1 milion de mesaje postate pe forumul portalului SEI | SIVECO Romania

1 milion de mesaje postate pe forumul portalului SEI

Marţi, Decembrie 2, 2008

Portalul iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului, în colaborare cu specialiştii de la SIVECO Romania, este locul de întâlnire pentru una dintre cele mai dinamice comunitãţi virtuale din România. http://www.portal.edu.ro/ s-a impus deja în mediul online ca o sursă esenţialã pentru obţinerea în timp real a informaţiilor de interes pentru elevi, pãrinţi, cadre didactice şi jurnalişti. 

Lumea tehnologiilor educaţionale este într-o continuă schimbare şi adaptare la nevoile elevilor şi este evident faptul că tinerii socializează mai bine în maniera virtuală a Internetului decât în cadrul formal al şcolii.  

Portalul SEI a fost realizat din dorinţa de a îi implica pe tineri în procesul educaţional stârnindu-le curiozitatea şi entuziasmul de a descoperi prin intermediul tehnologiilor moderne, lucruri noi şi interesante pe care să le împărtăşească apoi cu alţi membri ai comunităţii. Forumul SEI canalizează interesul elevilor pentru comunicarea online şi utilizarea noilor tehnologii, în vederea obţinerii de beneficii educaţionale. 

Succesul forumului http://forum.edu.ro se datoreazã utilizatorilor ce dialoghează pe teme relevante pentru sistemul educaţional din Romania, voluntarilor care îi ajută să se orienteze şi să obţină răspunsuri pertinente la întrebări, dar şi specialiştilor de la SIVECO Romania care se ocupã de administrarea acestuia. Promptitudinea rãspunsurilor şi calitatea informaţiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori sã posteze peste 1.000.000 de mesaje, cu momente în care pe forumul de discuţii sunt prezenţi peste 4.700 de utilizatori simultan. 

Forumul SEI este moderat de persoane cu experienţă - cadre didactice, specialişti în educaţie şi IT, elevi premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale, ce menţin întotdeauna un nivel ridicat al discuţiilor şi al subiectelor abordate. 

“Forumul profesorilor” este secţiunea cu cele mai multe mesaje postate, de la lansarea portalului în anul 2002. Numărul mare de mesaje postate de cadrele didactice dovedeşte interesul acestora pentru integrarea eficientă a noilor tehnologii în educaţie.  

Obiectivul principal al Portalului Educaţional SEI este de a oferi informaţii utile, în timp real, dar şi de a-i pregãti pe tineri sã facã faţã viitoarei societãţi informaţionale. http://portal.edu.ro reprezintă o importantă sursă de informaţii pertinente, corecte şi actualizate, iar forumul portalului SEI răspunde nevoii de comunicare a tuturor celor interesaţi să afle noutãţi legate de sistemul de învãţãmânt românesc. Crearea comunităţilor educaţionale este o componentă esenţială a reformei sistemului de învăţământ din România şi constituie o etapă necesară pentru construirea societăţii cunoaşterii. 

http://portal.edu.ro/ înregistreazã un trafic intens în perioada lunilor iunie-iulie când se desfăşoară Examenul de Bacalaureat, Admiterea în Licee şi Şcoli de Arte şi Meserii şi Titularizarea (mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar). În ultimii 3 ani, portalul SEI a ocupat (pe perioada Examenelor Naţionale) locul 1 atât în clasamentul general al site-urilor scrise în limba română cât şi la categoria Educaţie/Învăţământ.