Buletin Informativ SIVECO Romania, Mai 2014 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Mai 2014

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 

Agricultorii români pot solicita acum ON-LINE finanţare europeană nerambursabilă

Recent, în cadrul unui eveniment organizat la Ministerul Agriculturii a fost lansată aplicaţia de depunere on-line a cererilor de finanţare pentru modernizarea exploataţiilor agricole, prin Programul Naţional pentru Dezvoltarea Rurală (PNDR) – Măsura 121.

Implementarea tehnică şi financiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR), program al Uniunii Europene care sprijină ţările membre în cadrul Politicii Agricole Comune, este asigurată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Fondurile disponibile pentru modernizarea exploataţiilor agricole (Măsura 121) sunt de 150 de milioane de euro pentru sesiunea de cereri de proiecte din perioada 20 mai - 18 iulie 2014.

Soluţia informatică dezvoltată pentru APDRP de către SIVECO în colaborare cu partenerii săi, vine în sprijinul fermierilor şi investitorilor care solicită fonduri nerambursabile, eficientizând procesul de depunere a dosarelor.

 Citeşte tot articolul

     
 

IT-ul românesc, ambasadorul inovaţiei şi excelenţei la nivel mondial

Primăvara aceasta aduce echipei noastre bucuria câştigării unor competiţii europene de referinţă. După premiul obţinut în martie la Londra, la European IT & Software Excellence Awards, de Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică, luna mai ne-a adus medalia de aur pentru cel mai inovativ produs al anului la Best in Biz Awards 2014 EMEA: proiectul educaţional bazat pe tehnologie multi-touch.

Sunt reuşite importante, cu atât mai mult cu cât ambele competiţii sunt foarte disputate, proiectele SIVECO concurând cu aproape 180 de proiecte de mare anvergură, din toate domeniile.

European IT & Software Excellence Awards 2014

Dragoş Dobran,
Director Departament eHealth

"Premiul obţinut la Londra de Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică, la cea mai prestigioasă competiţie de proiecte IT din Europa, ne onorează, deoarece concurenţa a fost extrem de puternică - în acest an au participat 80 de companii din 16 ţări. Sistemul IT de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este unul dintre cele mai grele. Au fost făcute eforturi uriaşe, dar acum începem să vedem rezultatele extraordinare ale acestor eforturi", spune Dragoş Dobran, Director Departament eHealth din cadrul SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

Best in Biz Awards 2014 EMEA

Radu Jugureanu,
Director Departament
AeL eContent

"Suntem onoraţi să primim medalia de aur din partea unui juriu format din prestigioşi analişti de business şi reprezentanţi ai presei de specialitate din întreaga lume. Prin această nouă recunoaştere, am demonstrat că o echipă românească face proiecte valoroase, considerate printre cele mai bune din lume. Să nu uităm că acest premiu este în egală măsură opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact şi alte materiale, scenarişti, profesori, cercetători, specialişti IT din România", declară Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

PREMII

  Irina Socol, pentru al doilea an consecutiv în Forbes Top 50 Cele mai influente femei din România
 Răscumpărarea acţiunilor SIVECO în Topul Tranzacţiilor din 2013 întocmit de Ziarul Financiar
 Lumea afacerilor în secolul XXI: echilibru între profitabilitate şi responsabilitate
 
 
 
 

Soluţiile de eLearning contribuie la reinventarea învăţământului românesc

Cu Augmented Reality, cu ajutorul manualelor digitale şi al conţinutului interactiv pluridisciplinar, accesate pe dispozitive multi-touch, tablete sau în tehnologie 3D, şcoala poate surmonta decalajul existent în acest moment între lumea digitală - în care copiii stăpânesc comunicarea - şi universul clasei, în care profesorul li se adresează în continuare prin intermediul tablei şi vârfului de cretă.

Da, şcoala are misiunea dificilă de a se reinventa. Cum îşi poate îndeplini această misiune vitală?

