Cum sunt incurajate startup-urile si companiile de pe piata ITC sa-si lanseze produsele

Cum sunt încurajate startup-urile și companiile de pe piața IT&C să-și lanseze produsele

Luni, Octombrie 27, 2014

Proiectul ACCELERATE va furniza soluții inovatoare pentru accelerarea afacerilor din Europa

Un nou proiect, realizat de SIVECO alături de alți 19 parteneri europeni, vine în sprijinul celor care se gândesc să-și deschidă o afacere sau care vor să-și promoveze produsele pe piața internațională.

Proiectul ACCELERATE își propune implementarea unei platforme ce va reuni servicii și instrumente utilizate de companiile din industria IT&C (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) în procesul de lansare pe piaţă. În urma implementării acestui proiect, companiile vor putea accesa, cât mai ușor, ofertele furnizorilor de servicii.

Platforma va oferi seminarii, cursuri online, coaching, servicii de mentorat, instrumente software care sprijină părți ale procesului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor europene servicii care asigură accesul la datele ce susţin performanţa proceselor de lansare pe piaţă, servicii specifice căutarii partenerilor de afaceri, precum şi instrumente de management de proiect.

Companiile mari au un portofoliu considerabil de tehnologii, al căror potenţial nu este complet exploatat. O componentă inovatoare a proiectul ACCELERATE constă în cercetarea modalităţilor prin care reţelele sociale şi tehnologiile semantice pot fi utilizate pentru a urgenta exploatarea soluțiilor deja existente în portofoliul marilor competitori din piaţa de IT.

Consorţiul proiectului este compus din 20 de parteneri din şase ţări din Europa, astfel:

• Partener naţional: BEIA Consult Internaţional (partener național pentru SIVECO)
  • Parteneri la nivel european: VTT Technical Research Centre of Finland-Coordonator proiect, AAC Global, Aptual, Elektrobit, F-Secure, Inno-W, Lappeenranta University of Technology, CogniStreamer, Sirris, TE Connectivity, Zenjoy, Institut Télécom, Tobagos, Vifib, Planet Media, University of Mondragon, Sivsa Soluciones Informaticas, Academpark.

Proiectul se desfăşoară în cadrul programului ITEA2 (www.itea3.org) şi are ca termen de finalizare luna noiembrie 2016.

Mai multe informaţii despre proiect se găsesc pe site-ul http://www.accelerateproject.eu/.