Buletin Informativ SIVECO Romania, Mai 2013 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Mai 2013

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Radu Jugureanu,
Director Departament AeL eContent

Elevii aşteaptă cu nerăbdare manualele digitale

Avem veşti importante: o schimbare majoră se va petrece la ora de curs!

Hârtia se transformă în imagine şi filele manualelor capătă culoare şi sunet. Elevii vor fi martorii unor experienţe captivante! Abecedarul, istoria, fizica şi geografia - sunt primele manuale digitale pentru elevii claselor I - XII pregătite deja de echipa de eLearning din SIVECO, în colaborare cu psihopedagogi şi profesori de mare valoare din învăţământul românesc.

Detalii despre acest nou demers de pionierat al companiei noastre au fost date, în premieră, de către profesorul Radu Jugureanu, şeful echipei de eContent din SIVECO, la conferinţa Ziarului Financiar - Mobilio 2013.

"Etapa de cercetare a generat definirea unui model funcţional pentru manualul digital prin care se asigură trecerea de la reproducerea informaţiei la crearea cunoaşterii de către elevi. Am elaborat deja prototipuri funcţionale, iar evaluarea calitativă făcută în interiorul şcolilor a relevat faptul că profesorii şi elevii sunt pregătiţi să îmbrăţişeze noua tehnologie. Avem în vedere dezvoltarea unor proiecte prin care aceste manuale să ajungă la elevi", a declarat prof. Radu Jugureanu.

 Citeşte tot articolul

   
 

Un proiect de nota 10!

Anişoara Georgescu,
Senior Project Manager

Cel mai mare proiect de formare profesională a angajaţilor din aeroporturi este aproape de final.

Fără îndoială vorbim despre o iniţiativă unică şi foarte apreciată de managerii celor 13 aeroporturi implicate, dar şi de participanţi.

Peste 600 de angajaţi, de la personal de curăţenie la directori, au urmat în perioada 2011-2013 cursuri de perfecţionare specifice activităţii lor. Acestea s-au desfăşurat în cadrul proiectului strategic "Formare profesională în transportul aerian: securitatea în muncă şi protecţia mediului în utilizarea tehnologiilor moderne", dezvoltat de Asociaţia Aeroporturilor din România şi SIVECO.

"Peste 100 de angajaţi au urmat cursurile de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor susţinute de specialiştii SIVECO. Am dezvoltat portalul proiectului şi suporturi de curs în format multimedia inovator pentru 8 programe de formare profesională în domeniul aeroportuar, care au stimulat interesul şi implicarea participanţilor. Feed-back-ul obţinut a fost unul excelent", a declarat Anişoara Georgescu, responsabil de proiect din partea SIVECO, la Conferinţa Regională "Forţă de muncă înalt calificată în aeroporturi".

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

  Irina Socol, în "Top 50 femei influente"
  400 de tineri au participat la Olimpiada Naţională de Informatică
 
 
 
 

Sunt elev european şi învăţ să devin un consumator responsabil

Ştefan Morcov,
Vicepreşedinte Adjunct

Bine aţi venit pe www.consumerclassroom.eu, recent lansat de Comisia Europeană!

Portalul Consumer Classroom reuneşte comunitatea online a profesorilor care predau lecţii de educaţie celor mai tineri consumatori europeni.

O bibliotecă extinsă de resurse educaţionale din Uniunea Europeană a fost creată pentru a-i ajuta pe profesorii din învăţământul preuniversitar să creeze şi să distribuie lecţii către elevii lor şi să colaboreze cu alţi profesori europeni.

Pentru acest portal am asigurat dezvoltarea de instrumente software bazate pe cele mai noi tehnologii web, pentru a răspunde nevoii crescute de interacţiune şi colaborare a utilizatorilor din întreaga Uniune Europeană. Prin intermediul unei structuri grafice atractive şi uşor de utilizat, portalul furnizează resurse educaţionale active, rezultate în urma schimbului permanent de bune practici între profesori din statele membre UE", a declarat Ştefan Morcov, Vicepreşedinte Adjunct SIVECO.

 Citeşte tot articolul

SOLUŢII

  Legislaţia UE pe înţelesul tuturor
 
 
 
 

Harta proiectelor SIVECO cuprinde peste 15 milioane de beneficiari din 26 de ţări

Florian Ciolacu,
Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale

15 milioane de beneficiari de soluţii informatice în 26 de ţări, 5 birouri regionale în Belgia, Kazakhstan, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria şi Turcia, proiecte complexe care înglobează soluţii de eLearning, eHealth, eBusiness, eCustoms, Portaluri, Credit Bureau.

