#TaxBuilds your future! - o inițiativă comunitară care îi învață pe tinerii europeni ce sunt impozitele și taxele | SIVECO Romania

#TaxBuilds your future! - o inițiativă comunitară care îi învață pe tinerii europeni ce sunt impozitele și taxele


 

#TaxBuilds your future!- o inițiativă comunitară care îi învață pe tinerii europeni ce sunt impozitele și taxele

 

SIVECO România este liderul consorțiului IT care a implementat proiectul pilot „Educația Fiscală Digitală pentru Tinerii Europeni”


Săptămâna trecută, la Bibliotheque Solvay din Bruxelles a avut loc lansarea proiectului pilot TAXEDU - "Digital Tax Education for young people in Europe" - Educația Fiscală Digitală pentru Tinerii Europeni, eveniment care s-a bucurat de o audiență numeroasă, formată din membri ai Parlamentului European, funcționari ai Comisiei Europene, jurnaliști și, desigur, tineri interesați să vadă o demonstrație completă, în direct, a modului în care funcționează acest proiect.

El reprezintă materializarea unei inițiative a Parlamentului European, realizată sub conducerea Direcției Generale Impozitare și Uniune Vamală (DG TAXUD).

Scopul final al acestui proiect este educarea tinerilor europeni prin mijloace inteligente în legătură cu taxele, impozitele și importanța acestora cu ajutorul unui portal, disponibil în 22 de limbi, care cuprinde materiale de e-learning, secvențe video, linkuri catre website-uri naționale de informare și materiale didactice destinate profesorilor.

În plus, a fost dezvoltat și un joc, numit TAXLANDIA, în cadrul căruia participanții trebuie să administreze fonduri publice, să ia decizii privind colectarea taxelor și modul lor de cheltuire.

Platforma a fost construită de consorțiul format din firmele SIVECO România, în calitate de lider, și INTRASOFT. Proiectul s-a desfășurat pe baza contractului cadru semnat de consorțiu și DG TAXUD în urmă cu un an.

SIVECO România are o expertiză solidă și un lung șir de reușite în domeniul proiectării, implementării și managementului de proiect, având în portofoliu peste 3,500 de proiecte complexe, dezvoltate pentru mai mult de 1,500 de clienți din 27 de țări de pe 4 continente. Compania le-a furnizat acestor clienți soluții integrate, între care intră dezvoltarea de sisteme financiare, managementul de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web și sisteme eLearning.

"Suntem onorați să dovedim, o dată în plus, că SIVECO este un furnizor de încredere pentru Comisia Europeană, în domeniul software și al serviciilor IT. Până în prezent, SIVECO, alături de partenerii săi, a implementat peste 20 de proiecte directe pentru Comisia Europeană, dezvoltând aplicații software integrate de care beneficiază milioane de cetățeni europeni. Astfel, confirmăm angajamentul nostru pentru realizarea de proiecte solide, pentru o muncă devotată și de calitate", spune Florin Ilia, Președinte & Director General al SIVECO România.

 

Expertiza de cel mai înalt nivel furnizată de SIVECO a fost foarte apreciată.

"Informațiile despre impozite și fiscalitate sunt transpuse în jocuri, prin intermediul unor scenarii inteligente de eLearning, și generează o interacțiune prietenoasă. Acesta este un exemplu de bună practică în ceea ce privește democratizarea informației în UE și informarea permanentă a cetățenilor europeni. Sunt mândru că această inițiativă îi aparține unui europarlamentar român", spune Victor Negrescu, Ministrul Afacerilor Europene, și cel care, în fosta sa calitate de membru al Parlamentului European, a inițiat acest demers.

"Noul proiect web Taxedu este unul foarte interesant. El este destinat tinerilor din Europa, de toate vârstele. Obiectivul nostru este de a îmbunătăți nivelul de înțelegere a aspectelor legate de impozitare, astfel încât să putem construi o societate mai bună. Taxedu este mai mult decât un alt portal educațional de pe piața europeană. Noi urmărim un deziderat mult mai important, mult mai ambițios. Educația este o investiție în viitor, în fapt cea mai importantă investiție pe care o putem face în viitor și de aceea investim în tineri pentru a ne asigura că ei vor avea o înțelegere cât mai pozitivă despre taxe și impozite. Unul dintre sloganurile inițiativei noastre este: "Taxele ne construiesc viitorul!", a declarat Pierre Moscovici, Comisar European pentru Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.

"Suntem fericiți să vedem cât de interesate sunt tinerele generații de subiectele legate de responsabilitatea civică. E datoria și privilegiul nostru să găsim cele mai bune moduri de a-i motiva și de a-i informa despre sistemul de taxe și impozite. Având în vedere că tinerii sunt utilizatori nativi de tehnologie, desigur că acesta pare să fie cel mai bun mijloc de comunicare", a spus Emilian Pavel, Europarlamentar, în cadrul evenimentului de lansare.

Deoarece tinerii sunt consumatori constanți de social media, ei sunt invitați și pe paginile de Facebook și Instagram ale proiectului.

 

#Taxedu #TaxBuilds #Taxlandia

Comunicat Comisia Europeană


DG TAXUD Twitter - Pierre Moscovici, Comisar European pentru Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă


The Irish Times


Informatii suplimentare despre proiect, despre eveniment și despre firmele care au implementat proiectul găsiți aici:

 

Pentru că vorbele spun mai puţin decât imaginile, vă invităm să parcurgeţi galeria foto de aici.