Buletin Informativ SIVECO Romania, Iulie 2017 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Iulie 2017

 

SIVECO 2.0, o organizație pe model european

 

ani de soft performant în slujba fermierilor români

La sfârșitul lunii iunie, într-un eveniment public, la care au participat jurnaliști, reprezentanți ai autorităților naționale și europene, echipa SIVECO a aniversat 10 ani de soft pentru APIA.

Peste 17 miliarde de euro au fost plătiți către mai mult de 2 milioane de fermieri în cei 10 ani scurși de la integrarea României în UE.

Acest lucru a fost posibil și datorită soft-ului dezvoltat și implementat de SIVECO România pentru APIA.

Suntem mândri că de 10 ani facem posibilă munca celor 5.000 de funcționari APIA și ajutăm agricultura românească să atingă cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene, de peste 90% din totalul fondurilor alocate.

 Citeşte tot articolul

     

Big Data. Extragerea de informații utile prin prelucrarea volumelor uriașe de date foarte dinamice.

Tot în luna iunie, SIVECO a semnat un contract deosebit de important, inclusiv datorită faptului că va fi primul sistem Big Data implementat în domeniul public din România.

Obiectivul său este construirea Sistemul Informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date, formare personal şi interconectare reţele LAN şi SAN pentru Serviciul Român de Informații.

Tehnologiile tip data analytics utilizate în contextul Big Data deschid mari posibilități de valorificare în multe domenii din sfera economică și socială. De exemplu, în domeniul medical, prin corelarea complexă de date din surse multiple se pot determina cauzele unor boli, și, respectiv, se pot identifica tratamente mai eficiente pentru acestea. Utilizând data analytics, se pot fundamenta decizii de protecție a unor grupuri sociale.

Nu în ultimul rînd, aceste instrumente avansate de analiză pot eficientiza activități comerciale, prin identificarea de grupuri țintă, a perioadelor și mijloacelor celor mai favorabile pentru promovarea vânzărilor. Un obiectiv foarte sensibil, critic pentru societatea modernă îl reprezintă combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție sau evaziune fiscală prin utilizarea tehnologiilor avansate de analiză a unor volume enorme de date, inclusiv din surse publice - social media, acesta fiind și domeniul de aplicație al proiectului dezvoltat de SRI.

Proiectul va fi implementat de SIVECO România, în calitate de integrator, și BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării și unul dintre cei mai prestigioși realizatori de produse de data analytics din lume.

     
 

INCUBATORUL @ SIVECO


ECOSUNT - primul software românesc integrat, destinat companiilor din domeniul managementului deșeurilor

ECOSUNT

În ultimii ani, cantitatea de deșeuri crește în mod accelerat, direct proporţional cu creșterea nivelului de bunăstare, având un impact negativ din ce în ce mai pronunțat asupra mediului. Cu cât consumăm mai mult, cu cât utilizăm produse tehnologice mai noi și mai performante, cu atât numărul materialelor care trebuie reciclate sau eliminate crește.

Managementul deșeurilor a devenit, așadar, un element cheie pentru asigurarea unei creșteri sustenabile a economiilor țărilor europene.

Având în vedere importanța gestionării eficiente și responsabile a deșeurilor, SIVECO a dezvoltat ECOSUNT, o soluție care răspunde comandamentelor generale de protecție a mediului și de eficientizare a activității operatorilor economici din domeniu.

ECOSUNT este conform cu legislația europeană și are în vedere procesul complet prin care trebuie să treacă deșeurile și nevoile specifice companiilor din domeniu care funcționează în România. Este o soluție web uşor de utilizat cu posibilitate de utilizare inclusiv în Cloud (Amazon). Astfel, aplicația oferă organizațiilor implicate în gestionarea deșeurilor o reducere semnificativă a cheltuielilor cu infrastructura informatică. Totodată, serviciile cloud permit spaţiu nelimitat de stocare şi protecţie permanentă a datelor stocate.

ECOSUNT este și un instrument statistic, cu ajutorul căruia se obțin date corecte referitoare la generarea și gestionarea deșeurilor. Acestea permit evaluarea, în orice moment, a situației și a obiectivelor unei firme care gestionează deșeuri.

 Aflați mai multe despre ECOSUNT


INOVAGRIA, soft pentru ferme, 100% românesc, 100% integrat

https://inovagria.ro

Agricultura românească se dezvoltă, dar este loc de mai bine. Potențialul extraordinar al României continuă să fie subexploatat.

Acum există soluții tehnice menite să îi sprijine pe fermierii români să crească profitabilitatea exploatațiilor agricole. O fermă modernă, cu profitabilitate crescută, implică nu doar prezență pe teren, resurse și muncă fizică, ci și multă muncă administrativă, cea din urmă dovedindu-se, adesea, mult mai dificil de gestionat.

