În 2008, cifra de afaceri a SIVECO Romania a crescut cu 28% faţă de 2007 | SIVECO Romania

În 2008, cifra de afaceri a SIVECO Romania a crescut cu 28% faţă de 2007

Joi, Februarie 19, 2009

Veniturile companiei SIVECO Romania au ajuns la aproape 90 de milioane de dolari în 2008, fiind obţinute de pe piaţa internă şi internaţională (Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, spaţiul CIS), şi provin atât din vânzarea de servicii IT, cât şi din asigurarea de licenţe software şi mentenanţă.

In anul 2008, SIVECO Romania a continuat procesul de consolidare a poziţiei sale pe piaţa locală de IT, precum şi de creare a premiselor pentru a deveni lider regional prin întărirea prezenţei pe pieţele externe, precum şi prin extinderea notorietăţii internaţionale.

Soluţii utile pentru companii

Venind în sprijinul administraţiei locale, care are un potenţial însemnat de asimilare a sistemelor informatice moderne, SIVECO Romania a oferit în 2008 soluţii complexe integrate. SIVECO Romania a lansat iTax, un sistem modern de management al colectării impozitelor şi taxelor, destinat administraţiei locale.

Tot în 2008 a fost lansat produsul Ballanced Score Card, o soluţie software de management strategic având ca principal scop furnizarea de date şi informaţii structurate pentru companiile medii si mari.

Parteneri pe termen lung

Pe lângă parteneriatele tradiţionale dezvoltate la nivel local şi internaţional cu liderii mondiali în IT (Intel, Microsoft, Oracle, HP, IBM, Bull) SIVECO Romania şi-a extins reţeaua de parteneri locali.

Proiecte internationale

O contribuţie semnificativă în evoluţia companiei SIVECO Romania în 2008 a avut-o demararea sau continuarea proiectelor internaţionale, în special în domeniul eLearning, dar şi în eAgriculture, eCustoms, eHealth. SIVECO Romania reuşeşte astfel să îşi consolideze poziţia de integrator software de proiecte complexe pe piaţa internaţională.

Între proiectele internaţionale derulate se numără Informatizarea examenului de Bacalaureat în Republica Moldova, Proiectul Managementul Sistemului Educaţional în Azerbaijan, Proiectul pentru sprijinirea educaţiei cu ajutorul calculatoarelor şi al softurilor educaţionale în Maroc, Proiectul Baza Naţională de Date a Educaţiei în Liban, Proiectul de tip eAgriculture dezvoltat în Cipru, Proiectul eCustoms de informatizare a Autorităţii Vamale din Turcia.

De asemenea, trebuie menţionat că SIVECO Romania este prima companie românească de software care a cumpărat integral o companie străină: Latona Bulgaria.

Proiecte pentru oameni

Anul 2008 a fost unul al continuarii proiectelor complexe, de mare impact social, realizate cu eforturi considerabile şi finalizate cu succes.

Proiectul de informatizare a învatamântului - cea mai complexă acţiune de modernizare a spaţiului educaţional - a fost extins în mediul rural.

Sistemul Educaţional Informatizat înregistrează în prezent peste 7 milioane de beneficiari - elevi, profesori, instructori, părinţi.

Unul dintre puţinele proiecte pentru care Comisia Europeană a dat aviz favorabil României,  este cel de informatizare a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

În 2008, s-a reuşit un adevărat tur de forţă: evaluarea a 14.640.000 millioane hectare de teren şi procesarea a peste 2.000.000 de aplicaţii de ajutoare, oferindu-se astfel pentru prima dată fermierilor un mijloc modern şi facil de operare cu fonduri europene.

Un succes important l-a constituit, de asemenea, finalizarea  proiectului informatic desfăşurat la Casa de Asigurari de Sănătate din Bulgaria, primul export de know-how IT din România.

Poziţia pe piaţa locală

Studiile de piaţă realizate de International Data Corporation (IDC) au plasat şi în 2008 SIVECO Romania în topul furnizorilor de solutii EAS şi de servicii IT de pe piaţa românească.

