România - în prima ligă mondială a informatizării educaţiei
Recunoaşterile recent obţinute de SIVECO şi partenerii săi urcă România pe poziţia a VII-a în clasamentul mondial al excelenţei privind dezvoltarea de proiecte IT mari, la nivel naţional
Începutul toamnei aduce României titluri mondiale la cele mai importante competiţii pentru proiecte IT din lume şi un record: la International Project Management Association Awards (IPMA), proiectele în care SIVECO a colaborat cu experți din MECTS - UMPFE, respectiv Ministerul Educației din Kazahstan, au ocupat în întregime podiumul, obţinând medalia de aur şi pe cea de bronz. Medalia de argint nu s-a acordat.
International Project Management Association Awards 2013
Juriul celei mai respectate competiţii din lume în domeniul managementului de proiecte a declarat la ediţia din acest an drept câştigător la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects" proiectul românesc "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii" încorporând tehnologia Multitouch, implementat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SIVECO Romania şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".
La aceeaşi categorie, medalia de bronz a revenit tot educaţiei şi tot României, pentru "Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazahstan".
Ambele proiecte de eLearning au fost înscrise în concurs de către SIVECO, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", stabilind astfel mai multe recorduri în domeniu.
Mai presus de premii însă, declaraţia publică făcută pe scena galei de către un membru al juriului dă adevărata măsură a recunoaşterii valorii acestor realizări: "Proiectele voastre schimbă mentalităţi şi vă mulţumim pentru că aţi reuşit să ne faceţi să vedem dincolo de documentaţia de proiect. Am început să aplic acasă ce am învăţat de la voi".
Această victorie urcă România pe poziţia a VII-a în clasamentul excelenţei în IT privind dezvoltarea de proiecte mari, la nivel naţional.
Citeşte aici mai multe informaţii
World Summit Award 2013
"Cercul nu are vârfuri!" rosteşte avatarul. "Ar trebui să te mai joci din când în când!"
Educaţia pentru copiii cu nevoi speciale este la fel de specială ca şi ei. Dacă în urmă cu 23 de ani, în România, existenţa şcolilor pentru copiii cu nevoi speciale era un subiect tabu, astăzi ţara noastră are cel mai bun program de eLearning în acest tip de educaţie din lume!
Proiectul SIVECO "Portal şcoli speciale - CES - Conţinut educaţional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaţionale speciale" a primit cea mai înaltă distincţie ce poate fi acordată la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner 2013.
"Îmi face plăcere să reamintesc că premiul de anul acesta este al doilea pe care îl luăm la această importantă competiţie. În anul 2005 am fost de asemenea WSA Winner 2005 pentru conţinutul educaţional dezvoltat în cadrul programului SEI (Sistem Educaţional informatizat). Suntem probabil singura companie din lume căreia i se acordă recunoaşterea mondială la două categorii diferite (eLearning şi eInclusion). Mai există o altă singură companie, din China, care a obţinut două premii la WSA, dar pentru două versiuni ale aceluiaşi produs", spune Radu Jugureanu.
|