Buletin Informativ SIVECO Romania, Decembrie 2012 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Decembrie 2012

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Irina Socol,
Preşedinte şi Director General

Cum creezi un brand de succes 

Când spui software românesc, spui creativitate, tenacitate, curaj, excelenţă. Sunt calităţi fără de care nu poţi construi un brand. Şi echipa SIVECO ştie foarte bine acest lucru.

„S-ar putea scrie cărţi întregi despre proiectele pe care le-am făcut pentru că au implicat uriaşe resurse umane, au eliberat nebănuite rezerve de creativitate, ambiţie şi solidaritate - o excepţională muncă de echipă, organizaţii din diferite domenii, o colaborare esenţială de care este nevoie atunci când faci proiecte de pionierat, proiecte mari. Putem afirma că am contribuit la scrierea multor pagini din istoria IT a României”, declară Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO.

  Citeşte tot articolul
   
 

Software românesc pentru vama din Macedonia

Dan Tuhar,
Director Departament eCustoms

Specialiştii noştri dezvoltă sistemele vamale necesare aderării Macedoniei la Uniunea Europeană. Astfel, Administraţia Vamală din Republica Macedonia va avea până în 2014 aplicaţiile care funcţionează deja la nivelul ţărilor membre.

“Prin proiectul dezvoltat la Administraţia Vamală din Republica Macedonia, asigurăm aplicarea uniformă a politicilor comunitare astfel încât operatorii economici să aibă o evaluare clară a măsurilor pe care trebuie să le aplice în tranzacţiile de import sau export de mărfuri”, a declarat Dan Tuhar, Director Departament eCustoms, SIVECO Romania.

  Citeste tot articolul

Sistem informatic pentru Banca Naţională a Moldovei

Costel Todor,
Vicepreşedinte Adjunct
Vânzări Internaţionale

Sistemul informatic de raportare al Băncii Naţionale a Moldovei va fi extins.

SIVECO va oferi peste 50 de tipuri noi de rapoarte cu caracter statistic şi de supraveghere prudenţială, specifice domeniului bancar. Sistemul asigură Băncii Naţionale a Moldovei un proces de raportare eficient şi standardizat, aliniat cerinţelor europene.

„Ne propunem optimizarea procesului de raportare şi a fluxurilor informaţionale către Banca Naţională a Moldovei, creşterea calităţii datelor raportate, dar şi stocarea şi prelucrarea centralizată a acestora. Suntem onoraţi că dezvoltăm o soluţie modernă şi complexă, unică în rândul băncilor centrale din regiune atât din punct de vedere al tehnologiilor cât şi al standardelor utilizate”, afirmă Costel Todor, Vicepreşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

  Citeste tot articolul

SOLUŢII

   Cum pot aplica firmele TVA la încasare
 
 
 
 

Cel mai mare exportator de soluţii IT din România

Florian Ciolacu,
Vicepreşedinte
Vânzări Internaţionale (dreapta)

"Trofeul pentru cel mai mare exportator de soluţii IT din România revine în acest an firmei SIVECO!"

Anunţul a fost făcut de Mihai Ionescu, Secretar General al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România, la Gala ANEIR 2012 organizată în parteneriat cu Banca Naţională a României.

SIVECO a primit recunoasterea „performanţei de a duce software-ul românesc în 26 de ţări” şi din partea lui Nicolae Văcăroiu, Preşedintele Curţii de Conturi, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, Florin Georgescu, Vice Prim-Ministru şi Adrian Vasilescu, Consilier al Guvernatorului BNR.

"Din 2008 am început dezvoltarea de proiecte mari pe pieţele internaţionale, iar azi 30% din cifra de afaceri vine din exportul pe care îl facem în 26 de ţări, replicând expertiza obţinută în proiecte naţionale de anvergură. Peste tot oferim tehnologii inovative, produse de calitate, exportăm inteligenţă românească. Sperăm ca în următorii doi ani să ajungem cu soluţiile noastre în 50 de ţări”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale SIVECO.

  Citeşte tot articolul

PREMII

  Finalişti în competiţia celor mai bune proiecte din lume
 
 
 
 

2.000 de şcoli din Europa vor folosi o bază comună de lecţii digitale 

Monica Florea,
Director Departament
Research & Development

Sistemul educaţional bazat pe eLearning nu are bariere. O demonstrează proiectul european de cercetare Open Discovery Space care oferă acces integrat la resursele educaţionale digitale. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 3 ani în 2.000 de şcoli din Europa.

SIVECO este unul din cei 51 de parteneri ai consorţiului, care va oferi resurse educaţionale şcolilor participante.

“Este o provocare pentru noi să facem parte din acest proiect de care vor beneficia 10.000 profesori şi 40.000 elevi cu vârste cuprinse între 6-17 ani. Vom valorifica experienţa internaţională pe care o avem în livrarea de conţinut educaţional şi suntem siguri că beneficiarii vor fi mulţumiţi. Open Discovery Space va stimula cererea pentru resurse de eLearning inovatoare şi va consolida integrarea europeană prin aducerea laolaltă a diferitelor culturi“, a declarat Monica Florea, Directorul Departamentului Research & Development în cadrul SIVECO Romania.

  Citeşte tot articolul

PROIECTE DE CERCETARE

   Mobilitatea personalului medical ajută organizaţiile de sănătate
 
 
 
 

SIVECO, partener oficial al conferinţei eLearning din Bulgaria

Marian Murguleţ,
Director Vânzări Regionale

Profesori, directori de şcoli şi experţi IT au participat la cea de-a 8-a ediţie a Conferinţei Naţionale de e-Educaţie din Bulgaria. Evenimentul a fost organizat de International Data Group sub patronajul Ministerului Educaţiei din Bulgaria.

SIVECO Romania a susţinut în calitate de partener oficial această manifestare, care a reunit peste 200 de profesori din toate nivelurile de învăţământ, dar şi factori de decizie din importante instituţii ale sistemului educaţional local.

"Evenimentul ne-a dat ocazia să aflăm direct de la potenţiali beneficiari ai soluţiilor noastre de eLearning care sunt particularităţile şi nevoile sistemului de învăţământ", a declarat Marian Murguleţ, Director Vânzări Regionale din partea SIVECO pentru Bulgaria.

  Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

  Cum se poate dezvolta sistemul medical
 
 
 
 

Vă invităm la concurs!

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii celor care ne vor da Like pe pagina noastră de Facebook www.facebook.com/siveco şi vor răspunde corect la întrebarea:

Ce soluţii oferă SIVECO organizaţiilor private (business to business)?

Primele 5 like-uri însoţite de emailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu un calendar pentru 2013 (ediţie limitată!).

Concursul este deschis până la data de 04.01.2013. Pentru a intra în posesia premiului, nu uitaţi să ne transmiteţi pe adresa enciclopedica@siveco.ro răspunsul dumneavoastră, împreună cu datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.