Buletin Informativ SIVECO Romania, Decembrie 2016 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Decembrie 2016

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Florin Ilia,
Președinte și Director General
SIVECO România

Raportul de Sustenabilitate SIVECO câștigă faza națională a competiției Deloitte Green Frog Award 2016

Respectând o tradiție începută acum opt ani, SIVECO a publicat şi anul acesta Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2015 care a câștigat recent premiul Deloitte Green Frog Award 2016, faza națională.

Green Frog Award este o competiţie care recunoaște excelența în raportarea non-financiară din Europa Centrală. Anul acesta juriul competiției a selectat raportul SIVECO pentru „progresul semnificativ în ceea ce privește raportarea, cât și referirile la contextul și la problemele locale”.

În calitate de câștigător pe plan local, SIVECO s-a calificat automat în etapa regională, care stabilește ierarhia companiilor cu cele mai bune rapoarte de sustenabilitate din Europa Centrală, cu un impact pozitiv asupra mediului și societății.

"Suntem deosebit de onorați că raportul nostru a fost desemnat câștigătorul fazei naționale a competiției Deloitte Green Frog Award. 2015 este anul tranziției noastre către ceea ce numim SIVECO 2.0, o organizație pe model european, cu centre de competență unice, care și-a revizuit însă fundamental structura, politicile și procedurile interne, iar Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 este tabloul sintetic al acestei evoluții”, a declarat Florin Ilia, Președinte & Director General SIVECO România.

Raportul de Sustenabilitate SIVECO evidenţiază activitatea companiei pe parcursul anului 2015 din punctul de vedere al măsurilor implementate pentru maximizarea aportului pozitiv al SIVECO în comunitate și totodată pentru minimizarea impactului negativ.

SIVECO a realizat pentru prima dată o analiză de materialitate în conformitate cu metodologia internațională de raportare - Global Reporting Initiative (GRI) - G4. Aceasta a vizat identificarea aspectelor relevante pentru companie, printr-un larg proces de consultare a stakeholderilor (părţilor interesate).

În 2016, SIVECO România a devenit şi membru al comunității internaționale GOLD Community înființată de Global Reporting Initiative (GRI).

 Citeşte tot articolul

     
 

Wand.education™ - prima platformă din România prin care profesorii își pot crea propriile lecții digitale interactive în mai puțin de 5 minute

Marius Prodana,
Manager de Produs

La începutul lunii decembrie 2016, SIVECO Belgia a lansat Wand.education™, o platformă de creare a lecțiilor interactive care poate fi utilizată individual de către profesori și totodată implementată și la nivel de școală.

Promisiunea Wand.education™ este de a oferi profesorilor întregul suport necesar pentru crearea unui conținut educațional interactiv de calitate, într-un mod simplu și rapid.

"Noi, echipa Wand.education™, știm că timpul este cea mai importantă resursă când vine vorba despre pregătirea lecțiilor. De aceea, am dezvoltat această tehnologie astfel încât crearea de conținut educațional să fie mai ușoară ca oricând”, declară Marius Prodana, Manager de Produs.

Cu Wand.education™ profesorii pot crea prezentări dinamice folosind activitățile de învățare predefinite disponibile în aplicație, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte încrucișate, diagrame și multe altele. De asemenea, profesorii au posibilitatea să livreze conținutul creat pe orice device (PC, tabletă sau telefon mobil) și să evalueze performanțele elevilor.

 Citeşte tot articolul

Instruire. Impact. Motivare - pietrele de încercare ale oamenilor de HR

Viorel Jigman,
Director Departament AeL

Pregătirea angajaților are impact direct asupra performanțelor unei companii. De aceea, tot mai mulți manageri și directori HR, preocupați de instruirea continuă a acestora, apelează la soluții informatice de tip Cloud Learning, folosind strategii de tip blended learning.

Cu serviciul de instruire a angajaților Cloud Learning, oferit de SIVECO, managerii de resurse umane îşi ating simultan mai multe obiective. În primul rând au în orice moment situația de ansamblu a instruirii angajaților, precum și parcursul profesional al fiecărui angajat. În consecinţă, pot analiza în mod obiectiv necesitatea de instruire la nivel de companie și, foarte important, pot face o planificare corespunzătoare a cursurilor.

"Cloud Learning se integrează perfect în strategia blended learning a unei companii. Serviciul oferă suport pentru învățarea experimentală prin asigurarea managementului și planificării instruirii “on-the-job” (cei 70%), suport pentru învățarea prin expunere socială și prin colaborare prin intermediul forumurilor și wiki-urilor (cei 20%) și suport pentru instruirea clasică, online sau blended (cei 10%), inclusiv un pachet de cursuri incluse în abonament”, spune Viorel Jigman, director al departamentului AeL din cadrul SIVECO România.

