Buletin Informativ SIVECO Romania, Retrospectiva 2016 | SIVECO Romania

Buletin Informativ SIVECO Romania, Retrospectiva 2016

 

SIVECO 2.0, o organizație pe model european

 

 


Florin Ilia,
Președinte și Director General
SIVECO România

De mulţi ani, producem software care contează pentru mulţi oameni din ţară şi din lume.

În ultimii 2 ani, am demarat construcţia SIVECO 2.0, o organizație pe model european, cu centre de competență unice, cu specialişti competitivi la nivel internaţional, care acţionează, în fiecare zi, pentru a construi, pentru a îndrepta şi pentru a reconstrui.

Am iniţiat un amplu proces de consultare a tuturor stakeholderilor noştri.

Ei ne arată în mod obiectiv calea sănătoasă, sustenabilă, de dezvoltare pe care trebuie s-o urmăm. Acţionăm, cu bună credinţă, în acest sens.

Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO România a vorbit în interviul acordat Mediafax despre trecut, despre acţiunile din prezent, dar şi despre perspectivele companiei.


 Vă invităm să urmăriți interviul video aici

INCUBATORUL DE PRODUSE ŞI SERVICII SIVECO


Wand.education™ - prima platformă din România prin care profesorii își pot crea propriile lecții digitale interactive în mai puțin de 5 minute

http://wand.education

Promisiunea Wand.education este de a oferi profesorilor, printr-o platformă intuitivă și accesibilă, ajutorul necesar pentru crearea unui conținut educațional interactiv de calitate, într-un mod simplu și rapid.

Cu Wand.education profesorii îşi pot crea prezentări dinamice folosind activitățile de învățare predefinite disponibile în aplicație (galerii de imagini, hot-spot, cuvinte încrucișate, diagrame și multe altele). Ei au posibilitatea să livreze conținutul creat pe orice device (PC, tabletă sau telefon mobil) și să evalueze performanțele elevilor.

 Aflați mai multe despre Wand.education

INOVAGRIA - softul performant dedicat fermierilor, cu o versiune GRATUITĂ care optimizează cererea unică de plată

https://inovagria.ro

Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO a lansat la târgul de profil INOVAGRIA - cea mai nouă soluție IT dedicată managementului performant al fermelor.

Aplicația ajută fermierii să-şi gestioneze toate procesele din fermă și să le evalueze performanța. Cu ajutorul aplicației dezvoltate de SIVECO, ei pot să calculeze valoarea estimată a subvențiilor pe care trebuie să le primească și să obțină informațiile necesare privind depunerea corectă a cererilor unice de plată la APIA.

 Aflați mai multe despre INOVAGRIA

Instruire. Impact. Motivare cu Cloud Learning

www.cloudlearning.ro

Pregătirea angajaților are un impact major asupra performanțelor unei companii. De aceea, tot mai mulți manageri și directori HR, preocupați de instruirea continuă a acestora, apelează la soluții informatice de tip Cloud Learning, folosind strategii de tip blended learning.

Serviciul de instruire a angajaților Cloud Learning, oferit de SIVECO permite instruirea angajaților într-un timp scurt, chiar la locul lor de muncă. Astfel, angajatorii beneficiază nu doar de o instruire de calitate ci obţin şi o reducere semnificativă a costurilor.

Deoarece Cloud Learning se utilizează în sistem Software as a Service (SaaS), acest lucru permite diminuarea suplimentară a costurilor generale, respectiv transformarea costurilor de capital în costuri operaționale.

 

 Aflați mai multe despre Cloud Learning

SIVMED Asistenţă, pentru medicii de familie şi furnizorii de servicii medicale

www.sivmed.ro

SIVMED Asistență, pachetul de servicii de asistență la raportare oferit de SIVECO se adresează furnizorilor de servicii medicale.

El include: asistență tehnică pentru operarea corectă în aplicațiile de raportare, consultanță în formularea cererilor de soluționare a erorilor de sistem și transmiterea acestora către CNAS, validarea rapoartelor pentru decontare înainte de a fi trimise la CNAS.

 

 Aflați mai multe despre SIVMED Asistență

PROIECTE EUROPENE


Proiecte complexe pentru Comisia Europeană

Ștefan Morcov,
Vicepreședinte Adjunct
Responsabil proiecte CE

Din 2009, SIVECO a semnat peste 20 de contracte-cadru pentru organizaţii ale Comisiei Europene, fiind singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

În prezent, SIVECO este lider naţional în implementarea de proiecte integrate complexe pentru organizaţii ale Comunităţii Europene, fiindu-i încredințate spre elaborare și implementare proiecte majore, pentru instituții guvernamentale cum sunt: Directoratul General al Comisiei Europene pentru Taxe și Vămi (DG TAXUD), Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimentație (CHAFEA), Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Institutul Uniunii Europene pentru Statistică (EUROSTAT), Oficiul de Cooperare EuropeAid.


Focus constant pe Cercetare - Dezvoltare

Monica Florea,
Director Departament Proiecte Europene

SIVECO România are o vastă experiență în proiecte de cercetare-dezvoltare, construită în peste 40 de proiecte.

Acestea au fost dezvoltate împreună cu partenerii europeni din cadrul programelor de cercetare finanțate de Comisia Europeană.

Printre cele mai importante programe se numără: HORIZON 2020, Framework Programmes FP6, Framework Programmes FP7, Ambient Assisted Living Programme, EUREKA, ITEA, eContentPlus, ICT Policy Support Programme, Lifelong Learning Programme Leonardo da Vinci.


