Buletin Informativ SIVECO Romania, Octombrie 2013 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Octombrie 2013

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 

România - în prima ligă mondială a informatizării educaţiei

Recunoaşterile recent obţinute de SIVECO şi partenerii săi urcă România pe poziţia a VII-a în clasamentul mondial al excelenţei privind dezvoltarea de proiecte IT mari, la nivel naţional

Începutul toamnei aduce României titluri mondiale la cele mai importante competiţii pentru proiecte IT din lume şi un record: la International Project Management Association Awards (IPMA), proiectele în care SIVECO a colaborat cu experți din MECTS - UMPFE, respectiv Ministerul Educației din Kazahstan, au ocupat în întregime podiumul, obţinând medalia de aur şi pe cea de bronz. Medalia de argint nu s-a acordat.

International Project Management Association Awards 2013

Juriul celei mai respectate competiţii din lume în domeniul managementului de proiecte a declarat la ediţia din acest an drept câştigător la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects" proiectul românesc "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii" încorporând tehnologia Multitouch, implementat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SIVECO Romania şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

La aceeaşi categorie, medalia de bronz a revenit tot educaţiei şi tot României, pentru "Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazahstan".

Ambele proiecte de eLearning au fost înscrise în concurs de către SIVECO, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", stabilind astfel mai multe recorduri în domeniu.

Mai presus de premii însă, declaraţia publică făcută pe scena galei de către un membru al juriului dă adevărata măsură a recunoaşterii valorii acestor realizări: "Proiectele voastre schimbă mentalităţi şi vă mulţumim pentru că aţi reuşit să ne faceţi să vedem dincolo de documentaţia de proiect. Am început să aplic acasă ce am învăţat de la voi".

Această victorie urcă România pe poziţia a VII-a în clasamentul excelenţei în IT privind dezvoltarea de proiecte mari, la nivel naţional.

 Citeşte aici mai multe informaţii

World Summit Award 2013

"Cercul nu are vârfuri!" rosteşte avatarul. "Ar trebui să te mai joci din când în când!"

Educaţia pentru copiii cu nevoi speciale este la fel de specială ca şi ei. Dacă în urmă cu 23 de ani, în România, existenţa şcolilor pentru copiii cu nevoi speciale era un subiect tabu, astăzi ţara noastră are cel mai bun program de eLearning în acest tip de educaţie din lume!

Proiectul SIVECO "Portal şcoli speciale - CES - Conţinut educaţional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaţionale speciale" a primit cea mai înaltă distincţie ce poate fi acordată la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner 2013.

"Îmi face plăcere să reamintesc că premiul de anul acesta este al doilea pe care îl luăm la această importantă competiţie. În anul 2005 am fost de asemenea WSA Winner 2005 pentru conţinutul educaţional dezvoltat în cadrul programului SEI (Sistem Educaţional informatizat). Suntem probabil singura companie din lume căreia i se acordă recunoaşterea mondială la două categorii diferite (eLearning şi eInclusion). Mai există o altă singură companie, din China, care a obţinut două premii la WSA, dar pentru două versiuni ale aceluiaşi produs", spune Radu Jugureanu.

     
 

Cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public din Romania...

...este dezvoltat de SIVECO Romania. Juriul EuroCloud Romania 2013 a desemnat câştigător în prima ediţie naţională a competiţiei proiectul ADLIC (admiterea în licee cu ajutorul unui sistem informatizat)  dezvoltat de SIVECO Romania la nivel naţional pentru Ministerul Educaţiei Naţionale.

"După 13 ani în care am furnizat platforma de repartizare a candidaţilor în licee în regim computerizat şi după 3 ani în care aceste servicii au fost susţinute de platforma cloud Windows Azure, ne bucurăm că putem susține tehnic un sistem de repartizare transparent şi obiectiv de care beneficiază anual peste 145.000 de elevi care promovează testele naţionale.