SIVECO Romania deţine 21% din piaţa locală EAS (Enterprise Application Software).

Pe segmentele specializate ale pieţei EAS, SIVECO Applications s-a impus ca lider al  soluţiilor de planificare a resurselor companiei - Enterprise Resource Planning, cu o cotă de piaţă apreciată la 24,7%. Aceasta performanţă este cu atât mai valoroasă cu cât soluţiile dedicate managementului întreprinderilor reprezintă, potrivit analiştilor, cel mai consistent şi activ segment al pieţei IT din România. Pe piaţa soluţiilor de Business Analytics, rezultatele IDC atribuie companiei SIVECO Romania o cotă de piaţă de 30,5%, în timp ce pe segmentul soluţiilor software de management al fluxurilor de aprovizionare-desfacere (Supply Chain Management), compania IT românească a obţinut  o cotă de piaţă de13,5%. Păstrând tradiţia prezenţei sale în elita dezvoltatorilor IT,  SIVECO  Romania s-a clasat pe prima poziţie şi în topul celor mai importanţi integratori locali de sisteme software (Systems Integration), deţinând o cotă de piaţă de 15,9%.

Recunoaşteri interne şi internaţionale

Experienţa şi profesionalismul specialiştilor SIVECO Romania au adus în 2008 prestigioase premii şi importante recunoaşteri interne şi internaţionale:

• Premiul European IT Excellence, la categoria Independent Software Vendor Vertical Market, pentru implicarea în proiectul SEI.
  • Locul I (la categoria Cercetare-Dezvoltare), în Topul firmelor naţionale realizat de Camera de Comert şi Industrie a României, şi Locul I în topul firmelor din Bucureşti, acordat de Camera de Comert şi Industrie Bucureşti.
  • Proiectului APIA i-a fost decernat Premiul de Excelenţă RoCS (Romanian Computer Show) de către International Data Group.
  • Premiul Vocaţia întreprinzătorului de succes i-a revenit în 2008 Irinei Socol, preşedintele SIVECO Romania, distincţia fiind acordată de revista Balcanii şi Europa.

Planuri pentru 2009

SIVECO Romania îşi propune pentru 2009 o creştere a cifrei sale de afaceri cu 10% faţă de 2008.

Pentru 2009, planurile companiei noastre vizează consolidarea şi extinderea cu succes a proiectelor începute în anii precedenţi, realizarea proiectelor pe fonduri structurale, identificarea şi valorificarea oportunitaţilor de business locale şi internaţionale. Vom continua expansiunea pe verticale cu potenţial mare de dezvoltare”, a declarat Irina Socol, Presedinte şi Director General al SIVECO Romania.

SIVECO Romania va urmări replicarea internaţională a proiectelor din domeniile în care deţine expertiza, dar şi intrarea pe noi pieţe, primii paşi în acest sens fiind deja făcuţi în anii anteriori.

Pe plan intern SIVECO Romania se va concentra pe pregătirea proiectelor pe fonduri structurale şi oferirea de soluţii la cheie pe diferite domenii de activitate pentru proiecte de anvergură la nivel naţional, atât pentru administraţia locala, cât şi pentru întreprinderile de toate dimensiunile.

Compania va continua dezvoltarea proiectelor sale atât în ţară, cât si pe pieţe emergente din Europa Centrala şi de Sud-Est, ţări din Golf şi Orientul Apropiat, Comunitatea Statelor Independente, nordul Africii, unde a fost câştigată o experienţă considerabilă în implementarea soluţiilor de eLearning, eHealth, eCustoms, eAgriculture, eGovernment.

2009 se anunta a fi un an al noutăţilor, un an al valorificării experienţei acumulate în cei 17 ani de activitate ai SIVECO Romania, un an de stabilitate şi eficienţă. Soluţiile noastre informatice, adaptate standardelor europene, ajută conducători de business, salariaţi, cetăţeni, dezvoltă companii. Continuăm să susţinem că, mai ales în perioade de criză, IT-ul este soluţia fără de care nu se mai poate vorbi de eficientizarea activităţilor şi nici de dezvoltarea societăţii”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General al SIVECO Romania.