Cursurile abordează subiecte generale cum ar fi prevenirea și stingerea incendiilor, sănătate și securitate în muncă, managementul timpului, lucrul în echipă, management de proiect, managementul resurselor umane, comunicare interpersonală sau marketing.

 Citeşte tot articolul

EDUCAȚIE CONTINUĂ

 Primul curs online din România destinat protecției consumatorilor
 
 
 
 

INOVAGRIA - softul performant dedicat fermierilor, cu o versiune GRATUITĂ care optimizează cererea unică de plată

Gabriel Lospa,
Director Departament
eAgriculture

Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO a lansat toamna aceasta INOVAGRIA - singurul soft, 100% românesc, 100% integrat, care înglobează toate modulele necesare managementului operațional al fermelor agricole.

Aplicația permite fermierilor să gestioneze toate procesele din fermă și să evalueze performanța lor.

Cu ajutorul aplicației dezvoltate de SIVECO, fermierii vor putea să calculeze valoarea estimată a subvențiilor și să obțină informațiile necesare privind depunerea corectă a cererilor unice de plată la APIA.

"INOVAGRIA este un proiect în care echipa noastră s-a implicat total pentru a putea oferi fermierilor o soluție integrată pentru problemele cu care se confruntă în administrarea fermelor. Utilizând aplicația INOVAGRIA, fermierii au posibilitatea de a aloca mai mult timp pentru activităţile agricole specifice și au un suport în luarea deciziilor legate de administrarea fermei. INOVAGRIA este un instrument flexibil, pe care dorim să îl facem cât mai accesibil pentru fermierii români. În acest sens, le punem la dispoziţie utilizarea gratuită a Simulatorului de subvenții pe www.inovagria.ro, care le permite acestora să-și pregătească în avans cererea de plată pentru noua campanie de plată și să-și maximizeze valoarea subvenției", declară Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO România.

Prin implementarea acestei soluții de management al fermelor, procesele agricole sunt mai ușor de monitorizat și de gestionat, ceea ce conduce la performanțe ridicate ale activității agricole.

 Citeşte tot articolul

Clienții SIVECO Applications pot completa corect și la timp, formularul M500

Lăcrămioara Bârseti,
Director Departament
SIVECO Applications

Instituţiile sau autorităţile publice au obligația să transmită până pe 18 decembrie datele cu privire la toate categoriile de personal plătit din fonduri publice prin intermediul formularului M500.

Pe 08.12.2016, a fost publicat Ordinul nr. 2263/2016 al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, cu privire la procedura de transmitere a datelor în registrul public.

Termenul de depunere a datelor pentru luna noiembrie 2016 este de 10 zile de la data publicării ordinului.

"Deși termenul de depunere a fost foarte strâns, clienții SIVECO care au un contract valabil de suport pentru componentele SIVECO Applications - Managementul Resurselor Umane și al Salarizării au beneficiat de instalarea noului formular în timp util", declară Lăcrămioara Bârseti, directorul departamentului SIVECO Applications.

Totodată, echipa SIVECO a asigurat tot suportul necesar clienților și pentru completarea informațiilor în sistem, conform nomenclatoarelor formularului M500, astfel încât declarația să fie validată cu succes și depusă la timp, online, prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII DE BUSINESS

 Până în 2025 cererea de hidrocarburi va crește seminificativ - 105 milioane de barili pe zi
 Cum putem gestiona volumul imens de facturi generat în domeniul utilităților?
 
 
 
 

AeL primește o nouă recunoaștere internațională

Radu Jugureanu,
Director Departament eContent

În cadrul competiției “Technology Innovator Awards 2016, SIVECO a primit distincţia „Best Software Products & Consultancy Projects Exporter” pentru rezultatele remarcabile obţinute în exportul de expertiză şi vânzările internaţionale din ultimii 10 ani ale produsului său educațional - AeL.

Premiile Technology Innovator Awards 2016, organizate de revista britanică "Corporate Vision", recunosc și recompensează persoanele, departamentele și companiile care îşi asumă schimbări revoluționare, menite să transforme în bine modul în care se desfășoară global afacerile.

"AeL este cel mai premiat produs educațional din Europa, bazându-se pe o bibliotecă științifică și pedagogică impresionantă dezvoltată de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, putem spune că am reușit să construim o punte de legătură solidă între România și numeroasele țări în care am implementat soluţiile noastre educaţionale. Din ce în ce mai multe țări conştientizează importanța educației pentru viitorul lor economic și social, şi investesc în sisteme educaționale moderne", spune prof. Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

SIVECO continuă să domine Topul Firmelor High Tech din România

SIVECO România se situează şi anul acesta pe locul I la categoria “Cercetare-Dezvoltare şi High Tech”.

Topul Național al Firmelor continuă să rămână un reper pentru mediul de business din România, realizând o ierarhie obiectivă a companiilor care activează în 6 domenii - industrie, servicii, comerț și turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții.

