PMI Chapter România premiază „Academia SIVECO” și aplicația de eLearning încorporând tehnologie de tip multi-touch

PMI Chapter România premiază „Academia SIVECO” și aplicația de eLearning încorporând tehnologie de tip multi-touch

Joi, Noiembrie 21, 2013

Această dublă victorie reconfirmă calitatea echipelor de proiect și valoarea proiectelor implementate de SIVECO Romania și partenerii săi

Proiectele „Academia SIVECO 2012” și "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii" au fost declarate câștigătoare în cadrul competiţiei Project of the Year 2013, organizată de PMI Chapter România.

SIVECO Romania a câştigat premiul Project of the Year la categoria "Corporate Social Responsibility" cu proiectul „Academia SIVECO 2012”.

În cadrul aceleiași competiţii, la categoria "Cel mai bun proiect cu Finanțare Europeană”, proiectul "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii", finanţat prin FSE POSDRU 2007-2013 şi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SIVECO Romania şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", a primit, de asemenea, premiul Project of the Year.

Cele două distincţii au fost acordate în cadrul conferinţei PMdays 2013, organizată de PMI Romania Chapter. Asociaţia profesională PMI Romania Chapter reprezintă oficial organizaţia internaţională Project Management Institute (PMI) în România, având ca principal scop promovarea şi dezvoltarea activităţilor de management de proiect pe plan local.

Premiile Project of the Year (POY), acordate de PMI România Chapter, recompensează şi promovează proiecte de succes precum şi echipele de project management responsabile de acestea. Distincţiile, acordate la nivel național, includ şase categorii: Tehnologia Informaţiei, Proiecte Finanţate din Fonduri Europene, CSR, Cercetare, Construcţii şi Inginerie şi Educaţie.

Academia SIVECO, o oportunitate acordată tinerilor

„Academia SIVECO” este un program de instruire, care are ca scop pregătirea unor grupe de studenţi din universitățile mari, la standarde înalte de calitate şi performanţă, în domeniul ingineriei software şi al informaticii economice.

"Prin „Academia SIVECO”, încercăm să realizăm o punte între studiu și practică, atât de necesară astăzi tinerilor absolvenți. În esență, este un program de specializare a tinerilor în domeniul IT și, totodată, o oportunitate pentru absolvenții și studenții ce își doresc o carieră în acest sector. A deveni parte a echipei SIVECO echivalează cu a te integra într-o companie de prestigiu, care a fost dintotdeauna deschisă tinerilor, investindu-i cu încrederea pe care noi considerăm că o merită", a declarat Daniela Bichir, Vicepreședinte Calitate & Resurse Umane la SIVECO Romania.

Programul oferă studenților burse, pregătire teoretică și practică în IT, proiectare şi dezvoltare software, cu condiția să fie prezenți și la toate cursurile universitare. Cei mai valoroși dintre ei au ulterior șansa de a se alătura celor mai buni specialişti software din România în proiecte naţionale şi internaţionale.

În 2012, programul a vizat 15 tineri, dintre care 11 au fost angajați atunci când procesul de instruire s-a încheiat. Programul Academia SIVECO a debutat în 2006.

Prin proiectele transdisciplinare de tip multi-touch, se îmbunățește colaborarea între profesor și elevi

"Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii", implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu SIVECO Romania şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", a primit premiul Project of the Year la categoria "Cel mai bun proiect cu Finanțare Europeană".

Mai precis, este vorba despre un proces didactic inovator, unic în România, care utilizează învăţarea bazată pe proiect în context transdisciplinar cu sprijinul dispozitivelor multi-touch. În loc de tastatură şi mouse sau de manipularea ecranului cu un singur deget (ca în cazul echipamentelor touchscreen), sistemele multi-touch sunt capabile de o interacţiune mult mai naturală. Conţinutul educaţional specific tehnologiei multi-touch poate fi astfel controlat cu toată palma, cu mai multe degete, de către unul sau mai mulţi utilizatori în aceaşi timp. Scopul acestei soluții este de a îmbunătăţi colaborarea între elevi şi profesori, de a angaja elevii în activităţi de grup, de a-i motiva să experimenteze, făcând trecerea de la învăţarea bazată pe memorare la cea bazată pe descoperire şi construire a cunoaşterii. 

Proiectul educațional a fost realizat în totalitate cu expertiză, know-how și tehnologie românească.

"Sistemele multi-touch reprezintă interfaţa în interacţiunea noastră cu lumea digitală. Ele pot fi folosite cu succes în absolut orice domeniu, dar rezultate foarte bune au fost obţinute până acum mai ales în educaţie", declară Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

Ca dovadă a calităţii activităţilor implementate, proiectul are deja un palmares bogat, recenta distincție fiind cea de a treia în decurs de o lună. În octombrie, "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii" a primit medalia de aur în cadrul competiției International Project Management Association (IPMA), la categoria proiectelor de dimensiuni medii, iar în urmă cu doar câteva zile, i-a fost decernată medalia de argint la categoria "Most innovative new learning hardware or software product”, la Gala E-Learning Awards de la Londra.