Luând în calcul aceste aspecte și bazându-se pe experiența de peste 10 ani pe care o au în dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT performante destinate sectorului agricol din România, specialiștii din departamentul eAgriculture al SIVECO vin în sprijinul fermierilor prin intermediul INOVAGRIA, soluția IT menită să simplifice și să eficientizeze managementul unei ferme, în vederea creșterii performanței și a profitabilității.

 Aflați mai multe despre INOVAGRIA

Cloud Learning: de la .ppt la experiența multimedia

www.cloudlearning.ro

Într-un sondaj realizat de SIVECO, se arată că mai puțin de jumătate din companiile din România folosesc cursuri online sau eLearning pentru trainingul angajaților. Chiar și în firme în care la angajare se pune mare preț pe competențele digitale!

Inducția noilor angajați și motivarea celor cu experiență sunt procese costisitoare, mari consumatoare de timp, dar platforma de instruire în cloud propusă de specialiștii SIVECO România poate simplifica aceste procese.

Serviciul de instruire a angajaților Cloud Learning, oferit de SIVECO permite instruirea angajaților într-un timp scurt, chiar la locul lor de muncă. Astfel, angajatorii beneficiază nu doar de o instruire de calitate ci obţin şi o reducere semnificativă a costurilor.

Deoarece Cloud Learning se utilizează în sistem Software as a Service (SaaS), acest lucru permite diminuarea suplimentară a costurilor generale, respectiv transformarea costurilor de capital în costuri operaționale.

 Aflați mai multe despre Cloud Learning

SIVMED Asistenţă, pentru medicii de familie şi furnizorii de servicii medicale

www.sivmed.ro

SIVMED Asistență, pachetul de servicii de asistență la raportare oferit de SIVECO se adresează furnizorilor de servicii medicale.

El include: asistență tehnică pentru operarea corectă în aplicațiile de raportare, consultanță în formularea cererilor de soluționare a erorilor de sistem și transmiterea acestora către CNAS, validarea rapoartelor pentru decontare înainte de a fi trimise la CNAS.

 Aflați mai multe despre SIVMED Asistență
 
 
 
 

RED-ALERT - proiect finanțat de Comisia Europeană, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online

Monica Florea,
Director Departament Proiecte Europene

RED-Alert este un proiect de cercetare - dezvoltare și inovare, finanțat prin programul Orizont 2020 al Comisiei Europene. Obiectivul proiectului constă în dezvoltarea de noi instrumente de analiză și monitorizare online în scopul combaterii terorismului.

Se estimează că, în prezent, 90% din activitatea teroristă în mediul online se desfășoară prin intermediul site-urilor de socializare.

"În acest context, soluția RED-Alert va permite instituțiilor de aplicare a legii să desfășoare acțiuni coordonate în timp real la nivel european, asigurând în același timp și confidențialitatea datelor cetățenilor”, declară Monica Florea, directorul departamentului de Proiecte Europene din cadrul SIVECO România, care este managerul proiectului RED-Alert..

RED-Alert va recurge la puterea inteligenței artificiale pentru a detecta conținutul asociat activităților teroriste, bazându-se pe o combinație unică de tehnologii, precum procesarea limbajului natural, analiză semantică la nivelul media, analiza rețelelor sociale și analiza evenimentelor complexe.

 Citeşte tot articolul

Cu tehnologia 3D, augmented reality și virtual reality, fizica devine materia preferată a elevilor cu nevoi speciale

Elevii de la școlile speciale pentru deficienți de auz vor învăța fizică și chimie folosind tehnologia 3D, Augmented Reality și Virtual Reality. Conținutul a fost dezvoltat de SIVECO România, în cadrul proiectului european NEWTON.

Proiectul NEWTON (Networked Labs for Training in Sciences and Technologies for Information and Communication), lansat în cadrul programului Horizon 2020, transformă procesul de învățare într-o activitate plăcută, interesantă și utilă, cu ajutorul celor mai recente inovații tehnologice: gamification (învățarea bazată pe elemente specifice jocurilor) și învățarea auto-dirijată (învățarea autonomă).

Pentru proiectul NEWTON, SIVECO implementează platforma multipremiată AeL Learning Management System, precum și funcționalități ca Realitate Augmentată și de tip gamification în toate lecțiile. De asemenea, SIVECO colaborează cu Universitatea București pentru implementarea acestui proiect-pilot în Școala ”Sfânta Maria”, pentru 100 de copii cu deficiențe de auz.

 Citeşte tot articolul

CERCETARE EUROPEANĂ

 Cumperi bilet electronic şi călătoreşti mai comod
 Sistem IT care contribuie la prelungirea activității profesionale a personalului medical de peste 50 de ani
 BEACONING, un proiect european de cercetare și inovare care promovează învățarea prin joc
 
 
 
 

Softiștii români cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards, cea mai importantă competiție mondială a profesioniștilor IT

Florin Ilia,
Președinte și Director General
SIVECO România

Câștigând pentru a treia oară World Summit Awards, competiție desfășurată sub egida ONU, SIVECO reușește un record unic în istoria competiției și pune România în topul elitei mondiale în inovație digitală.

