Buletin Informativ SIVECO Romania, Martie 2014 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Martie 2014

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Dan Tuhar,
Director Departament eCustoms
SIVECO Romania

România contribuie cu succes la informatizarea vămii din Macedonia

Avem veşti bune: am încheiat un nou proiect internaţional de referinţă, prin implementarea cu succes a unei soluţii eCustoms 100% româneşti la vama din Macedonia.

Una din dificultăţile cu care se confruntă o ţară care aspiră să devină membră a UE este armonizarea sistemului vamal naţional cu standardele şi procedurile specifice legislaţiei Uniunii Europene.

Soluţia software implementată în Macedonia, în cele 49 de birouri vamale, permite gestionarea computerizată peste 3.000 de declaraţii pe zi, aducând astfel sistemul vamal macedonean la nivelul impus de regulamentele UE.

"În esenţă, noul sistem de tranzit computerizat asigură securitatea procedurilor în punctele vamale, scurtează timpul de aşteptare, permite reutilizarea garanţiilor, cu reducerea corespunzătoare a costurilor, şi conduce la eliminarea fraudelor", afirmă Dan Tuhar, Directorul Departamentului de eCustoms din cadrul companiei SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

     
 

Număr record de nominalizări pentru SIVECO la European IT & Software Excellence Awards

IT-ul românesc este în continuare o excelentă carte de vizită pe care țara noastră o prezintă lumii în această perioadă.

Trei dintre proiectele noastre naţionale de succes, dezvoltate în 2013 împreună cu partenerii şi cu beneficiarii, se regăsesc printre finaliștii competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards, la patru categorii diferite: Enterprise Solution of the Year, Public Sector and Utilities Solution of the Year, Government/Utilities Solution, precum şi Information & Document Management.

"Compania noastră îşi reconfirmă statutul de lider al pieţei româneşti de IT, construind soluţii informatice care contribuie considerabil la eficientizarea activităţii unor instituţii din domenii esenţiale pentru societatea noastră", declară Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

PREMII

  Exportăm soluţii IT în întreaga lume
 
 
 
 

De la idee, la eBusiness

Irina Socol,
Preşedinte şi Director General
SIVECO Romania

"Indiferent de business-ul pe care vrei să îl faci, acesta trebuie să fie într-un domeniu pe care îl cunoşti foarte bine", afirmă Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO, într-un interviu acordat revistei Forbes. Aceasta descrie evoluţia spectaculoasă de la mica afacere care a debutat cu doi oameni pasionaţi de IT, la compania cu peste 1.000 de angajaţi în întreaga lume şi proiecte derulate pentru Comisia Europeană.

Faptul că ultimii ani au fost foarte buni se datorează reţetei simple, dar eficiente, pe care a deprins-o de-a lungul unei cariere antreprenoriale încununate de succes: foarte multă muncă, siguranţă şi profesionalism.

Pentru 2014, Irina Socol estimează o creştere de 10% a veniturilor companiei SIVECO şi cu 15% a numărului de angajaţi.

 Citeşte tot articolul

Elevii aşteaptă cu nerăbdare manualele digitale

Radu Jugureanu,
Director Departament AeL eContent
SIVECO Romania

"Ceea ce gândeam acum un an despre şcoala viitorului este deja şcoala prezentului”, consideră Radu Jugureanu, directorul Departamentului eContent de la SIVECO Romania.

Într-un interviu acordat publicației Market Watch, Radu Jugureanu spune că o strategie în educaţie cum are Finlanda, pe 20 de ani, ar putea reconstrui prestigiul şcolii româneşti. De asemenea, învăţământul virtual, conţinutul educaţional digital, tehnologiile 3D, Augmented Reality şi multi-touch pot motiva elevii şi studenţii să înveţe şi să mute accentul de pe profesor, pe elev, în procesul didactic: "Nu ar trebui ca învățământul să se desfăşoare după o metodică a predării, ci după una a învăţării. Şcoala viitorului înseamnă să uiţi că există metodologia predării."