Platforma de cloud Microsoft Azure a rezolvat toate problemele legate de performanță și capacitate, oferindu-ne timpul necesar pentru a ne concentra pe dezvoltarea unor rapoarte complexe care să satisfacă toate cerințele de informații venite dinspre elevi și părinți, respectiv dinspre Ministerul Educației", a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

ALTE PREMII

  Suntem Campioni Naţionali la European Business Awards
 
 
 
 

Dezvoltarea pe termen lung:

Misiune Posibilă

Ne face plăcere să anunţăm pentru al V-lea an consecutiv lansarea Raportului de Responsabilitate Socială şi Dezvoltare Sustenabilă.

În acest document evaluăm impactul pozitiv al activităţilor noastre asupra comunităţii, programele de mediu, de civism corporatist, exigenţele impuse de sistemul de calitate şi de principiile eticii în afaceri. Cel mai puternic argument: faptele, respectiv istoricul acţiunilor sociale desfăşurate de compania noastră în perioada 2002 - 2012.

 "Tehnologia informaţiei aduce, prin definiţie, progres prin schimbări pozitive pe termen mediu şi lung. Noi am reuşit să implementăm proiecte naţionale de informatizare uriaşe, de mare complexitate prin foarte multă muncă, prin dorinţa de a reuşi când cei mai mulţi au spus că este imposibil, printr-un efort constant, de echipă. Cu siguranţă însă că, această muncă nu ar fi dat rezultatele dorite dacă nu am fi pus în prim plan nevoile comunităţilor în care lucrăm"., a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

RESPONSABILITATE SOCIALĂ

  Despre CSR şi despre noi
 
 
 
 

1.400 de lecţii digitale multimedia interactive pentru elevii din Malta

Iulian Manea,
Director Regional,
Departament Vânzări Internaţionale
Un nou stat din Uniunea Europeană beneficiază de expertiza specialiştilor noştri în eLearning.

După Cipru, demarăm în Malta cel mai important proiect naţional educaţional. Elevii din cele 57 de şcoli de stat, particulare şi catolice din arhipelag vor beneficia de 1.400 de lecţii digitale, iar profesorii vor urma un program de instruire şi vor avea la dispoziţie un instrument de tip "content authoring tool", care le va permite să îşi creeze propriile lecţii, adaptate la propriul traseu de predare şi la cerințele elevilor.

Lecţiile digitale interactive pun accent pe animaţii, jocuri educaţionale cu valoare pedagogică, simulări complexe şi experimente ştiinţifice, toate menite să contribuie, într-o manieră riguroasă și modernă, la procesul de inovare a metodelor de predare şi învăţare.

"Suntem bucuroşi că am câştigat un nou proiect naţional complex, de anvergură, şi am devenit partener strategic pe termen mediu şi lung pentru Ministerul Educaţiei din Malta. Este un proiect deosebit de important datorită particularităţilor caracteristice Maltei, o ţară cu o istorie de peste 8000 de ani şi supusă influenţelor variate ale unor culturi dominante, precum cea arabă, italiană, franceză şi, până nu demult, engleză", a declarat Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vânzări Internaţionale din cadrul SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

PROIECTE eUROPENE

 Servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru portalul CORDIS
 
 
 
 

Peste 1.000 de femei au "Şanse egale pentru cariere de succes"

Timp de 3 ani, peste 1.000 de femei au participat la programele de formare profesională organizate în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizat de SIVECO, ASE şi Mediafax.

Proiectul a debutat în septembrie 2010 şi a avut ca obiectiv creşterea oportunităţilor de angajare a femeilor şi accesul egal la ocupare prin conştientizarea principiului egalităţii de şanse la nivelul întreprinderilor private.

Rodica Papadopol,
Manager de proiect

"Ne bucurăm să încheiem cu rezultate foarte bune acest proiect şi că prin obiectivele sale de informare şi formare profesională am reuşit să contribuim pe parcursul celor 3 ani de implementare la prioritatea privind eliminarea stereotipurilor de gen şi independenţă economică individuală pentru femei şi bărbaţi", a declarat Rodica Papadopol, Manager de Proiect, SIVECO Romania.