 Citeşte tot articolul

Cum poţi reduce procesul de aprobare a documentelor de la săptămâni, la numai câteva ore?

Ionuţ Arsene,
Manager de Produs SIVADOC

În activitatea de zi cu zi a companiilor, tot mai complexă şi mai complicată, este necesar un sistem informatic care să asigure organizarea riguroasă şi accesul rapid la documente.

Ştiaţi că 80% dintre angajaţi consumă în medie 30 de minute pe zi căutând informaţii, iar 60% petrec o oră sau mai mult recreând documente care există deja?

"Sistemul SIVADOC pentru managementul documentelor şi a fluxurilor de lucru aduce avantaje numeroase comparativ cu modalitatea tradiţională de organizare şi arhivare a documentelor. Creşte eficienţa angajaţilor, iar procesul de aprobare a documentelor se reduce de la săptămâni, la câteva ore. În cazul companiilor cu mai multe sucursale, scad semnificativ costurile operaţionale şi timpul de aprobare a documentelor", spune Ionuţ Arsene, Manager de Produs în cadrul departamentului Customized Application Development la SIVECO, într-un interviu acordat revistei IT Trends.

 Citeşte tot articolul

SOLUŢII

  O soluţie IT creată de SIVECO ajută laboratoarele să gestioneze deşeurile periculoase
 
 
 
 

O misiune importantă pentru România: Cum creştem nivelul de absorbţie a fondurilor europene

Cristina Iţcuş,
Director Departament
Fonduri Structurale

Autorităţile, operatorii economici şi mass media au decis să îşi unească eforturile pentru susţinerea noilor mecanisme pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020.

Invitaţi la forumul "Fonduri Europene 2014-2020", desfăşurat la Palatul Parlamentului, experţii SIVECO au împărtăşit din expertiza lor în derularea de proiecte finanţate prin fonduri structurale.

"Ne implicăm activ în dezvoltarea de proiecte finanţate prin fonduri structurale, prin care instrumentele IT devin accesibile oamenilor. Proiectele derulate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi-au atins obiectivele stabilite: dezvoltarea capitalului uman prin promovarea educaţiei şi a formării iniţiale şi promovarea culturii antreprenoriale", declară Cristina Iţcuş, Director Departament Fonduri Structurale, SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

 Educaţia în noua eră digitală, o temă fundamentală pentru România
 SIVECO susţine campionii la Olimpiada Naţională de Informatică
 
 
 
 

CompEtent, un proiect care investeşte în oameni

160 de angajaţi ai Serviciului Public de Ocupare din opt judeţe beneficiază de un portal de eLearning şi de programe complexe de formare a competenţelor printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni!".

Proiectul este dezvoltat şi implementat printr-un parteneriat format din Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţele Botoşani, Timiş, Argeş, Bacău, Buzău, Tulcea, Vrancea, Asociaţia "Aproape de Tine" Iaşi, Asociaţia Comunitară de Unitate şi Mediere Vaslui şi SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

FONDURI STRUCTURALE

  Educaţia - Şansa de a-ţi scrie propriul viitor!
 
 
 
 

Avem un nou concurs!

În luna mai, pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Numiţi cel puţin 4 beneficii oferite de soluţia SIVADOC.

Primele 3 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu…o surpriză muzicală: o întreagă colecţie de CD-uri cu muzica unor voci legendare, adevăraţi monştri sacri ai scenelor internaţionale:

  1. Ray Charles, Greatest Hits
  2. Frank Sinatra, The Swing Years
  3. Louis Armstrong, Love Songs
  4. Elvis Presley, The King
  5. Bob Marley, Reggae Love Songs
  6. Ike & Tina Turner, The Greatest Hits
  7. Celine Dion, The Early Years
  8. Demis Roussos, Greatest Hits
  9. Toto Cutugno, Golden Songs

Pentru a intra în posesia premiului vă rugăm să trimiteţi împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 03.06.2014.