Aceasta este o fişă extrem de condensată a rezultatelor extinderii internaţionale a afacerilor SIVECO în ultimii ani.

"În prezent, exporturile reprezintă aproximativ 30% din cifra de afaceri SIVECO Romania şi dorim să creştem această pondere. Este un obiectiv realizabil prin reţeaua de parteneri locali şi internaţionali creată, prin reţeaua de subsidiare SIVECO în ţările din regiunile urmărite şi mai ales prin faptul că avem avantaje competitive internaţional prin produsele informatice şi serviciile oferite. Pentru 2013 intenţionăm să deschidem noi birouri internaţionale de reprezentare", a declarat recent Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale SIVECO într-un interviu online pentru Hotnews.

 Citeşte tot articolul

INTERVIURI

 Domeniul IT, generator de inovaţie
 
 
 
 

Este responsabilitatea socială un semn de maturitate al unei companii?

Anca Crahmaliuc,
Marketing&Communication Manager

Noi spunem DA, iar proiectele pe care le iniţiem şi le susţinem an de an confirmă acest lucru: Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual, Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual, Academia SIVECO, .campion, Programul de internship SummerDays etc.

La acestea se adaugă proiectele organizaţiilor neguvernamentale pe care le susţinem în nume propriu şi care dovedesc implicarea şi responsabilitatea echipei SIVECO.

"Te comporţi responsabil atunci când îţi asumi în mod voluntar lucruri pe care nu eşti obligat să le faci, cu dorinţa de a schimba în bine pentru un orizont larg de timp viaţa celor în mijlocul cărora trăieşti: familia, compania, proiectele, oraşul, ţara, lumea. Prin efectele pozitive asupra comunităţii, voluntariatul ne aduce tuturor avantaje. Numai într-o lume mai curată, mai sănătoasă, mai educată şi mai prosperă putem trăi cu toţii mai bine. Cu cât această perspectivă este înţeleasă şi însuşită de mai mulţi oameni, companii, comunităţi, cu atât efectele vor fi, în mod cascadat, amplificate. Totdeauna va fi ceva de făcut mai bine - decisiv este însă să pornim şi să rămânem pe această direcţie", a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager pentru CSR Agency.

 Citeşte tot articolul

CSR

  2%, o campanie de suflet
 
 
 
 

Sunteţi programator cu experienţă solidă şi vă doriţi un loc de muncă în care să evoluaţi profesional?

Atunci, vă aşteptăm să ne transmiteţi CV-ul dvs. pe Jobs@siveco.ro şi să veniţi la interviu, pentru a ne spune mai multe despre dumneavoastră. Angajăm specialişti pentru următoarele poziţii: Solution Arhitect, Account Manager, System Engineer (în Constanţa), Java Developer.

Cei care aplică trebuie să dovedească excelenţa profesională, motivaţie, seriozitate şi responsabilitate.

Noi vă promitem că în echipa noastră veţi avea şansa să lucraţi alături de cei mai buni specialişti software din România în proiecte naţionale şi internaţionale şi să beneficiaţi de un plan de carieră care să vă susţină dorinţele şi performanţele.

Vă puteţi alătura unei echipe de peste 1.000 de specialişti care confirmă în fiecare zi că valoarea individuală poate fi cu adevarat pusă în lumină în cadrul unei echipe performante.

Mai multe detalii despre fiecare poziţie în parte puteţi găsi site-ul nostru, secţiunea Cariere.

CARIERE

  Cea mai căutată meserie
 
 
 
 

Vă invităm la un nou concurs!

Daţi Like paginii noastre de Facebook şi răspundeţi la întrebarea:

Care sunt cele mai cunoscute 5 portaluri realizate de SIVECO Romania?

Primele 3 like-uri însoţite de emailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu un CD Antonio Vivaldi şi Tomaso Albinoni din colecţia "Mari Compozitori".

Concursul este deschis până la data de 24.05.2013.

Transmiteţi răspunsul dumneavoastră, împreună cu datele de identificare - nume, adresă poştală şi telefon pe adresa enciclopedica@siveco.ro sau printr-un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook.