Buletin Informativ SIVECO Romania, Iulie 2014 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Iulie 2014

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Irina Socol,
Preşedinte şi Director General

SIVECO, liderul pieţei de software din România

Cel mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC) reconfirmă poziţia de lider a SIVECO în clasamentul companiilor integratoare de soluţii software (System Integration Market) de pe piaţa românească, cu o cotă de 14,3%.

Studiul reprezintă cea mai completă radiografie a pieţei româneşti de servicii IT şi a principalilor jucători din această piaţă. Poziţia SIVECO în clasamentul IDC este cu totul excepţională, în condiţiile în care, deși furnizează exclusiv software şi servicii asociate, este singura companie românească ce domină un top dedicat în mod tradiţional integratorilor hardware. Pe piaţa generală de servicii IT (IT Services Market), compania îşi menţine şi anul acesta poziţia secundă în top, cu o cotă de 6,4%, surclasând astfel furnizori globali de sisteme şi servicii IT.

Pe parcursul anului trecut, SIVECO şi-a consolidat poziţia câştigată pe piaţa naţională şi internaţională, prin implementarea de proiecte strategice de mare complexitate, precum şi prin acordarea unei atenţii sporite inovării, cercetării şi dezvoltării.

"Compania noastră este de peste 22 de ani unul dintre jucătorii cheie ai pieţei de software din România. Construim proiecte şi soluţii care răspund nevoilor societăţii informaţionale. Studiul IDC reprezintă un etalon în analiza mediului de afaceri şi evidenţiază foarte obiectiv şi structurat tendinţele şi clasamentul pieţei locale de IT. Astfel de studii ne ajută să înţelegem mai bine piaţa și să ne orientăm business-ul în direcţia corectă", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

     
 

Saltul în societatea informaţională - o şansă extraordinară pentru România

Florin Ilia,
Vicepreşedinte

"Putem face saltul de la economia agrară direct în societatea informaţională, dacă învăţământul se modernizează", a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO, în cadrul conferinţei „Cei mai mari jucători din economie“, organizată de Ziarul Financiar.

"Noi, românii, avem avantajul că ne adaptăm uşor la noua tehnologie - se vede şi din statisticile recente care ne compară cu alte ţări europene la utilizarea informaticii şi a internetului. Avem o densitate mare de informaticieni, care pot lucra inclusiv la produse educaţionale. SIVECO exportă asemenea produse în 27 de ţări. Cred că, pentru România, noile tehnologii sunt o şansă extraordinară! Un copil isteţ de la ţară, cu un calculator legat la internet şi cu îndrumare din partea unui profesor inimos, poate face saltul de la economia agrară de subzistenţă direct către societatea informaţională, către o carieră interesantă şi bine plătită", a afirmat Florin Ilia, în discuţia cu înalţi oficiali ai statului, reprezentanţii băncilor şi ai marilor companii româneşti, prezenţi la conferinţă.

Potrivit discuţiilor din cadrul conferinţei "Cei mai mari jucători din economie", România este o destinaţie favorită a fondurilor de investiţii în condiţiile în care economia creşte, forţa de muncă e bine pregătită şi ieftină, băncile vând active la preţuri reduse, iar statul listează companii.

 Citeşte tot articolul

Un tânăr manager de succes: Ştefan Morcov

Ştefan Morcov,
Vicepreşedinte Adjunct

Colegul nostru, Ştefan Morcov, Vicepreşedinte Adjunct SIVECO Romania, a fost nominalizat în topul tinerilor manageri de succes din România, de publicaţia Business Magazin, care a lansat ediţia anuală a catalogului "100 tineri manageri de top".

Numit la numai 31 ani Vicepreşedinte Adjunct în cadrul Diviziei Comerciale a SIVECO, companie cu peste 1000 de angajaţi, colegul nostru conduce din 2008 biroul SIVECO de la Bruxelles. De acolo, coordonează contractele de servicii informatice pentru Oficiul de Publicaţii al Uniunii Europene, Directoratul General pentru Sănătate şi Consumatori, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori, Agenţia pentru Securitatea Aviaţiei, Eurostat, EuropeAid.

Ştefan, care are în prezent 37 de ani, consideră că "e important să facem totul cu pasiune. Viaţa este un teren de joc căruia îi redefinim continuu profilul şi regulile".

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

  Premiaţi pentru inovaţie la eHealth Next Generation
 
 

Cum au măsurat copiii din Jimbolia circumferinţa Pământului?

