2,2 milioane de vizitatori pe http://portal.edu.ro - cel mai important portal educational din Romania | SIVECO Romania

2,2 milioane de vizitatori pe http://portal.edu.ro - cel mai important portal educational din Romania

Luni, Iulie 7, 2008

Portalul initiat de Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania, este locul de intalnire pentru una dintre cele mai dinamice comunitati virtuale din Romania. Devenit deja o sursa esentiala de obtinere in timp real a informatiilor de interes pentru elevi, parinti, cadre didactice si jurnalisti, http://portal.edu.ro/ inregistreaza un trafic intens in perioada lunilor iunie-iulie cand se desfasoara Examenul de Bacalaureat, Admiterea in Licee si Scoli de Arte si Meserii si Titularizarea (miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar). Conform site-ului http://www.trafic.ro/, portalul SEI a ajuns pe locul 1 atat in clasamentul general al siteurilor scrise in limba romana cat si la categoria Educatie/Învatamant, inregistrand in ultima luna peste 2,2 milioane de vizitatori si peste 68 de milioane de pagini afisate.

Cele mai accesate site-uri ale portalului sunt http://forum.edu.ro/, http://admitere.edu.ro/ si http://bacalaureat.edu.ro/.

Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ viitorii liceeni au putut consulta planul de scolarizare pe anul 2008, inregistrandu-se un varf de trafic pe 26-27 iunie -dupa publicarea rezultatelor etapei I a Admiterii in Licee si Scoli de Arte si Meserii.

Vedeta acestor zile este http://bacalaureat.edu.ro/,  unde cei interesati pot afla rezultatele partiale obtinute la Examenul de Bacalaureat. Pe 5 iulie 2008 s-a inregistrat un nou record de vizitatori: 351.187 intr-o zi.

Succesul forumului http://forum.edu.ro/ se datoreaza utilizatorilor implicati  in dialogul pe tema examenelor si a educatiei, voluntarilor care ii ajuta sa se orienteze si sa obtina raspunsuri pertinente la intrebari, dar si specialistilor de la SIVECO Romania care se ocupa de administrarea acestuia. Promptitudinea raspunsurilor si calitatea informatiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori sa posteze peste 870.000 de mesaje, cu momente in care pe forumul de discutii sunt prezenti peste 4.700 de utilizatori simultan.

Obiectivul principal al Portalului Educational SEI este de a oferi informatii utile, in timp real, dar si de a-i pregati pe tineri sa faca fata viitoarei societati informationale. http://portal.edu.ro/ raspunde nevoii de comunicare a persoanelor dornice de a afla noutati legate de sistemul de invatamant romanesc.

Si site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, http://www.edu.ro/, a inregistrat in ultimele zile un numar impresionant de vizitatori, ocupand pozitia a 4-a in clasamentul general si locul al 2-lea la categoria Educatie/Învatamant, conform  http://www.trafic.ro/.

Despre SEI:

Programul de informatizare a invatamantului preuniversitar romanesc, SEI (Sistem Educational Informatizat), derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania, reprezinta unul dintre cele mai ambitioase proiecte educationale din Europa. SEI urmareste dotarea tuturor scolilor din Romania cu solutii IT complete pentru Procesul de predare/invatare. De asemenea, programul SEI promoveaza introducerea tehnologiei informatiei in procesul educational prin proiecte specifice destinate unor scopuri educationale si administrative. Aportul SEI la dezvoltarea societatii informationale este dovedit prin numeroasele premii si distinctii obtinute atat la nivel national cat si international.