25 de ani de CORDIS, Portalul de Cercetare al Uniunii Europene | SIVECO Romania

25 de ani de CORDIS, Portalul de Cercetare al Uniunii Europene

Vineri, Ianuarie 15, 2016

SIVECO asigură servicii de mentenanță și dezvoltare pentru portalul CORDIS, un proiect ambițios al Comisiei Europene, ce urmărește diseminarea și optimizarea rezultatelor activităților de cercetare și dezvoltare către cetățenii din întreaga Europă

Recent s-au împlinit 25 de ani de la conferința ESPRIT, în cadrul căreia Comisia Europeană a lansat CORDIS, Serviciul de Informare privind Cercetarea şi Dezvoltarea. Prima platformă CORDIS a fost lansată în anul 1990 și a devenit, într-un timp scurt, principala sursă de informare și de diseminare a activităților și a rezultatelor din proiecte de cercetare și dezvoltare la nivel european.

SIVECO asigură servicii de mentenanță și dezvoltare software pentru portalul CORDIS, pentru Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene - unul dintre cele mai importante proiecte de servicii IT dezvoltate de o companie românească pentru Comisia Europeană.

"Începând cu anul 2009, specialiștii SIVECO România au realizat dezvoltarea și mentenanța portalului CORDIS - un proiect complex și ambițios. De peste 25 de ani CORDIS respectă și sprijină viziunea Comisiei Europene, rămânând o parte extrem de importantă a Uniunii Europene. Experiența dobândită în colaborarea cu Comisia Europeană, calitatea serviciilor și profesionalismul dovedit pe tot parcursul proiectului recomandă compania noastră ca furnizor european de vârf pentru soluții software integrate", a declarat Ștefan Morcov, Vicepreședinte Adjunct SIVECO România.

SIVECO România a contribuit la numeroase proiecte importante dezvoltate pentru diferite organizații ale Uniunii Europene. Printre instituțiile europene beneficiari ai proiectelor SIVECO se numără și CHAFEA, JUSTCO, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii. Pentru organizațiile Uniunii Europene, SIVECO a dezvoltat sisteme financiare, managementul documentelor și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice, portaluri web și soluții de tip eLearning.