De 13 ani, compania noastră dezvoltă conținut educaţional digital pentru şcoala românească, dar şi pentru ţări precum Malta, Kazahstan, Maroc, Republica Moldova, Emiratele Arabe Unite. În prezent, lucrăm la modele de manuale digitale. "Avem 8 astfel de manuale, pe discipline socio-umane, matematică şi ştiinţe, manuale cu o conotaţie transdisciplinară importantă. Eu consider că aceasta este direcţia pe care trebuie să mergem: elevul trebuie să înţeleagă de ce face matematică şi unde este bună matematica într-o relaţie umană", precizează Radu Jugureanu.

 Citeşte tot articolul

COMPANIE

  Cum e să-ţi alegi viitorul în 24h
 
 
 
 

Contribuim la protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei

Lăcrămioara Bârseti,
Director Departament
SIVECO Applications

Toţi producătorii, de la industria farmaceutică până la confecţii metalice, precum şi institutele de cercetare şi proiectare au nevoie de sisteme informatice eficiente pentru a asigura distrugerea corectă a substanţelor periculoase. Cum cantitatea şi diversitatea deşeurilor toxice creşte, apar tot mai frecvent probleme în gestionarea acestor tipuri de deşeuri.

Aplicaţia informatică dedicată Managementului Activităţilor de Laborator, parte integrată a sistemului informatic SIVECO Applications 2020, susţine activitatea de testare chimică şi mecanică în procesul de producţie şi în cercetare, în cadrul activităţilor de laborator.

"Sistemul informatic pentru Managementul Activităţilor de Laborator – SIVECO Applications 2020 - are un impact uriaş, pe termen lung, în procesul de asigurare a calităţii activităţilor de către organizaţiile care gestionează substanţe periculoase, având efecte pozitive asupra mediului înconjurător. Suntem preocupaţi constant să realizăm produse care îmbunătăţesc calitatea activităţii organizaţiilor, atât în ceea ce priveşte performanţele economice, dar şi protecţia resurselor de mediu şi umane", declară Lăcrămioara Bârseti, Directorul Departamentului SIVECO Applications, SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

SOLUŢII

 Ce au în comun tehnologiile moderne şi tradiţia culinară
 O aplicaţie IT scalabilă şi sigură sporeşte eficienţa oricărei companii
 
 
 
 

Cum a fost la GESS, cea mai mare expoziţie educaţională din Golful Persic

Alexandru Coşbuc,
Vicepreşedinte Adjunct
Vânzări Internaţionale
SIVECO Romania

La începutul lunii martie, specialiştii noştri au participat la Gulf Educational Supplies and Solutions - GESS Dubai, dedicat promovării noilor tehnologii din educaţie şi interacţiunii între principalii furnizori de soluţii educaţionale din întreaga lume.

La standul nostru, au fost prezentate ultimele inovaţii în materie de tehnologie în educaţie. Vizitatorii expoziţiei au fost încântaţi să testeze aceste aplicaţii, apreciindu-le pentru gradul ridicat de inovaţie şi interactivitate.

"Suntem mândri că suntem principalul furnizor de conţinut al Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite şi astfel contribuim la modernizarea sistemului educaţional naţional", a declarat Alexandru Coşbuc, Vicepreşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

  Folosim tehnologia de vârf în sala de clasă
 
 
 
 

Un gest de solidaritate cu cei defavorizaţi

Şi în 2014, colegii noştri au decis să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012, în folosul organizaţiilor nonguvernamentale.

Măsura, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, vine în sprijinul entităţilor non profit prin faptul că sumele colectate prin redirecţionarea impozitului pe venit asigură viabilitatea financiară şi continuitatea proiectelor dezvoltate de acestea.

Banii viraţi în conturile acestor organizaţii susţin cauze dintre cele mai diverse: ajutorarea copiilor şi a seniorilor, drepturile persoanelor cu nevoi speciale, acţiuni de protecţia mediului, iniţiative culturale şi spirituale.

Anul trecut, membrii echipei SIVECO au susţinut 32 de organizaţii nonguvernamentale implicate activ şi eficient în sprijinirea concetăţenilor noştri.

CSR

  Pe 29 martie, sărbătorim Ora Pământului!
 
 
 
 

Vă invităm la concurs!

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Numiţi cele 3 proiecte finaliste la European IT & Software Excellence Awards.

Primele 3 like-uri însoţite de emailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu un calendar pentru 2014 (ediţie limitată!).

Pentru a intra în posesia premiului vă rugăm să trimiteţi împreună cu răspunsul la întrebarea concursului şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 31.03.2014.