Buletin Informativ SIVECO Romania, Februarie 2014 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Februarie 2014

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 

10 pentru SIVECO

Avem veşti mari: pentru al zecelea an consecutiv suntem liderii pieţei de servicii IT!

Într-o lume a cărei esenţă a devenit interconectarea, cerinţa esenţială a pieţei româneşti în 2013 a fost cea pentru serviciile de integrare de sisteme. Cu o cotă de piaţă de 16,8%, SIVECO Romania este principalul furnizor pe acest segment.

SIVECO mai deţine 7,9% din piaţa locală de servicii IT, consolidându-şi poziţia de lider IT în România atât în ierarhia furnizorilor de servicii IT, cât şi de soluţii software pentru administrarea afacerilor (studiu IDC/2013). Suntem cu atât mai bucuroşi cu cât, deşi compania noastră oferă strict servicii de software, SIVECO se impune de zece ani, în mod constant, într-un top aprig disputat de cei mai importanţi furnizori de hardware.

La bilanţul SIVECO Romania în 2013 se mai adaugă un palmares impresionant de distincţii obţinute la competiţii de prestigiu, un portofoliu de peste 20 de proiecte desfăşurate pentru organizaţii ale Comisiei Europene, noi proiecte internaţionale valoroase şi o uşoară creştere a cifrei de afaceri.

"2013 a fost un an de glorie pentru noi, în niciun an nu am avut parte de premii şi de recunoaştere atât de spectaculoasă ca anul trecut! Un an cu multe provocări, dar în care am reuşit să câştigăm noi clienţi şi să încheiem contracte semnificative, atât ca valoare financiară, cât şi socială. Nevoia de informatizare este una foarte ridicată, mai ales în zona administraţiei publice. În 2014 vor avea de câştigat aceia care vor miza pe produse şi tehnologii noi, pe spirit de inovare", declară Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.


TOP 10 SIVECO Romania în 2013

De 21 de ori pe podium

Am urcat pe podium la competiţii internaţionale de referinţă precum World Summit Award (campionatul mondial al proiectelor IT), International Project Excellence Award (campionatul mondial al managementului de proiect), EdTech 20 Europe, European Business Awards, Stevie Awards, European IT & Software Excellence Awards 2013.
La nivel naţional, am fost premiaţi pentru performanţe economice, excelenţă, pentru activitatea de export, responsabilitate socială corporatistă şi pentru cel mai bun proiect de cloud public (ADLIC – sistemul electronic de repartizare computerizată pentru admiterea în licee).


Am inaugurat o sucursală la Ankara

Biroul comercial din Turcia este cea de a cincea sucursală internaţională şi cel de al treilea birou deschis de companie în Asia, marcând extinderea activităţilor noastre comerciale în această zonă geografică. Mai avem sucursale în Belgia, în Emiratele Arabe Unite, în Bulgaria şi în Kazahstan.


Contribuim la reforma învăţământului din Malta

În Malta, am demarat implementarea de conţinut educaţional personalizat 100% pentru învăţământul secundar şi primar, în cadrul celor mai ample proiecte educaţionale desfăşurate la nivel naţional în această ţară. Performanţa este cu atât mai impresionantă cu cât învăţământul din Malta este unul dintre cele mai competitive sisteme educaţionale din Europa, bazându-se, istoric, pe o solidă experienţă britanică.


Debutul unui nou proiect în domeniul sănătăţii

Dosarul electronic de sănătate dezvoltat pentru CNAS extinde portofoliul nostru de soluţii de tip eHealth, alături de cardul naţional de sănătate şi prescripţia electronică. Aceste aplicaţii se conectează prin Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) la Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), cu scopul de a eficientiza sectorul medical în beneficiul celor peste 19 milioane de asiguraţi.


54 de proiecte finalizate, finanţate prin fonduri structurale

Punem la dispoziţia oamenilor instrumente IT devenite indispensabile în societatea modernă. Cu peste 200.000 de beneficiari, proiectele finanţate din fonduri europene pe care le-am derulat au oferit mediului de afaceri autohton premise de dezvoltare la standarde europene.


