SIVECO Romania a câştigat un nou contract de furnizare de servicii IT pentru Comisia Europeană | SIVECO Romania

Marţi, Septembrie 24, 2013
În perioada 2013 - 2017, SIVECO va continua să furnizeze servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru portalul de cercetare al Uniunii Europene - CORDIS

Peste 34.000.000 de pagini accesate şi peste 4.000.000 de documente descărcate anual – aceasta este dimensiunea portalului european CORDIS (Serviciul de informare privind cercetarea şi dezvoltarea), pentru care SIVECO Romania va continua să asigure şi în următorii 4 ani servicii de dezvoltare software şi mentenanţă.

CORDIS este portalul cercetării europene, a cărui principală misiune este de a facilita participarea la activităţile de cercetare, în special în cadrul Programelor Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi activităţi demonstrative finanţate de Uniunea Europeană. De asemenea, portalul urmăreşte îmbunătăţirea exploatării rezultatelor cercetării, punând accent pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeană şi promovarea cunoştinţelor dobândite, stimulând performanţele companiilor în domeniul inovării şi facilitând recunoaşterea publică a noilor tehnologii.

Plasat în primele 10 website-uri ale Uniunii Europene din punct de vedere al traficului (peste 6,4 milioane de vizite în 2012), portalul a oferit anul trecut un grad total de disponibilitate de 99,71%.

Expertiza şi serviciile software furnizate de SIVECO vizează dezvoltarea permanentă a aplicaţiilor de bază ale portalului CORDIS, cu scopul de a oferi utilizatorilor săi o experienţă în permanenţă îmbunătăţită în termeni de navigare şi timp necesar pentru identificarea informaţiilor necesare, dar şi pentru a le facilita acestora schimbul de experienţă prin intermediul instrumentelor interactive de comunicare.

Toate aceste funcţionalităţi fac din portalul CORDIS un serviciu de informare dinamic şi interactiv, care are rolul de a disemina rezultatele proiectelor finanţate din fonduri europene în domeniul cercetării, facilitând accesul la toate informaţiile şi publicaţiile relevante.

Cu o prezenţă online de peste 20 de ani, portalul se bucură de o credibilitate foarte crescută în rândul utilizatorilor săi, datorată în principal performanţei şi disponibilităţii crescute a serviciilor oferite. Studiul anual realizat în rândul utilizatorilor şi vizitatorilor portalului a arătat că 86,7% dintre aceştia au apreciat în mod pozitiv îmbunătăţirile aduse la nivelul funcţionalităţilor portalului CORDIS în 2012.

"Am realizat mentenanţa şi dezvoltarea pentru portalul CORDIS în ultimii 4 ani - un proiect cu cerinţe extrem de exigente, al cărui succes este confirmat și prin continuarea furnizării acestor servicii de către noi în următorii 4 ani. Experienţa dezvoltată și pe parcursul derulării acestei serii de contracte cu Comisia Europeană poziţionează SIVECO drept un lider european în furnizarea de proiecte integrate complexe, dezvoltarea afacerilor în spaţiul european fiind un obiectiv important", a declarat Ştefan Morcov, Vicepreşedinte Adjunct în cadrul SIVECO Romania.

În 2009, SIVECO Romania era prima companie românească de software implicată într-un proiect de servicii IT de o asemenea anvergură, derulat pentru Comisia Europeană.

Recent, SIVECO Romania a semnat un nou contract cadru pentru dezvoltarea de software şi mentenanţa CORDIS pe perioda 2013-2017, dupa caştigarea licitaţiei organizate în 2013 de Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene. Noul contract câştigat de SIVECO Romania completează o serie bogată de proiecte în spaţiul european şi este deja al treilea mare contract cadru semnat de companie in aceasta arie.