Buletin Informativ SIVECO Romania, Octombrie 2014 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Octombrie 2014

 

SIVECO Romania vă aduce noutăţile din IT

 
Florin Ilia,
Preşedinte şi Director General

Noul director general al SIVECO Romania este Florin Ilia

Consiliul de administrație al SIVECO Romania l-a numit pe Florin Ilia în funcția de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație.

În Consiliul de administrație a fost cooptată și Doina Binig, Vicepreședinte Strategie.

Florin Ilia este absolvent al Facultății de Matematică și Informatică din Universitatea București. Este specialist în sisteme IT, cu o solidă experiență în coordonarea proiectelor naționale de mare complexitate, precum și unul din artizanii extinderii internaționale a companiei. S-a alăturat echipei SIVECO România în 1994.

 Citeşte tot articolul

     
 

Cea mai bună alegere: manualul de matematică pentru clasa I, realizat de Litera și SIVECO

Florin Anton,
Director departament eLearning

Manualul de Matematică și explorarea mediului pentru elevii de clasa întâi este gata să ajungă în școli!

Copiii vor primi gratuit în școli varianta tipărită și digitală a manualului și vor avea la dispoziție și caietul auxiliar, un suport practic realizat în conformitate cu programa școlară în vigoare, cu rolul de a completa și dezvolta informațiile din manual.

"Manualele în format digital pe care le propunem dascălilor oferă o viziune inovativă asupra activităţii la clasă datorită caracterului interactiv. Tehnologia touch-screen de care copiii sunt atât de atașați îi va ajuta să învețe prin joacă și prin experiment. Copiii vor fi încurajați să cerceteze, să descopere, să lucreze în echipă și să-și susțină în mod convingător ideile", a declarat Florin Anton, director departament eLearning și responsabil proiect ManualPlusDigital.

Manualul poate fi accesat pe platforma www.manuale.edu.ro, iar detalii despre beneficiile pe care manualul le aduce elevilor și profesorilor, puteți găsi pe pe http://manualplusdigital.ro.

10.000 de elevi din Kazahstan utilizează lecții digitale produse în România

Radu Jugureanu,
Director departament AeL eContent

SIVECO Romania a demarat colaborarea cu Nazarbayev Intellectual Schools (NIS), o rețea de 16 școli primare, secundare și liceale cu peste 10.000 de elevi, amplasate pe întreg teritoriul Republicii Kazahstan.

"Dezvoltăm soluții integrale de eLearning, reprezentate de biblioteci virtuale necesare predării, învăţării, evaluării şi managementului conţinutului educaţional multimedia, dar şi alte instrumente complementare destinate îmbunătăţirii procesului educaţional (portaluri educaţionale, laboratoare virtuale) în peste 20 de țări de pe patru continente", spune Radu Jugureanu, director departament AeL eContent.

 Citeşte tot articolul

PROIECTE EDUCAȚIONALE

  De la hârtie și creion la stilouri interactive și ecrane stereoscopice
 
 
 
 

SIVADOC Project:Cloud = un management eficient al documentelor

Mihăiță Ionel,
Director departament
Customized Applications & SIVADOC

Managementul documentelor și al fluxurilor de lucru este un proces complex, cu care se confruntă orice business.

Procesul poate fi optimizat în mare măsură cu ajutorul unei soluții informatice, precum SIVADOC Project:Cloud, care oferă acces rapid și securizat la informații actualizate.

Prin stocarea documentelor pe serverul furnizorului de servicii cloud, și nu local, pe calculatoarele proprii, utilizatorii au acces la documente importante oricând și din orice locație.

"SIVADOC Project:Cloud este soluția perfectă pentru companiile din România care urmăresc gestionarea eficientă a documentelor cu zero costuri pentru infrastructura hardware și licențe software", declară Mihaiță Ionel, director departament Customized Applications & SIVADOC.

 Citeşte tot articolul

Știți cât de performantă e compania dumneavoastră?

Ştefăniţă Ghiţă,
Director dezvoltare
SIVECO Applications 2020

Soluția dedicată managerilor - SIVECO Business Analyzer - este un tablou de bord de unde aceștia pot accesa analize care redau performanța companiei.

Acum, tabloul de bord al companiei poate fi accesat şi de pe dispozitivele mobile (de ex. iPad, iPhone). Prin aceasta facilitate, recent pusă la dispoziţia managerilor, nu mai există limitări de timp şi spaţiu.

"Sistemul configurat pentru tabletă şi telefon are facilitatea de alertare - prin email, SMS. Managerii pot primi la intervale prestabilite rapoarte din sistemul informatic și sunt astfel permanent conectaţi cu ceea ce se întâmplă în afacerea lor”, declară Ştefăniţă Ghiţă, director dezvoltare SIVECO Applications 2020.

