2.000 de elevi participă la concursul .Campion | SIVECO Romania

2.000 de elevi participă la concursul .Campion

Marţi, Mai 5, 2009

Bucureşti, 05 mai 2009 - Pasiunea pentru informatică i-a determinat pe 2.000 de elevi să se înscrie şi să participe voluntar la .Campion 2009 -un program intensiv de pregătire în informatică. Dupa cele 12 runde în care au alternat etapele de pregătire cu concursurile online, au fost desemnaţi finaliştii .Campion 2009, care s-au întâlnit recent la Bran pentru ultima rundă a competiţiei.

Deoarece anul acesta mulţi elevi au acumulat punctaje foarte mari, organizatorii i-au invitat în finală pe toţi cei care au obţinut peste 1.000 de puncte. Elevii de la grupa mică (elevi de gimnaziu şi din clasa a IX-a) au dat dovadă de multă perseverenţă şi o foarte bună pregătire, de aceea numărul de finalişti a depăşit estimările iniţiale. 

Proiectul .Campion desfăşurat sub auspiciile Centrului de Excelenţă SIVECO - iniţiat de SIVECO Romania în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, este un program de pregătire de performanţă în informatică, susţinut de profesori de prestigiu.  

Competiţia  finanţată de SIVECO Romania a fost iniţiată şi este coordonată de Emanuela Cerchez şi Marinel Şerban, profesori la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi. Din echipa .Campion 2009 fac parte şi profesori din întreaga ţară care propun probleme cu un înalt grad de dificultate pentru rundele de concurs dar şi studenţi, foşti laureaţi ai concursului sau ai olimpiadelor internaţionale care îi sprijină pe elevi în pregătirea continuă pentru obţinerea de performanţe.  

"Dăruirea acestor tineri, perseverenţa şi seriozitatea de care au dat dovada pe parcursul a 6 luni de pregătire intensă sunt de admirat.  Mă bucur să remarc că peste 80% dintre finalişti consideră că .Campion îi ajută mult şi chiar foarte mult în acumularea de cunoştinţe IT şi pregătirea pentru alte competiţii sau examene naţionale şi internaţionale şi sunt sigură că în următorii ani vor aduce numeroase premii României", a declarat Emanuela Cerchez, coordonatorul competiţiei .Campion. 

Marele Premiu .Campion 2009 a revenit elevului care a obţinut cel mai mare punctaj în cadrul rundei finale, acesta fiind Radu Zernoveanu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, ce a concurat la grupa mică. 

Pe prima treaptă a podiumului au urcat:

 • Radu Zernoveanu - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mică;
 • Ioana Pandele - Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Bucureşti, grupa mijlocie;
 • Cosmin Gheorghe - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mare. 

Premiul doi a revenit elevilor:

 • Vlad Gavrilă - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mică
 • Şerban Andrei Stan - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mică
 • Andrei Purice - Colegiul Naţional "I. L. Caragiale", Ploieşti, grupa mică
 • Adrian Budău - Liceul Gheorghe Vrânceanu, Bacău, grupa mică
 • Andrei Poenaru - Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Bucureşti, grupa mijlocie
 • Bogdan Tătăroiu  - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mare. 

Ocupanţii locului trei au fost:

 • Radu Ştefan Voroneanu - Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Ploieşti, grupa mică
 • Andrei Ciocan - Liceul Teoretic "Spiru Haret", Tecuci, grupa mijlocie
 • Marius-Ioan Drăguş - Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşi, grupa mare.

Competiţia .Campion este o adevarată pepinieră pentru pregătirea viitorilor câştigători ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale. Finaliştii din acest an au obţinut cel puţin un premiu la una dintre următoarele competiţii prestigioase: olimpiada internaţională de informatică, balcaniada de informatică, olimpiada naţională de informatică, alte concursuri naţionale de profil. 

"Îi felicit pe finaliştii .Campion 2009, mulţi dintre ei deja veterani ai competiţiei, pentru rezultatele remarcabile pe care le-au obţinut. Mă bucur să constat că acest concurs a devenit deja o tradiţie. Tinerii care revin an de an la .Campion dar şi numărul mare de participanţi de la grupa mică, îmi întăresc convingerea că viitorul informaticii româneşti este asigurat", a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, din cadrul SIVECO Romania.