Buletin Informativ SIVECO Romania, Februarie 2015 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Februarie 2015

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Dan Tuhar,
Director Departament eCustoms

SIVECO continuă colaborarea cu vama din Macedonia

Vama din Macedonia a decis să folosească noi soluții software furnizate de specialiștii noștri pentru aplicarea uniformă a politicilor comunitare.

Astfel, operatorii economici naționali vor avea o evidență clară a măsurilor pe care trebuie să le aplice în tranzacţiile de import sau în exportul de mărfuri.

Sistemul vamal din Republica Macedonia a fost aliniat cu sistemele de tarifare ale Uniunii Europene, iar toţi operatorii economici naționali pot accesa informații on-line.

"Integrated Tariff Environment este un concept de business care grupează mai multe aplicaţii informatice pentru schimbul de informații între Comisia Europeană și statele membre UE. TARIC este o bază de date care indică măsurile tarifare şi netarifare aplicabile mărfurilor, atunci când acestea sunt importate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene sau, după caz, când acestea sunt exportate către ţări terţe", spune Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Director, SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

     
 

Reparaţiile şi întreţinerea echipamentelor vă solicită un consum prea mare de resurse?

Sorin Dimofte,
Director Vânzări și Consultanță Informatică

Dacă da, SIVECO România vă propune sistemul informatic integrat pentru Managementul Mentenanței, soluţie confirmată de piaţă pentru performanţele ei.

Sistemul oferă suport specialiştilor în mentenanţă pentru optimizarea planificării activităților și a consumurilor, reducerea numărului şi gravităţii căderilor accidentale și reducerea costurilor.

"Dacă doriţi să faceţi cu aceiaşi bani mai multă mentenanţă, dacă reparaţiile accidentale depăşesc ca număr şi valoare celelalte lucrări, dacă folosirea resurselor vă nemulţumeşte, atunci compania dvs. are nevoie de informatizarea integrată a mentenanţei. Mentenanţa presupune, ca şi celelalte domenii ale companiei, utilizarea de calculatoare şi software integrat performant", spune Sorin Dimofte, Director Vânzări și Consultanță Informatică din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

Cum pot fi îmbunătățite serviciile de apă și canalizare

Lăcrămioara Bârseti,
Director Departament
SIVECO Applications

Operatorii regionali de Apă şi de Canalizare trebuie să-și gestioneze eficient resursele materiale și financiare.

SIVECO a conceput un sistem informatic care să ajute aceste companii să-și planifice investițiile de capital, să obțină o imagine clară a caracteristicilor activelor și să aibă un calendar al programului de retehnologizare.

"Existenţa unei asemenea componente în sistemul integrat este indispensabilă operatorilor de Apă şi Canalizare din România care doresc să furnizeze servicii mai bune clienților și să aibă o gestiune corectă a dotărilor de care dispun", spune Lăcrămioara Bârseti, Director Departament SIVECO Applications.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII DE BUSINESS

  Avantaje cu sistemul de management al deșeurilor
 
 
 
 

Putem să ne instruim angajații și mai rapid și mai eficient, la costuri mai mici

Florin Anton,
Director Departament eLearning

Aveți nevoie de un "instructor" digital pentru perfecționarea, evaluarea și gestionarea instruirii angajaților?

Rezultatul va fi o instruire mai rapidă și mai eficientă la costuri mai mici. Platforma AeL pentru instruirea online a angajaților poate fi accesată de oriunde și oricând, cu reducerea semnificativă a costurilor, comparativ cu instruirea tradițională. Mai mult, platforma AeL poate fi utilizată în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud, ceea ce duce la diminuarea costurilor generale și transformarea costurilor de capital în costuri operaționale.

"Companiile pot opta pentru folosirea platformei AeL în sistem SaaS. Astfel, nu mai sunt necesare echipamente hardware dedicate și nu se mai achiziționează licențe, ci se plătește doar utilizarea efectivă a sistemului. Platforma se integrează nativ cu sistemele de bază folosite în majoritatea organizațiilor, cum ar fi managementul utilizatorilor sau email", spune Florin Anton, Director Departament eLearning în cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

EDUCAȚIE CONTINUĂ

 Tezele de doctorat și titlurile universitare vor fi gestionate informatic
 
 
 
 

Avem acces la informații medicale din toată Europa

Monica Florea,
Director Departament
Proiecte Europene

Companii farmaceutice, cercetători medicali și furnizori de servicii medicale beneficiază acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, realizat de un consorțiu european din care, alături de 10 parteneri, face parte și SIVECO România.

Proiectul facilitează accesul la informații medicale electronice din Europa, fiind menit să susțină promovarea cercetării medicale și îmbunătățirea îngrijirii pacienților.

"Timp de 36 de luni au fost implicați o mulțime de specialiști în construcția acestui proiect dedicat îmbunătățirii actului medical. Suntem onorați de faptul că proiectul a fost apreciat de comisarii europeni, prezenți la întâlnirea de final a proiectului desfășurată la Bruxelles", declară Monica Florea, Director Departament Proiecte Europene, SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

"...and the winner is": scenariul de predare a limbii engleze pentru elevii cu deficiențe de vedere

Open Discovery Space, proiect european de cercetare

 

Cel mai creativ scenariu educațional din România "Let’s learn English together" a fost desemnat câștigător al fazei naționale a concursului Open Discovery Space.

Autoarea, profesoara Georgeta Nămolovan, va fi răsplătită cu o invitație la Academia de Vară din Grecia și va intra în finala internațională. Proiectul îi ajută pe copiii cu deficiențe de vedere să învețe engleza și îi familiarizează pe părinți cu programul RoboBraille.

Profesori din 20 de țări, participanți în proiectul european de cercetare Open Discovery Space, au fost invitați să participe la o competiție internațională de realizare a unor scenarii de predare a lecțiilor care vor fi folosite în învăţământul preuniversitar.

SIVECO România este partener și coordonator naţional în proiectul european de cercetare Open Discovery Space care își propune să implice 10.000 de profesori şi 40.000 de elevi din Europa. De asemenea, peste 2.000 de şcoli din Europa vor avea posibilitatea să folosească o bază comună de lecţii digitale multilingvistice.

 Citeşte tot articolul

 

CERCETARE EUROPEANĂ

 Profesorii de științe, campioni naționali!
 
 
 
 

Luna aceasta avem un nou concurs!

În luna februarie, pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Dați Like paginii noastre de Facebook şi răspundeți printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la întrebarea:

Care sunt avantajele instruirii de tip eLearning a angajaților?

Răspunsurile corecte vor fi premiate cu un cadou special: calendarul pe 2015 - "Personalități românești". Vă asigurăm că o să vă placă!

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului să ne trimiteţi şi coordonatele dvs. pentru expedierea premiului - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 16.02.2015.