CONFIRMĂRI


IDC a reconfirmat poziția SIVECO în topul celor mai importanți furnizori de servicii IT din România

De mai bine de 15 ani, SIVECO se situează în mod constant pe primele locuri în topul pieței locale de servicii IT. Rezultatele analizei realizate de IDC, un etalon în ceea ce privește analiza mediului local de afaceri, confirmă faptul că ne-am sincronizat, în timp real, la cerințele pieței, propunând soluții mature care includ tehnologii moderne.

Studiul IDC realizează cea mai completă radiografie a pieței românești de servicii IT și analizează evoluția celor peste 100 de furnizori de servicii IT care activează în România.

International Data Corporation (IDC) a reconfirmat şi în 2016 poziția SIVECO în topul celor mai importanți furnizori de servicii IT din piața românească, cu o cotă de piaţă de 5.4%.


 
 

Topul Firmelor High Tech din România și din București

SIVECO România s-a situat şi în anul 2016 pe locul I la categoria “Cercetare-Dezvoltare şi High Tech”.


Recunoașteri obţinute în competiţii de prestigiu internaționale

Technology Innovator Awards 2016

AeL obține o nouă recunoaștere internațională - În cadrul competiției “Technology Innovator Awards 2016”, SIVECO a primit distincţia „Best Software Products & Consultancy Projects Exporter” pentru rezultatele remarcabile obţinute în exportul de expertiză şi vânzările internaţionale din ultimii 10 ani ale produsului său educațional - AeL.

IT Europa 2016

Finaliști ai competiției competiției European IT & Software Excellence Awards 2016 - Proiectul „Arhiva Diplomatică - Biblioteca Digitală”, dezvoltat de consorțiul format din firmele SIVECO, QBS și SMART CONTROL pentru Ministrul Afacerilor Externe din România, a fost finalist la ambele categorii la care a concurat, respectiv “Soluția anului pentru sectorul public și utilități” și “Soluția anului în domeniul stocării și managementului informațiilor”.

 
 

DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ


Raportul de Sustenabilitate SIVECO pentru 2015

Raportul de Sustenabilitate SIVECO

Raportul de sustenabilitate publicat de SIVECO în 2016 evidenţiază măsurile implementate de companie pentru maximizarea impactului social benefic al activităţii companiei în comunitate.

SIVECO a realizat prima sa analiză de materialitate în conformitate cu metodologia internațională de raportare - Global Reporting Initiative (GRI) - G4. Aceasta a vizat identificarea aspectelor relevante pentru companie, printr-un larg proces de consultare a stakeholderilor (părţilor interesate).

În 2016, SIVECO România a devenit şi membru al comunității internaționale GOLD Community înființată de Global Reporting Initiative (GRI).

Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2015 a câștigat recent premiul Deloitte Green Frog Award 2016, faza națională - Green Frog Award este o competiţie care recunoaște excelența în raportarea non-financiară din Europa Centrală. Anul acesta juriul competiției a selectat raportul SIVECO pentru „progresul semnificativ în ceea ce privește raportarea, cât și referirile la contextul și la problemele locale”.

 Găsiţi aici Raportul de Sustenabilitate SIVECO

Cutia cu zâmbete 2016

Cutia cu zâmbete 2016

La sfârșitul anului 2016, angajaţii SIVECO au adus zâmbetul pe chipul a peste 100 de copii din județul Teleorman.

Sufletul acestei inițiative a fost și de data aceasta Gabriel Lospa, Directorul Departamentului de eAgriculture.

 Vă invităm să împărtășiți cu noi emoția trăită, răsfoind albumul foto de aici

Hour of Code @ SIVECO România

Hour of Code @ SIVECO România

Aproape 100 de copii ne-au vizitat în timpul programului Hour of Code @ SIVECO România.

Colegii programatori i-au învățat pe copii să lucreze cu cele mai noi aplicații de eLearning și să scrie primele lor linii de cod.

Pasionații de IT între 7 și 17 ani au învățat despre circuitul apei în natură plimbându-se prin Realitatea Virtuală, au mânuit bisturiul într-o sală de operații prin tehnologia celui de al șaselea simț (sau Realitatea Augmentată), au explorat interiorul Pământului și au construit o centrală nucleară, în deplina siguranță oferită de tehnologia mult-touch.

 

 Răsfoiți albumul foto de aici și veți vedea cum s-au distrat copiii la Hour of Code @ SIVECO

CONCURS


Luna aceasta avem un nou concurs!

Calendar SIVECO 2017

Pentru cei mai fideli cititori ai buletinului nostru informativ am pregătit un nou concurs cu premii.

Vom acorda premii primilor 5 prieteni care vor da Like paginii noastre de Facebook şi vor răspunde corect, printr-un mesaj pe adresa de e-mail enciclopedica@siveco.ro, la:

Cum se numesc noile produse SIVECO?

Primele 5 Like-uri însoţite de e-mailul cu răspunsul corect vor fi premiate cu un calendar 2017 ce ilustrează într-un mod amuzant noul portofoliu de soluții SIVECO. Vă asigurăm că o să vă placă!

Pentru a intra în posesia premiului, vă rugăm să ne trimiteţi şi datele de identificare - companie, nume, adresă poştală şi telefon.

Concursul este deschis până la data de 20.02.2017.