Monica Florea,
Director Departament Proiecte Europene

O mică şcoală din România a refăcut experimentul lui Eratostene şi a câştigat în competiţia cu 370 de şcoli din 37 de ţări. Experimentul din curtea şcolii a fost documentat cu fotografii care le-au adus adolescenţilor români şi profesorului lor Locul I la concursul internaţional de fotografie 2014 Eratosthenes Experiment, organizat de Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al şcolii greceşti Ellinogermaniki Agogi. Experimentul este o activitate din cadrul proiectului european Inspiring Science Education (ISE), concursul fiind organizat de Open Discovery Space (ODS).

"Am creat pe portalul proiectului http://portal.opendiscoveryspace.eu - Comunitatea profesorilor din România, în care avem deja înscrişi profesori din peste 30 de şcoli. De ce este important acest portal? În primul rând, profesorii din cadrul acestei comunităţi au ocazia să interacţioneze cu alte comunităţi de profesori din toată Europa şi au acces la peste 600.000 de resurse educaţionale, comunităţi, instrumente digitale. Şcolile participante capătă profil internaţional, un aspect pe care şcolile din România trebuie să îl îmbunătăţească", declară Monica Florea, Director Departament Proiecte Europene, SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

Elevii din 5000 de şcoli europene vor învăţa în laboratoare virtuale create de SIVECO

SIVECO participă la îmbunătăţirea resurselor folosite în procesul de învăţare a disciplinelor ştiinţifice în 5.000 de şcoli din Uniunea Europeană, în cadrul proiectului Inspiring Science Education (ISE).

Proiectul european ISE se desfăşoară în perioada aprilie 2013 – iulie 2016 şi are ca scop furnizarea de resurse digitale prin intermediul cărora educaţia în domeniul ştiinţific să devină mai captivantă, mai distractivă.

Proiectul sprijină crearea unui sistem care îi va ajuta pe profesori să elaboreze scenarii educaţionale, utilizând o gamă variată de resurse şi instrumente eLearning existente (laboratoare virtuale şi Augmented Reality), inclusiv folosind dispozitive mobile şi tehnologii pentru persoanele cu dizabilităţi şi nevoi speciale.

SIVECO, împreună cu ceilalţi parteneri în proiect, contribuie la definirea unei metodologii sistematice de descriere a resurselor şi instrumentelor de eLearning şi este implicată în crearea infrastructurii de conţinut educaţional.

 Citeşte tot articolul

CERCETARE-DEZVOLTARE

 Divertismentul educaţional personalizat – noul model de televiziune
 Mecanismele europene de coordonare în situaţii critice, un subiect de actualitate
 
 
 
 

Viitorul educaţiei? Se întâmplă deja!

Cum putem păstra interesul copiilor pentru carte și școală, într-o epocă în care informaţia este prezentă pe toate canalele de comunicare la care tinerii au acces nemijlocit? Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania, a vorbit despre lecţiile digitale care schimbă paradigma învăţării într-un interviu acordat publicaţiei Club IT&C.

"Sunt ferm convins că, adoptând tehnologiile noi, şcoala se poate apropia mai mult de copii. Nu vorbim de proiecţii science-fiction, ci de instrumente digitale reale, care pot deveni un suport extraordinar, complementar procesului de învăţare. Ele există deja şi sunt folosite în multe licee şi şcoli româneşti. Şi aici aş aduce în discuţie pe inimoşii de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare - profesori şi elevi care fac intensiv învăţare bazată pe proiect, trans-disciplinară, bazându-se pe resurse digitale realizate de noi, dar pe care le tot îmbunătăţesc ei înşişi. Este un exemplu de bune practici pe care le poate adopta orice şcoală", a declarat Florin Ilia pentru Club IT&C.

 Citeşte tot articolul

Cât de protejate sunt datele unei companii în cazul migrării în cloud?

Cloud-ul a schimbat fundamental modelul de business, iar furnizorii de soluţii software trebuie să se adapteze acestui nou model. Despre schimbările aduse de noua infrastructură şi despre provocările întâmpinate de companii, vorbeşte Marcel Călinoaia, Information Security Manager şi Solution Architect la SIVECO Romania, într-un interviu publicat în ediţia a doua a Catalogului Cloud Computing România.

