Buletin Informativ SIVECO Romania, Iulie 2013 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Iulie 2013

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Cartea albă "Software & Success"

Software şi Succes

Cartea albă "Software & Success", realizată recent de International Data Corporation (IDC), unul dintre liderii globali de analize de piaţă şi consultanţă în domeniul IT, pune în discuţie într-un mod obiectiv şi analitic, complexitatea proiectelor de informatizare a sectorului public, obstacolele întâmpinate, dar şi modele de bună practică în depăşirea acestora.

Laurenţiu Popescu, Country Manager IDC Romania, declară: "Complexitatea organizaţională a sectorului public este o mare provocare pentru furnizorii de servicii IT. Am analizat trei proiecte de succes realizate de specialiştii SIVECO în domeniul educaţiei, sănătăţii şi agriculturii, atât din perspectiva provocărilor pe care le-au adus, dar şi a rezultatelor. Astfel de experienţe trebuie cunoscute şi replicate".

 Citeşte tot articolul

     
 

Un tânăr manager de succes: Alexandru Coşbuc

Alexandru Coşbuc,
Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale

Alexandru Coşbuc, Vicepreşedinte SIVECO Vânzări Internaţionale şi Director General al reprezentanţei SIVECO din Emiratele Arabe Unite, a fost premiat pentru performanţă şi profesionalism la Gala 100 Tineri Manageri de Top.

Business Magazin a acordat 10 premii celor mai performanţi tineri manageri din România, aceştia regăsindu-se şi în cea de-a opta ediţie a catalogului "100 tineri manageri de top", lansat cu acest prilej.

La numai 32 ani, dar cu o vechime de peste 10 ani în SIVECO, Alexandru Coşbuc dezvoltă afacerile companiei din zona Golfului Arab. Citiţi interviul acordat de colegul nostru Alexandru lui Dorin Oancea, redactor şef al revistei Business Magazin.

 Citeşte tot articolul

INTERVIURI

  Ce vârstă are eLearningul?
 
 
 
 

Suntem în topul european al celor mai mari furnizori de eLearning

Irina Socol,
Preşedinte şi Director General

Un nou succes românesc vine din Marea Britanie: SIVECO este în clasamentul european al furnizorilor de eLearning, EdTech 20.

Topul reuneşte cele mai inovatoare şi dinamice companii de eLearning la nivel european.

"Din 2001 încoace, soluţia noastră de eLearning s-a impus în marile competiţii europene şi globale. Această evaluare internaţională, obiectivă, probează valoarea soluţiilor şi proiectelor noastre de informatizare a domeniului educaţional. Faptul că suntem singura firmă din Europa Centrală şi de Sud-Est nominalizată în acest top este absolut remarcabil", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania acoperă o arie extrem de extinsă: de la crearea de conţinut educaţional interactiv (peste 45.000 de obiecte de învăţare), la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale. Acestea sunt adresate unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul educaţional, fiind utilizate de peste 25.000 de şcoli din Europa, Orientul Mijlociu, ţările din zona CIS şi Africa.

 Citeşte tot articolul

PREMII

  Premiaţi pentru "excelenţă în exportul de produse şi servicii software"
 
 
 
 

Cum va arăta "Clasa viitorului"?

Radu Jugureanu,
Director Departament AeL eContent

Tablete cu sisteme de operare Windows şi Android, ecrane de proiecţie, table interactive, dispozitive Multi-touch, Augmented Reality – toate acestea vor fi folosite constant în şcolile unde vor studia copiii noştri.

Oportunităţile uriaşe oferite de IT&C la clasă au fost prezentate la Congresul Educaţiei, eveniment organizat la Palatul Copiilor, unde invitaţii au putut vedea "Clasa viitorului".

"Prezentăm un prototip al clasei viitorului, în care procesul educaţional, derulat de oameni reali (elevi şi profesori), într-o cultură didactică naţională specifică, prezintă avantajele tehnologiei IT&C în demonstrarea valorii adăugate a lui "e" din eLearning", a declarat prof. Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, SIVECO Romania.

Clasa viitorului este tot mai aproape de generaţia celor născuţi în era digitală.

"Tinerii elevi sunt formaţi din punct de vedere mental în alt mod decât cel în care încă funcţionează clasa tradiţională. Aceştia sunt obişnuiţi să îşi organizeze cea mai mare parte a activităţilor şi să se informeze cu ajutorul dispozitivelor digitale, precum tablete, telefoane mobile, ale căror aplicaţii le furnizează feedback instant. Iar când ajung în clasă, sunt nevoiţi să se deconecteze de la toate aceste tehnologii şi să se integreze într-un spaţiu de învăţare, care i-ar fi foarte familiar unui profesor de acum 300 de ani", a adăugat prof. Jugureanu.