Aceasta este o consecinţă a eforturilor pe care SIVECO le-a făcut și le face în continuare pentru dezvoltarea industriei IT atât în România, dar şi în străinătate, tehnologia informaţiei reprezentând o componentă esenţială a dezvoltării societăţii moderne.

Urmărind şi chiar anticipând dinamica pieței naționale și internaționale, experții SIVECO asigură, prin implementarea de proiecte IT complexe, convergența obiectivelor de business și sociale ale clienților companiei cu nevoile lor tehnologice.

 Citeşte tot articolul

PREMII

  Locul I pentru SIVECO şi în Topul Firmelor din București
 
 
 
 

Competențele digitale reduc rata șomajului la nivel european

Ștefan Morcov,
Vicepreședinte Adjunct

SIVECO face parte din consorțiul selectat de Comisia Europeană pentru implementarea proiectului pilot ECOKT2015, un proiect ambițios menit să sporească şansele tinerilor pe piaţa muncii, prin creşterea competenţelor lor digitale.

Proiectul pilot ECOKT2015 al Comisiei Europene, parte a programului Europe 2020, urmărește contracararea efectelor crizei economice ce a determinat o creștere alarmantă a numărului de tineri șomeri.

ECOKT2015 prevede implementarea unei platforme online de instruire prin care tinerii șomeri vor avea acces la cursuri de perfecționare în format digital gratuite. Acestea au la bază tehnici pedagogice moderne, precum învățarea bazată pe proiect, în care tinerii sunt implicați pe toată perioada cursurilor în activități practice, similare celor de la un loc real de muncă. În acest fel, ei își vor forma un bagaj solid de cunoștințe, prin lucrul efectiv în proiecte.

"Există o nevoie reală de creștere a competențelor digitale, în toate țările europene. Mediul de business se îndreaptă cu pași rapizi spre digitalizare și cerințele vor fi din ce în ce mai mari în ceea ce privește utilizarea tehnologiei de către angajați. Așadar, suntem onorați să putem contribui la această inițiativă lăudabilă a Comisiei Europene, care va oferi mai multe șanse tinerilor în găsirea unui loc de muncă, declară Ștefan Morcov, Vicepreședinte Adjunct SIVECO România.

SIVECO este partener în acest consorțiu, alături de Expertise France - liderul consorțiului, Dara Creative din Irlanda și Lai-momo din Italia - parteneri.

 Citeşte tot articolul

Până în 2050, peste două miliarde de oameni vor avea peste 60 de ani

Faptul că populaţia planetei îmbătrâneşte într-un ritm alert este deja o certitudine, izolarea de societate fiind dificilă pentru seniorii care nu mai pot interacționa cu lumea înconjurătoare, iar motivele pot fi foarte variate.

Preocuparea de a răspunde acestei provocări a societăţii moderne, iminentă în orice țară, este reflectată în multe dintre proiectele de cercetare actuale.

Un astfel de exemplu este proiectul european STAGE, în care SIVECO este partener și care propune o soluție modernă de menținere a unei vieți culturale active pentru persoanele de vârsta a treia care nu pot participa în mod direct la evenimente culturale (spectacole, concerte, piese de teatru, expoziții etc) din cauza unor probleme de mobilitate, a constrângerilor economice sau geo-spațiale.

Practic, acestora le sunt oferite servicii de acces bazate pe inovaţie tehnologică, procese avansate şi tehnologii software noi.

 Citeşte tot articolul

CERCETARE EUROPEANĂ

 Îmbătrânirea activă a populaţiei, o soluţie pentru piaţa europeană a muncii
 Inovația = transformarea inteligentă a afacerilor
 
 
 

În prag de sărbători...

...colegii noștri s-au implicat în activități sociale, cu o puternică încărcătură emoțională, primind și dăruind bucurie, omenie și speranță.

Și anul acesta, în cadrul campaniei "Cutia cu zâmbete", angajații SIVECO au fost ajutoarele Moșului, ducând daruri multor copii a căror copilărie este mai puțin voioasă decât ar merita.

Tot la sfârșitul acestui an, în cadrul programului internațional Hour of Code, cel mai mare eveniment de educație în tehnologie, pe parcursul a patru zile, SIVECO și-a deschis porțile pentru elevii de toate vârstele. Aceștia au explorat o sală de operație 3D, s-au plimbat prin multiple universuri virtuale, cu ajutorul echipamentelor VR (Virtual Reality), au învățat cum să programeze o centrală nucleară, având ca suport tehnologia tip multi-touch și au experimentat în direct cele mai avansate și inovative instrumente de educație.

Pentru că imaginile vorbesc de la sine, vă invităm să trăiți alături de noi emoția acestor frumoase întâmplări în galeriile de poze de aici pentru campania "Cutia cu zâmbete" și de aici pentru programul "Hour of Code @ SIVECO".

 
 

SIVECO vă dorește Sărbători Fericite!