"Protecţia datelor, ca parte a securităţii informaţiei, este un proces. Ca orice proces, acesta trebuie evaluat şi îmbunătăţit continuu şi acest lucru necesită un efort constant. Companiile care oferă soluţii de tip public cloud au specialişti dedicaţi asigurării securităţii informaţiei, ceea ce nu este întotdeauna adevărat pentru companiile care administrează sisteme IT clasice. În multe companii, asigurarea securităţii informaţiilor cade în sarcina departamentului IT, a cărui misiune principală este de a asigura funcţionarea sistemelor IT. Cum una dintre provocările securităţii informaţiei este stabilirea balanţei optime între funcţionarea sistemelor şi asigurarea securităţii lor, există un potenţial conflict în situaţia în care aceleaşi persoane asigură atât funcţionarea sistemelor, cât şi securitatea lor", a declarat Marcel Călinoaia, care a explicat şi modul cum tranziţia către cloud afectează companiile producătoare de software.

 Citeşte tot articolul

REVISTA PRESEI

  Cetăţenii, primii beneficiari ai informatizării instituţiilor publice
 
 
 
 

Educaţie de calitate pentru inginerii chimişti români

O nouă etapă a parteneriatului dintre Universitatea Politehnică din Bucureşti şi SIVECO Romania se va concretiza în perioada 13 mai 2014 - 12 noiembrie 2015 prin proiectul POSDRU/156/1.2/G/141040, e-ChemEng: Educaţie de calitate în învăţământul superior de inginerie chimică.

Principalul obiectiv al proiectului, finanţat prin fonduri structurale, este adaptarea programelor de studii de licenţă la cerinţele europene, prin extinderea oportunităţilor de învăţare adresate studenţilor.

Proiectul urmăreşte promovarea inovării în învăţământul superior din domeniul ingineriei chimice, prin posibilitatea de accesare în timp real a pachetului educaţional şi prin încurajarea studenţilor să participe activ la dezvoltarea acestuia.

 Citeşte tot articolul

FONDURI STRUCTURALE

  Şanse egale pe piaţa muncii pentru femeile din România
 
 
 
 

Trebuie să pregătim tinerii pentru meserii ce nu există încă

Cum se poate adapta sistemul educaţional la pregătirea unor elevi pentru profesiile viitorului, care poate că nici nu există încă? Şi ce ar trebui să facă şcoala pentru a fi mai interesantă pentru elevii de azi? Iată întrebări actuale, la care răspunde Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO, coordonator Departament eLearning.

"Eu cred că şcoala are datoria, în primul rând, de a învăţa elevii cum să înveţe. Copiii trebuie încurajaţi să pună întrebări, să identifice surse de informaţii, să îşi formeze deprinderea să înveţe în fiecare zi, fără a se mulţumi cu ceea ce ştiu deja. Trebuie încurajaţi să cerceteze, să iniţieze dezbateri şi să-şi susţină în mod convigător ideile. Toate acestea îi ajută să-şi dezvolte capacitatea de comunicare, gândirea critică, raţionamentul, discernământul; le dau o busolă morală şi intelectuală; îi determină să ia decizii bazate pe alegeri conştiente şi nu pe imitaţie. Profesorul trebuie să vină în mijlocul elevilor, să-i înveţe să fie activi şi întreprinzători. În plus, profesorii trebuie să devină receptivi la utilizarea tehnologiei la clasă şi să le insufle elevilor deprinderea de a o utiliza în mod inteligent. Cultivându-şi aceste abilităţi, elevii vor fi pregătiţi să facă faţă oricărei meserii, oricât de noi şi provocatoare, din orice domeniu", spune Florin Ilia.

 Citeşte tot articolul

CARIERE

  Sunteţi programator JAVA şi vă doriţi un loc de muncă în care să evoluaţi profesional?
 
 
 
 

Avem un nou concurs!

În luna mai, pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Ce soluţii în cloud oferă SIVECO Romania?

Primele 3 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu…o surpriză muzicală: o întreagă colecţie de CD-uri cu muzica unor voci legendare, adevăraţi monştri sacri ai scenelor internaţionale:

  1. Ray Charles, Greatest Hits
  2. Frank Sinatra, The Swing Years
  3. Louis Armstrong, Love Songs
  4. Elvis Presley, The King
  5. Bob Marley, Reggae Love Songs
  6. Ike & Tina Turner, The Greatest Hits
  7. Celine Dion, The Early Years
  8. Demis Roussos, Greatest Hits
  9. Toto Cutugno, Golden Songs
  10. Gloria Gaynor, I Will Survive

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului, şă ne trimiteţi şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 28.07.2014.