Cum se schimbă paradigma învăţării

Dacă ai folosi toate cunoştinţele tale de chimie, fizică, mate, educaţie civică, istorie, geografie, oare ai putea salva Centrala de la Cernobâl de la dezastru? Învăţarea bazată pe proiect în context transdisciplinar, cu sprijinul dispozitivelor multi-touch reprezintă un proiect ce revoluţionează şcoala şi pe care deja unele şcoli şi licee îl aplică în mod curent.
Proiectul de eLearning "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii" a devenit o adevărată vedetă IT, obţinând un număr record de recunoaşteri oficiale, naţionale şi internaţionale. El se bazează pe un proces didactic inovator, unic în România şi nu numai, implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SIVECO Romania şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".


Avem proiecte în 27 de ţări de pe 4 continente!

Extinderea internaţională este parte a strategiei noastre de dezvoltare sustenabilă, pe termen lung. În prezent, operăm în 27 de ţări cu potenţial de dezvoltare din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.
Peste 30% din cifra de afaceri provine din exportul de know-how, soluţiile de eLearning deţinând preponderenţa. Rezultatele obţinute până acum reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea afacerilor în acest an.


Am lansat produse cu tehnologii inovatoare

În 2013, compania de software şi-a îmbogăţit portofoliul cu soluţii ce utilizează tehnologii Cloud şi cu o mult-aşteptată premieră în eLearning. Din gama de produse adaptate noilor tehnologii Cloud, suită denumită SIVECO Project:Cloud, fac parte soluţiile AeL, SIVADOC şi SIVECO Applications 2020, sisteme IT ce duc la optimizarea costurilor resurselor hardware şi software, reducerile de costuri cu infrastructură informatică fiind semnificative.

Avem Abecedarul pe tabletă! Manualele digitale lansate în 2013 sunt perfect adaptate curriculei naţionale şi cuprind secvenţe audio, video, animaţii, simulări, activităţi în laboratoare reale sau virtuale. Despre manualele digitale, citiţi aici.

Între lansările de produs ale anului 2013 intră şi aplicaţia SIVECO Business Analyzer, accesibilă de pe dispozitive mobile - un adevărat tablou de bord pentru manageri. Mai multe aici.


În slujba cetăţenilor europeni

Din 2009, SIVECO a semnat contracte-cadru pentru peste 20 de proiecte pentru organizaţii ale Comisiei Europene, precum Oficiul de Publicaţii al Uniunii Europene, EUROSTAT- Institutul de Statistică a Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, EuropeAid. În prezent, compania de IT este lider naţional în implementarea de proiecte integrate complexe.


Responsabilitatea socială - misiune posibilă

Unul din pilonii esenţiali ai strategiei de dezvoltare sustenabilă a companiei SIVECO îl constituie responsabilitate socială.
Din 2008, compania realizează rapoarte de Responsabilitate Socială, fiind singura companie românească de IT şi unul dintre pionierii la nivel naţional în promovarea politicilor de dezvoltare sustenabilă. Cel de-al V-lea raport de Dezvoltare Sustenabilă, publicat în toamna anului 2013, raportează programele şi politicile de mediu, de civism corporatist, calitate, etică în afaceri, beneficiile sociale ale produselor, ţintele de dezvoltare, precum şi un istoric al acţiunilor sociale desfăşurate în perioada 2002 - 2012.

     
 

Top 100 companii europene

Am reuşit o performanţă de care suntem foarte mândri! În prestigioasa competiţie European Business Awards, ce atrage anual atenţia întregului mediu de afaceri european, companiei SIVECO i-a fost decernat titlul Ruban d’Honneur la categoria Infosys Business of the Year Award.

Trofeul, râvnit de multe companii, atestă calitatea excepţională a activităţilor comerciale, bunele practici, gradul înalt de inovaţie şi comportamentul etic al câştigătorilor. Numai 100 de companii, dintr-un total de aproximativ 15.000 de aplicanţi, primesc anual titlul Ruban d’Honneur.

Iar SIVECO Romania este deţinătoarea a patru astfel de trofee! Compania a mai primit Ruban d’Honneur în 2009, pentru activitatea de responsabilitate socială, în 2011 pentru succesul în afaceri, inovare şi etică, şi în 2012, pentru performanţele obţinute în exportul de produse şi servicii software.