 Citeşte tot articolul

SOLUȚII DE BUSINESS

  Soluții IT în cloud pentru manageri de succes
  Costuri reduse prin implementarea unui sistem de facturare în cloud
 
 
 
 

Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene a selectat SIVECO pentru un nou proiect important

Ștefan Morcov,
Vicepreședinte

Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene a luat decizia de a pune website-urile pe care le gestionează pe o platformă comună care utilizează tehnologia open source Liferay. Aceasta va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum și diferite servicii standardizate (de căutare, autentificare etc).

SIVECO Romania în parteneriat cu Intrasoft au încheiat un acord cadru competitiv de servicii multiple privind ”Furnizarea de servicii de dezvoltare, intretinere, evoluție și de asistență pentru site-urile de Oficiul pentru Publicații folosind tehnologia Liferay Portal și SPARQ, inclusiv toate adaptările necesare".

”Criteriile de selecție au fost foarte exigente dar noi am reușit să îndeplinim toate cerințele. Ne bucurăm să putem contribui la asigurarea unei experiențe plăcute pentru vizitatorii site-urilor gestionate de Oficiul pentru Publicații”, a declarat Ștefan Morcov, coordonator proiect, Vicepreședinte SIVECO Romania.

Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene asigură publicarea materialelor instituțiilor Uniunii Europene. Oficiul oferă o serie de servicii on-line care permit accesul liber la informații privind legislația UE, publicațiile UE, contractele de achiziții publice ale UE, cercetarea și dezvoltarea în UE, Anuarul Oficial al Uniunii Europene.

 Citeşte tot articolul

E-NO FALLS = prevenirea accidentelor în rândul persoanelor vârstnice

Monica Florea,
Director Departament Proiecte Europene

În Europa, ponderea persoanelor de peste 60 ani crește mai rapid decât oricare alt segment de vârstă, devenind o reală provocare pentru orice stat.

Pentru a preveni o potențială criză a serviciilor de urgență destinate seniorilor din UE, a fost creat proiectul european E-NO FALLS.

"E-NO FALLS se adresează autorităţilor publice, investitorilor, companiilor de asigurare şi furnizorilor de servicii medicale din întreaga Europă, chemate să împărtăşească expertiză, resurse, experienţe cu scopul de a implementa şi accelera dezvoltarea soluţiilor inovative în ajutorarea persoanelor în vârstă”, declară Monica Florea, director departament Proiecte Europene în cadrul SIVECO Romania.

 Citeşte tot articolul

PROIECTE EUROPENE

 CoNCORDE, mecanismul de coordonare în situaţii critice, utilizate la nivel european
 5000 de şcoli din Europa vor beneficia de noi resurse de învățare pentru disciplinele științifice
 
 
 
 

Suntem pregătiți pentru meseriile de mâine?

Suntem în anul 2020 și citim ofertele de joburi: Avatar designer, Urban agricultural, Seed capitalist, Longevity consultant, Digital life manager, Cyber security officer, 3D Food Printers. Vă spun ceva aceste meserii? Probabil că nu. Și totuși, ele vor exista în viitorul apropiat, iar copiii de azi le vor practica. Întrebarea este: cum îi pregătim acum pentru ziua de mâine?

”Ce știm despre ziua de mâine este că va fi diferită. 65% din meseriile din 2020 nu există azi, așa că trebuie să ne pregătim copiii pentru locuri de muncă care nu au fost încă inventate pentru a rezolva probleme ce azi nu există, cu tehnologii care nu au fost descoperite”, spune profesor Radu Jugureanu, director departament AeL eContent din SIVECO Romania, într-un articol apărut în revista IT Trends.

 Citeşte tot articolul

REVISTA PRESEI

 Cum poţi reduce procesul de aprobare a documentelor de la săptămâni, la numai câteva ore?
 
 
 
 

Avem un nou concurs!

În luna octombrie, pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 3 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la întrebarea:

Cum se numește tehnologia pe care a fost dezvoltată platforma Oficiului pentru Publicații al Uniunii Europene?

Primele 3 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu…o surpriză muzicală: o întreagă colecţie de CD-uri cu muzica unor voci legendare, adevăraţi monştri sacri ai scenelor internaţionale: Michael Jackson, Michael Bolton, Leonard Cohen, Chris Rea, Metallica, Elton John, Bob Dylan, Vonda Shepard, Cesaria Evora, Nat King Cole, Luciano Pavarotti.

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm ca împreună cu răspunsul dvs. la întrebarea concursului să ne trimiteţi şi datele dvs. de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 28.10.2014.