Polarizând atenția elitei mondiale a profesioniștilor IT, World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasă competiție de IT, desfășurată sub egida ONU, a atras și anul acesta aplicații din 178 de state membre ale ONU dintre care în finală au ajuns peste 450.

SIVECO România a reprezentat țara noastră cu aplicația „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, țara marii stepe”) și a obținut marele premiu la categoria Cultură & Turism.

"Suntem extrem de onorați și foarte mândri de această realizare! Nu este doar victoria SIVECO, este și victoria României și suntem bucuroși că am reușit să punem steagul României pe un podium atât de select. Am câștigat trei premii World Summit până în prezent, cu trei proiecte, în trei categorii diferite. Recunoașterea calității de lideri în inovație digitală, într-o competiție globală sub egida ONU, de atât de multe ori, demonstrează că avem un impact pozitiv asupra societății, respectându-ne misiunea de a aduce progres acolo unde ne implicăm cu talentul, competențele și resursele noastre", declară Florin Ilia, Președinte și Director General al SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

SIVECO România excelează și la examenul calităţii

Daniela Bichir,
Vicepreşedinte Resurse Umane
şi Guvernanță
SIVECO România

Sistemul de management al calităţii implementat în SIVECO în conformitate cu standardul ISO 9001:2015 a fost certificat de către un lider mondial în domeniul certificărilor de sisteme de management.

SIVECO România trece din nou cu brio încă un examen: certificarea sistemului de management al calităţii în conformitate cu cerinţele acestui standard internaţional.

"Recertificarea sistemului de management al calităţii din compania noastră a fost realizată în urma auditului efectuat de TUV Austria în luna mai 2017. Este un semnal foarte important pentru noi că asigurăm clienţilor cele mai bune servicii, ajutându-i ca, la rândul lor, să se dezvolte şi să câştige noi clienţi", declară Daniela Bichir, Vicepreşedinte Resurse Umane şi Guvernanță în cadrul SIVECO România.

Standardul ISO 9001:2015 stabileşte cerinţele pentru sistemul de management al unei organizaţii care doreşte să demonstreze abilitatea de a furniza constant un produs/serviciu conform cerinţelor clienţilor şi cerinţelor legale, şi care vizează creşterea satisfacţiei clienţilor prin aplicarea efectivă a sistemului, inclusiv a îmbunătăţirii continue a sistemului.

 Citeşte tot articolul

RECUNOAȘTERI

 SIVECO este lider în domeniul raportării de sustenabilitate în industria IT&C din România
 SIVECO este singura companie nominalizată de 5 ori la European IT & Software Excellence Awards 2017
 
 
 
 

SIVECO s-a alăturat misiunii ”Calculează amprenta de carbon”

Datorită colectării selective a deşeurilor, compania a redus amprenta de carbon cu 548 kg CO2

SIVECO România s-a alăturat anul acesta misiunii „Calculează amprenta de carbon”, proiect iniţiat de Asociaţia ZeroCO2, pentru asumarea şi raportarea responsabilităţii impactului asupra mediului, de către companii.

SIVECO România este printre primele companii din ţara noastră care a decis să monitorizeze şi să raporteze în mod transparent volumul emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Înfiinţată în anul 2014, Asociatia ZeroCO2 este activ implicată în programele naționale destinate combaterii problemelor de mediu cauzate de schimbările climatice.

Pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), începând din anul 2012, SIVECO România a implementat o serie de masuri precum: achiziţionarea de maşini cu consum mic de combustibil, diminuarea consumului de energie electrică, introducerea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor. Efectele cuantificabile ale acestor măsuri au avut rezultate pozitive directe asupra mediului.

 Raportul SIVECO privind calculul amprentei de carbon poate fi citit aici.

DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ

  De peste un deceniu, SIVECO susține implicarea profesorilor în învățământul virtual
 
 
 
 

CONCURS


Luna aceasta avem un nou concurs!

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Cum se numește noul produs SIVECO destinat destinat companiilor din domeniul managementului deșeurilor?

Primele 3 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu…o surpriză muzicală: o întreagă colecţie de CD-uri cu muzica unor voci legendare, adevăraţi monştri sacri ai scenelor internaţionale:

  1. Ray Charles, Greatest Hits
  2. Frank Sinatra, The Swing Years
  3. Louis Armstrong, Love Songs
  4. Elvis Presley, The King
  5. Leonard Cohen, More best of
  6. Ike & Tina Turner, The Greatest Hits
  7. Celine Dion, The Early Years
  8. Demis Roussos, Greatest Hits
  9. Toto Cutugno, Golden Songs
  10. Gloria Gaynor, I Will Survive

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului, şă ne trimiteţi şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 24.07.2017.