 Citeşte tot articolul

PREMII

  "Exportatorul anului"
 
 
 
 

Perspective solide pentru prezent şi viitor

Irina SOCOL,
Preşedinte şi Director General
"Suntem într-o perioadă de consolidare. Suntem foarte încrezători în potenţialul unor contracte importante ce vor fi semnate anul acesta atât în România, cât şi în străinătate. Ne propunem ca în următorii 5 ani să depăşim o cifră de afaceri de 100 milioane de euro”, spune Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania, în contextul în care echipa românească de management a preluat pachetul de acţiuni deţinut din 2005 de fondurile de investiţii Intel Capital şi Enterprise Investors.

Această decizie strategică transmite un semnal pozitiv referitor la planurile de dezvoltare ale companiei şi demonstrează asumarea acestora de către management.

 Citeşte tot articolul

COMPANIE

  SIVECO Romania îşi consolidează echipa de management
 
 
 
 

Soluţiile IT cresc performanţa Departamentului de Aprovizionare

Lăcrămioara BÂRSETI,
Director Departament
SIVECO Applications
Avem o soluţie pentru companiile care doresc să reducă timpul de procesare a datelor şi transfer şi care să micşoreze redundanţa informaţiilor: Soluţia pentru Managementul Aprovizionării dezvoltată de SIVECO Romania, parte componentă a sistemului informatic SIVECO Applications 2020. Cu beneficii substanţiale!

"Soluţia pentru Managementul Aprovizionării din cadrul pachetului informatic integrat SIVECO Applications 2020 a fost gândită şi dezvoltată de specialişti în automatizarea proceselor comerciale, fiind menită să pună la dispoziţia companiilor din sectorul public şi privat soluţii scalabile şi sigure pentru gestionarea activităţilor de aprovizionare", a declarat Lăcrămioara Bârseti, Director Departament SIVECO Applications.

 Citeşte tot articolul

Tehnologiile moderne salvează moştenirea culinară a naţiunilor

Cu ajutorul unei platforme colaborative de eLearning, specialiştii din industria produselor alimentare din România, Spania şi Portugalia îşi pot împărtăşi cunoştinţele şi bunele practici privind autenticitatea reţetelor şi ingredientelor tradiţionale.

Proiectul TOL4FOOD a urmărit dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de instruire şi învăţare continuă privind promovarea cooperării şi mobilităţii între cercetătorii şi întreprinzătorii mici şi mijlocii. Specialiştii din industria produselor alimentare tradiţionale din România, Spania şi Portugalia au beneficiat de un transfer reciproc de cunoştinţe şi bune practici, fiind evaluată autenticitatea reţetelor şi ingredientelor tradiţionale.

 Citeşte tot articolul

SOLUŢII - PROIECTE

 Susţinem organizaţiile de consumatori din Europa
 
 
 
 

CompEtent, proiectul care investeşte în oameni

Angajaţii Serviciului Public de Ocupare beneficiază de un portal de eLearning şi de programe complexe de formare autorizate printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni!".

Proiectul este dezvoltat şi implementat printr-un parteneriat format din Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din şapte judeţe, organizaţii non-guvernamentale şi SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

FONDURI STRUCTURALE

  FormREF, o carte de vizită pentru România la Berlin
 
 
       
 

Sunteţi programator JAVA şi vă doriţi un loc de muncă în care să evoluaţi profesional?

Vă aşteptăm să ne transmiteţi CV-ul dvs. pe jobs@siveco.ro şi la un interviu în care să ne spuneţi mai multe despre dumneavoastră.

Noi vă promitem că în echipa noastră veţi avea şansa să lucraţi alături de cei mai buni specialişti software din România, în proiecte naţionale şi internaţionale şi să beneficiaţi de un plan de dezvoltare a carierei care să vă susţină dorinţele şi performanţele.

Vă puteţi alătura unei echipe de peste 1.000 de specialişti care confirmă în fiecare zi că valoarea individuală poate fi cu adevărat pusă în lumină numai în cadrul unei echipe performante.

 Citeşte aici mai multe informaţii

 
 
 
 

Vă invităm la concurs!

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor "3 prieteni" care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la întrebarea:

Ce soluţii oferă SIVECO organizaţiilor private (business to business)?

Primele 3 like-uri însoţite de emailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu un calendar pentru 2014 (ediţie limitată!).

Pentru a intra în posesia premiului vă rugăm să trimiteţi împreună cu răspunsul la întrebarea concursului şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 18.02.2014.