În cadrul proiectului a fost lansat Ghidul privind integrarea egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor, un instrument pentru departamentele de resurse umane din cadrul companiilor româneşti în asigurarea de şanse egale. În cadrul celor 16 seminarii organizate în fiecare dintre cele 8 Regiuni de Dezvoltare au participat femei - manageri de resurse umane şi femei cu funcţii de decizie din întreprinderi care au dezbătut subiectul egalităţii de şanse şi instrumentele pentru asigurarea acesteia.  De asemenea, au fost organizate 8 conferinţe de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor şi a cărţii “Cariera - substantiv feminin”.

 Citeşte tot articolul

EVENIMENTE

  Armonizarea sistemul vamal macedonean cu cel al Uniunii Europene
 
 
 
 

Cercetarea medicală în sprijinul pacienţilor

Monica Florea,
Director Departament Proiecte Europene
Linked2Safety este un proiect de cercetare care propune un sistem de acces omogen și eficient la dosarele medicale electronice din Europa.

Primul prototip al platformei Linked2Safety (http://www.linked2safety-project.eu), la dezvoltarea căruia SIVECO este partener, urmează a fi lansat în această lună. Proiectul vizează crearea unei platforme electronice de ultimă generație care integrează informații din dosarele electronice medicale ale pacienților cu rezultate ale testelor clinice de cercetare. Acesta susține cercetarea clinică şi medicală, contribuind la asigurarea siguranței pacienților şi facilitarea accesului la informații din dosarele electronice.

“SIVECO dezvoltă, în cadrul Linked2Safety, modelul semantic de aliniere a datelor din dosare medicale cu standardele folosite în vocabularul medical şi va construi un spațiu securizat şi performant de interoperabilitate semantică pentru date medicale şi clinice”, a declarat Monica Florea, Director Proiecte Europene.

 Citeşte tot articolul

Proiecte de cercetare

  Cum sunt ajutaţi copiii cu deficienţe de auz
 
 
 
 

Cum pot  primi directorii companiilor alarme "de serviciu" prin telefon

Ştefăniţă Ghiţă,
Director Dezvoltare
SIVECO Applications
Fie că aveţi un parc de maşini sau că deţineţi o firmă de producţie, ca manager trebuie să fiţi la zi cu verificările cerute de lege ale bunurilor mobile şi imobile. Timpul în care evidenţa acestor activităţi era ţinută pe hârtie a trecut. Azi, cu ajutorul sistemului de mentenanţă din pachetul informatic integrat SIVECO Applications 2020 puteţi beneficia de “alarme online sau prin SMS”.

“Directorii tehnici vor afla în timp util când trebuie făcute toate inspecţiile, verificările sau reînnoirile de certificări. Ei vor primi înainte cu o săptămână (termenul este parametrizabil) un email de avertizare privind data expirării  şi vor avea lista bunurilor ieşite din garanţie sau a celor care trebuie reverificate. O informare completă, corectă şi la timp va aduce nu numai un control al funcţionării echipamentelor în termenii prevăzuţi de lege, dar va scuti managerii de amenzi sau de alte situaţii neplăcute”, a declarat Ştefăniţă Ghiţă, Director Dezvoltare SIVECO Applications.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII

  Cu un singur click puteţi aproba cererile de achiziţii!
 
 
 
 

Vă invităm la un nou concurs!

Daţi Like paginii noastre de Facebook şi răspundeţi la întrebarea:

Când a lansat SIVECO primul său raport de responsabilitate socială?

Primele 3 like-uri însoţite de emailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu un CD Gustav Mahler din colecţia "Mari Compozitori".

Concursul este deschis până la data de 11.10.2013.

Transmiteţi răspunsul dumneavoastră, împreună cu datele de identificare - nume, adresă poştală şi telefon pe adresa enciclopedica@siveco.ro sau printr-un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook.