Buletin Informativ SIVECO Romania, Iunie 2015 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Iunie 2015

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Florin Ilia,
Președinte și Director General

În 2014, piața de servicii IT din România a atins 518,77 milioane de dolari

Conform celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC), pentru 2014, compania noastră este în topul companiilor care furnizează servicii IT (IT Services Market), cu o cotă de piață de 6%.

Studiul IDC realizează cea mai completă radiografie a pieței românești de servicii IT și a poziției celor 100 de furnizori de servicii IT ce activează în România.

"Rezultatele analizei realizate de IDC, unul dintre liderii globali de analiză a pieței IT, confirmă faptul că strategia noastră de afaceri și portofoliul de servicii pe care îl avem se sincronizează, în timp real, cu cerințele pieței. Astfel, pentru a răspunde necesității de mobilitate a clienților noștri, am adăugat noi funcționalități soluțiilor existente și am lansat soluții noi, bazate pe cele recente tendințe și încorporând cele mai noi tehnologii. Mobilitatea a devenit una dintre caracteristicile de bază ale aplicațiilor SIVECO, proiectate și dezvoltate pentru Cloud, livrate în regim Software as a Service (SaaS). Mobilitatea, împreună cu Cloud-ul, au puterea de a îmbunătăți performanțele companiilor, făcându-le mai competitive și mai inteligente. Companiile care adoptă aceste soluții vor avea în anii următori un avantaj cert în piață", a declarat Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

     
 

Sunteți pregătiți pentru modificarea TVA? Aplicația SIVECO Applications 2020 Project: Cloud vă ajută!

Alexandru Mihail,
Technical Leader
SIVECO Applications

Mai sunt doar câteva zile până când TVA la alimente se va modifica. Firmele pot adopta noua cotă de 9% cu ajutorul aplicaţiei informatice integrate SIVECO Applications 2020 Project:Cloud - Componenta de management financiar-contabil.

"Sistemul nostru informatic de management al afacerilor este 100% românesc şi de aceea este adaptat cu uşurinţă la această nouă modificare apărută în legislație. Prin componenta de Management Financiar-Contabil jurnalele de TVA sunt actualizate conform normelor de aplicare ale Codului Fiscal, iar în baza lor se face decontul de TVA (Declaraţia 300) care se depune în fiecare lună la Administraţia fiscală. Mecanismele contabile ale aplicației sunt configurate astfel încât adoptarea unei noi cote să fie pusă în aplicare foarte simplu de orice client", a declarat Alexandru Mihail, Technical Leader SIVECO Applications.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII DE BUSINESS

  5 pași pentru un acces mai bun la informații
 
 
 
 

ProActive Ageing: un proiect care ne învață cum să prelungim viața activă

Monica Florea,
Director Departament
Proiecte Europene

O viață lungă, independentă și sănătoasă...Este posibil acest ideal? Da, proiectul ProActive Ageing dă răspunsul.

"Prelungirea vieții active pentru o îmbătrânire independentă și sănătoasă" (ProActive Ageing), este un proiect finanțat prin Programul PARTENERIATE - Proiecte colaborative de cercetare aplicativă.

"SIVECO are un aport semnificativ la dezvoltarea serviciilor online oferite de platforma ProActive Ageing. Mai concret, noi suntem responsabili de coordonarea realizării modelelor experimentale, a materialelor de instruire și a setului de instrumente necesare susținerii cercetărilor medicale direcționate către o îmbătrânire activă și sănătoasă, precum și de integrarea celor trei module", a declarat Monica Florea, Director departament Proiecte Europene în cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

CERCETARE EUROPEANĂ

 Proiectele de cercetare - promisiunea unui viitor mai bun pentru fiecare cetățean
 
 
 
 

Proiectele inovative ale profesorilor români, premiate la nivel european

Ana-Maria Bâldea,
Project Manager

Juriul competiției europene Learning with Light, organizate în cadrul proiectului Inspiring Science Education, a desemnat recent lista finaliștilor și a acordat recunoașteri speciale proiectelor inovative. Una dintre aceste recunoașteri speciale - Highly Commended Certificate - ajunge în România, fiind atribuite unei aplicații inovative, realizate de doamna Cristina Nicolaiță, profesoară de științe la Școala Gimnazială Gheorghe Magheru din Caracal.

Proiectul Inspiring Science Education, în care SIVECO România este partener și totodată coordonator naţional, promovează științele într-un mod atractiv și relevant pentru elevi, cu ajutorul unor instrumente interactive de ultimă generație.

"Suntem fericiți că și profesorii români au participat la această competiție, deoarece ei au puterea de a forma cetățenii lumii de mâine. Recunoașterea proiectelor lor la nivel european confirmă direcția bună în care se îndreaptă țara noastră, aceea de a transforma procesul educativ într-o activitate plăcută, în care profesorii îi ghidează pe elevi să realizeze propriile descoperiri științifice și le antrenează imaginația", declară Ana-Maria Bâldea, managerul proiectului Inspiring Science Education, din cadrul SIVECO România.

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

 Serviciile informatice medicale ajută pacienții
 
 
 
 

Și colegii noștri au alergat pentru cei care nu o pot face

Milioane de oameni cu leziuni ale măduvei spinării speră la un tratament mai eficient. Pentru a ajuta ca acest vis să devină realitate, și voluntarii din SIVECO au participat la cel mai mare eveniment de alergare din lume - Wings for Life World Run - desfășurat în București la începutul lunii mai.

100% din încasările generate de Wings for Life World Run vor fi donate pentru proiecte menite să găsească un remediu al afecțiunilor măduvei spinării.

Progresul cercetării în domeniul leziunilor măduvei spinării depinde mult de inițiativele private și donațiile publice.

 Citeşte tot articolul

2% - un procent mic pentru o cauză mare

Și în acest an, am ales să ajutăm organizațiile neguvernamentale care au nevoie de bani pentru a implementa proiecte în folosul comunității.

Formularele de direcționare a 2% din impozitul pe venit, completate de colegii noștri, vor merge către ONG-uri care au programe de ajutorare a copiilor fără părinți sau a pacienților cu diferite afecțiuni, de susținere a instituțiilor de cult, a tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, a mamelor singure sau a familiilor cu mulți copii.

Sperăm ca semnătura noastră pe o faptă bună să fie de ajutor celor aflați în nevoie!

IMPLICARE SOCIALĂ

 Campaniile noastre de bine continuă!
 
 
 
 

Luna aceasta avem un nou concurs!

În luna iunie, pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Dați Like paginii noastre de Facebook şi răspundeți printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la întrebarea:

Ce soluție realizată de specialiștii SIVECO ajută firmele să implementeze cu ușurință noua cotă a TVA, valabilă de la 1 iunie 2015?

Primele 5 răspunsuri corecte vor fi premiate cu un cadou special: atlasul "Călătorii pentru o viață - 500 de locuri unice", ediția a II-a. Vă asigurăm că o să vă placă!

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului să ne trimiteţi şi coordonatele dvs. pentru expedierea premiului - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 19.06.2015.