Un nou succes mondial pentru SIVECO Romania: aur şi argint în campionatul mondial al managementului de proiect

Joi, August 8, 2013

SIVECO Romania este autoarea unui nou succes mondial al cercetării româneşti şi al sistemului educaţional românesc, fiind declarată dublu finalistă în cadrul competiţiei IPMA, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects".

Bucuria este cu atât mai mare cu cât această performanţă a fost realizată cu ambele proiecte înscrise în concurs (dintre zecile realizate de echipa de eLearning a companiei): "Introducerea tehnologiei multitouch în liceele din România" (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse) şi "Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazakhstan".

Competiţia IPMA reprezintă campionatul mondial al proiectelor de orice tip (nu numai de IT sau educaţie), juriul evaluând aplicaţiile din perspectiva managementului de proiect.

"Nu am destule cuvinte pentru a-mi exprima onoarea și mândria că expertiza și creativitatea românească în domeniul educației și al cercetării au primit o recunoaștere la care sincer nu speram. Faptul că ambele proiecte cu care am aplicat sunt declarate finaliste şi sunt singurele finaliste la categoria lor, înseamnă că vom concura pentru locurile I și II...noi cu noi. Locul III nu se va acorda. Deci, echipa noastra de eLearning va fi declarată în cadrul Congresului Mondial al International Project Management Association şi Campioană Mondială şi Vice-Campioană Mondială. Nu am în minte acum un alt exemplu de echipă românească, din orice domeniu de activitate care să fi ajuns la această performanță, în ultimii 50 de ani. De la Olimpiada de la Montreal din 1976 când Nadia Comăneci și Teodora Ungureanu luau aur și argint nu știu de vreo echipă românească, din orice domeniu, care să ocupe primele două poziții la o competiție internațională. Prin această realizare, lumea toată va afla că o echipă românească face proiecte considerate cele mai bune din lume. Acest premiu este în egală măsură opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact și alte materiale, scenariști, profesori, cercetători, specialiști IT din România" declară Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Semnale privind valoarea şi recunoaşterea internaţională a proiectelor finaliste în competiţia IPMA au venit de la începutul anului: ambele au fost finaliste în primăvară la Londra, la European IT & Software Excellence Awards 2013 (http://www.iteawards.com/content/european-it-software-excellence-awards-2013-finalists-announced) – Proiectul Multitouch la categoria Software Innovation Solution of the Year și proiectul Kazahkstan la categoria Government Solution of the Year.

IPMA Award este însă un rezultat major oriunde în lume, pentru orice companie. Recunoaşterea primită din partea celei mai respectate autorităţi în domeniul managementului de proiecte (din toate domeniile de activitate, nu numai din domeniul informatic) dovedeşte nu numai valoarea şi impactul semnificativ ale celor două proiecte, dar mai ales gradul ridicat de calitate, la standarde internaţionale.

Gala de premiere va avea loc la Congresul Mondial al International Project Management Association, desfăşurat sub patronajul Președintelui Croației, la Dubrovnik, între 30 Septembrie – 3 Octombrie 2013.

SIVECO Romania intră pentru a 7-a oară în finala internaţională a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. În 2012 a fost desemnată finalistă pentru proiectul NCTS-New Computerized Transit System, dezvoltat şi implementat la Autoritatea Vamală din Turcia.

Două proiecte de mare complexitate şi anvergură, cu milioane de beneficiari, au intrat în finala competiţiei din 2011 care recompensează excelenţa în managementul de proiect: Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi proiectul New Computerized Transit System.

În 2009, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit trofeul de Finalist. În 2010, două componente ale proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri au primit statutul de finalist, iar în 2007 în Marea Gală IPMA a fost selectat Sistemul Educaţional Informatizat din România.

Despre IPMA

Înfiinţată în 1965 în Elveţia, IPMA este cea mai mare organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor şi reprezintă mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa, Asia, Africa, Australia şi America.

IPMA promovează managementul proiectelor pentru întreprinderi şi organizaţii din întreaga lume, încurajând obţinerea de performanţe în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de anvergură.