Proiectul pan-european de cercetare-inovare ACCELERATE ajută intreprinzătorii să se lanseze și să se promoveze pe piața globală
În cadrul acestui proiect SIVECO dezvoltă Acceleratorul de Business Inteligent
Conform statisticilor publice, 60% dintre liderii de business din România consideră inovația un factor decisiv pentru succes, iar 78% dintre reprezentanții industriei IT sunt foarte încrezători în perspectivele acestui domeniu.
Totuși, succesul în afaceri depinde nu doar de inovare, ci și de capacitatea de a oferi clienților produsele și serviciile de care au nevoie. Mai mult ca oricând, companiile urmăresc armonizarea dintre dezvoltarea de produs, inovarea tehnologică și cererile din piață.
Un demers menit să contribuie la transformarea fundamendală a unei afaceri în domeniul IT este proiectul european ACCELERATE (Platforma pentru accelerarea intrării pe piaţă a produselor din industria ICT). Acesta oferă, prin intermediul unei platforme software, servicii și informații de care companiile, în mod special start-up-urile, au nevoie în procesul de lansare pe piață (GO-TO-MARKET).
Acest proiect european de cercetare-inovare este coordonat de VTT Technical Research Centre of Finland (Finlanda), parteneri din proiect fiind din 5 țări: AAC Global (Finlanda), Aptual Oy (Finlanda), Bittium Wireless Oy (Finlanda), F-Secure (Finlanda), Inno-W (Finlanda), Lappeenranta University of Technology (Finlanda), BEIA Consult International (România), SIVECO România (România), CogniStreamer (Belgia), SIRRIS (Belgia), Zenjoy BVBA (Belgia), University of Mondragon (Spania), Planet Media (Spania), SIVSA Soluciones Informáticas (Spania), TE Connectivity (Belgiua), Tobagos (Franța), VIFIB SARL (Franța). Demarat în iulie 2014, proiectul ACCELERATE se va finaliza în noiembrie 2016. Consorțiul românesc este format din companiile SIVECO România și BEIA Consult Internațional.
Concret, contribuția SIVECO România în proiect s-a concretizat în dezvoltarea Acceleratorului de Business Inteligent, o platformă de tip Business Intelligence care găzduiește instrumentele și mediile virtuale necesare start-up-urilor, companiile având astfel acces la servicii bazate pe inovaţie tehnologică, procese avansate şi tehnologii noi de software.
Prototipul Acceleratorului de Business Inteligent (ABI) creat în cadrul proiectului este validat prin dezvoltarea și testarea interfețelor de utilizator și a serviciilor de date, identificarea și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, precum și demonstrarea integrării soluției ABI cu sistemul de instrumente virtuale.
În etapa curentă a proiectului, noile funcționalități ale Acceleratorului de Business Inteligent sunt proiectate în vederea susținetii utilizatorilor din țările europene în curs de dezvoltare pentru a permite potrivirea între diferitele categorii de utilizatori. De pildă, intreprinzătorii care vor să-și dezvolte propria afacere dar au nevoie de sprijin financiar și finanțatorii care doresc să investească într-o nouă afacere profitabilă, pot începe relații benefice într-un mod rapid, sigur și fără efort.
Prin intermediul Acceleratorului de Business, utilizatorii de tip start-up au acces la o rețea de antreprenori și consultanți cu experiență care le pot acorda suport în procesul de lansare pe piaţă. În acest scop, au fost implementate ca funcționalități de bază două sisteme, unul de publicare al ideilor de proiect, produs, afacere, și un sistem de mesagerie privată.
Totodată, a fost realizată și integrarea cu rețeaua profesională LinkedIn, platforma preluând automat anumite detalii pentru utilizatorii care doresc să se înregistreze prin intermediul acestei rețele de profesioniști.
Mai multe informaţii despre proiect se găsesc pe site-ul http://www.accelerateproject.eu, http://www.accelerateplatform.eu.