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

 Utilizarea prescripţiei electronice, un success
 
 
 
 

Sistemele de pensii şi asigurări sociale sunt gestionate informatizat

Mihăiţă Ionel,
Director Departament Customized
Applications Development

Ce se întâmplă atunci când fiecare ţară are propriile reglementări de gestionare a sistemelor de pensii, în timp ce mobilitatea cetăţenilor este tot mai mare?

În mod natural, este nevoie de un cadru comun de gestionare a drepturilor de asigurări sociale.

În acest context, SIVECO dezvoltă soluţii informatice pentru gestiunea unitară a asiguraţilor, a angajatorilor, a cotizaţiilor şi pentru stabilirea în timp real a cuantumului drepturilor de care beneficiază asiguraţii.

"Cuvântul cheie pentru asigurarea unei soluţii informatice robuste pentru managementul informatizat al sistemelor de drepturi de asigurări sociale este flexibilitatea. Am ţinut cont de acest aspect esenţial pe întreg parcursul etapelor de proiectare şi dezvoltare a sistemului TOPAZ, echipându-l cu mecanismul necesar integrării rapide şi în orice moment a modificărilor de natură legislativă care pot interveni. Această funcţionalitate esenţială, dar şi uşurinţa cu care putem localiza sistemul în orice ţară, fac din TOPAZ o soluţie competitivă pe plan internaţional, care oferă instituţiilor publice un control sporit asupra sistemelor publice de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale", a declarat Mihăiţă Ionel, Director Departament Customized Applications Development.

 Citeşte tot articolul

SOLUŢII

  Accesaţi de pe dispozitivele mobile tabloul de bord al organizaţiei dvs.!
 
 
 
 

Cursuri de instruire pentru angajaţii din aeroporturi

Anişoara Georgescu,
Senior Project Manager

Proiectul de formare profesională a angajaţilor din aeroporturi a ajuns la final.

631 de angajaţi din aeroporturile membre ale Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) şi asociaţi ai AAR au participat la cele 47 de sesiuni de formare profesională organizate în Timişoara, Cluj-Napoca/Tureni, Constanţa, Oradea, Iaşi, Bucureşti, Baia Mare şi Sibiu.

"Peste 100 de angajaţi au urmat cursurile de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, susţinute de specialiştii SIVECO. Am dezvoltat portalul proiectului şi suporturi de curs în format multimedia inovator, pentru 8 programe de formare profesională în domeniul aeroportuar, care au stimulat interesul şi implicarea participanţilor. Feed-back-ul obţinut a fost unul excelent", a declarat Anişoara Georgescu, Senior Project Manager, coordonatorul proiectului din partea SIVECO.

Proiectul "Formare profesională în transportul aerian: securitatea în muncă şi protecţia mediului în utilizarea tehnologiilor moderne" a debutat în luna ianuarie 2011 şi a fost implementat de Asociaţia Aeroporturilor din România, în parteneriat cu SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

PROIECTE

  Cum pot lua managerii cele mai bune decizii în condiţii de stres
 
 
 
 

Prima ediţie a proiectului "Pasionat de social media" şi-a desemnat câştigătorii

Prima etapă a proiectului Pasionat de social media?, iniţiat de SIVECO Romania, susţinut de Caţavencii şi desfăşurat în parteneriat cu PRIME Romania, s-a încheiat.

A fost o sarcină extrem de dificilă să desemnăm câştigătorii. După o primă selecţie a celor înscrişi în această competiţie, i-am invitat pe finalişti la sediul nostru pentru a le prezenta compania şi pentru a dezbate proiecte de promovare în social media.

După deliberări furtunoase dar democratice le-am ales pe Teodora Pătrăuceanu, Nicoleta Grădinaru şi Ioana Cîmpean.

Mulţumim tuturor celor care au apreciat campania noastră şi care ne-au încurajat să o continuăm!

CARIERE

  O carieră de succes poate începe chiar azi!
 
 
 
 

Lansăm un nou concurs

Lansăm un nou concurs în care vă invităm să daţi frâu liber imaginaţiei.

De curând, am organizat evenimentul Şcoala viitorului. Dumneavoastră cum credeţi că va arăta aceasta?

Cele mai inspirate răspunsuri vor fi premiate cu un CD Joseph Haydn din colecţia "Mari compozitori".

Concursul este deschis până la data de 26.07.2013.

Transmiteţi răspunsul dumneavoastră, împreună cu datele de identificare - nume, adresă poştală şi telefon pe adresa enciclopedica@siveco.ro.