

     
 

SIVECO conduce consorțiul de firme care va realiza B-Train, un nou proiect strategic pentru Comisia Europeană

Ștefan Morcov,
Vicepreședinte Adjunct

La 1 mai 2016 a intrat în vigoare noul Cod vamal al Uniunii Europene.

Pentru Directoratul General al Comisiei Europene pentru Taxe și Vămi (DG TAXUD) este esențială diseminarea rapidă, corectă și intuitivă a noilor prevederi în rândul autorităților vamale naționale, a operatorilor economici și chiar a publicului, în toate statele membre.

Pentru realizarea acestor obiective, Comisia Europeană a selectat consorțiul format din companiile SIVECO România și INTRASOFT International. În cadrul contractului cadru B-Train 3, acesta va furniza servicii de suport pentru programe de instruire, pe multiple direcții, în domeniul vamal și al taxelor, soluții de eLearning și servicii de comunicare.

"Semnarea contractului B-Train 3 este o recunoaștere a valorii adăugate a produselor și serviciilor SIVECO din cadrul proiectelor furnizate Comisiei Europene și reafirmă poziția noastră de top în industria software europeană. Până în prezent, SIVECO, împreună cu partenerii săi, a implementat peste 20 de proiecte în relație directă cu Comisa Europeană - sisteme IT integrate care aduc beneficii directe pentru milioane de cetățeni ai UE", spune Ștefan Morcov, Vicepreședinte Adjunct SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

Tehnologii inteligente pentru prevenirea dezastrelor naturale

Monica Florea,
Director Departament
Proiecte Europene

Proiectul european de cercetare FLOOD-serv valorifică puterea colaborativă a rețelelor informatice pentru conștientizarea și identificarea soluțiilor de atenuare a riscului în zonele vulnerabile, precum şi pentru coordonarea acţiunilor în situaţii de calamitate.

Concret, proiectul vizează construirea unui sistem informatic care corelează în mod inteligent un volum uriaş de informaţii, colectate dintr-o serie foarte largă de surse. Ele sunt accesibile beneficiarilor, pe orice tip de dispozitiv fix sau mobil.

FLOOD-serv este primul proiect european de cercetare în care SIVECO deține rolul de coordonator al unui consorţiu de 12 organizații din 7 țări.

"FLOOD-serv consideră impactul social ca pe un factor cheie de dezvoltare. Proiectul nu se rezumă la dezvoltarea unui sistem IT sau de comunităţi online, ci are în vedere toate situaţiile cu care se confruntă oamenii în viaţa de zi cu zi. Singura soluţie viabilă, temeinică, împotriva vulnerabilităţilor, inclusiv a celor naturale, cum sunt şi inundaţiile, este schimbarea comportamentului oamenilor. De aceea, platforma FLOOD-serv se bazează pe conţinutul generat de cetăţeni, intermediind legătura dintre aceştia şi autorităţile publice responsabile, prin reţele sociale şi cu ajutorul tehnologiilor mobile", afirmă Monica Florea, coordonatoarea acestui proiect şi directorul departamentului de Proiecte Europene din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

CERCETARE EUROPEANĂ

  Uniunea Europeană vrea ca rata abandonului școlar timpuriu să scadă sub 10% până în 2020
  Inovația = transformarea inteligentă a afacerilor
 
 
 
 

Tinerii români preferă să se informeze de pe net

Florin Anton,
Director Departament
eLearning

Online-ul a fost și anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea rezultatelor la Examenele Naționale.

În iulie, portalul educațional http://portal.edu.ro a primit 12 milioane de vizite cu 187 de milioane de pagini afișate, pentru verificarea rezultatelor la Examenele Naționale.

Portalul educațional a avansat spectaculos pe locul 2 în clasamentul general al site-urilor din România în iulie, față de locul 45 în iunie.

"Cele 12 milioane de vizite din luna iulie pe portalul educațional confirmă utilitatea și necesitatea prelucrării computerizate a datelor de la examenele naționale. Gestionarea unui astfel de proiect este solicitantă, deoarece implică prelucrarea unui volum mare de date și coordonarea perfectă a tuturor celor implicați. Însă acesta este al 15-lea an în care munca noastră contribuie la simplificarea proceselor și la transparentizarea examenelor naționale, ceea ce ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun", spune Florin Anton, directorul departamentului eLearning din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

EDUCAȚIE CONTINUĂ

 Modelul 70:20:10, strategia de instruire a unei companii de succes
 Primul curs online din România destinat protecției consumatorilor
 
 
 
 

Cum putem gestiona volumul imens de facturi generat în domeniul utilităților?

Ștefăniță Ghiță,
Director Departament Dezvoltare
SIVECO Applications

Statisicile publice arată că, numai în anul 2015, la nivel global, s-au emis aproximativ 500 miliarde de facturi din care 7 miliarde pe continentul european. Un domeniu în care se facturează intensiv este cel al utilităților.

Aplicația de Management al Facturării de Utilități din cadrul pachetului integrat SIVECO Applications 2020 eficientizează activitățile de facturare și încasare și automatizează generarea de rapoarte către autoritățile competente.

"Cu ajutorul aplicației noastre, clienții urmăresc toate informaţiile de impact pentru businessul lor. De exemplu, având evidența abonaților în funcție de utilitățile folosite și de locația de consum, cu detalii de tarifare și măsurare, pot să facă o planificare a intervalelor de citire a contoarelor. E important pentru ei ca accesul la arhiva contabilă informatizată să se realizeze în timp real și, nu în ultimul rând, să aibă o evidență a eventualelor reclamați. Numai așa pot urmări eficient rezolvarea lor. Astfel stabilesc o comunicare mai bună, transparentă cu proprii lor clienți", declară Ștefăniță Ghiță director dezvoltare SIVECO Applications.

În România, numeroşi furnizori de servicii din domeniul distribuției de gaz, apă potabilă, apă caldă, energie electrică sau agent termic, privați sau publici, utilizează modulul de Management al Facturării de Utilități.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII DE BUSINESS

 Până în 2025 cererea de hidrocarburi va crește seminificativ - 105 milioane de barili pe zi
 Investițiile pentru securizarea datelor vor depăși în câțiva ani 1,2 miliarde USD
 
 
 
 

Avem un nou concurs!

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Cum se numește proiectul european de cercetare în care SIVECO este coordonator la nivel european?

Primele 3 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu…o surpriză muzicală: o întreagă colecţie de CD-uri cu muzica unor voci legendare, adevăraţi monştri sacri ai scenelor internaţionale:

  1. Ray Charles, Greatest Hits
  2. Frank Sinatra, The Swing Years
  3. Louis Armstrong, Love Songs
  4. Elvis Presley, The King
  5. Leonard Cohen, More best of
  6. Ike & Tina Turner, The Greatest Hits
  7. Celine Dion, The Early Years
  8. Demis Roussos, Greatest Hits
  9. Toto Cutugno, Golden Songs
  10. Gloria Gaynor, I Will Survive

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului, şă ne trimiteţi şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 29.08.2016.