Argumentarea logică şi exerciţiul dezbaterii sunt elemente definitorii pentru un cetăţean european autentic | SIVECO Romania

Marţi, Iunie 9, 2009

SIVECO Romania sprijină iniţiativele care conduc la mai buna folosinţă a democraţiei.

Bucureşti, 09 iunie - Un maraton de discursuri publice, devenit deja tradiţie, a încheiat cea de-a treia serie de conferinţe civice ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică) "Despre buna folosinţă a Democraţiei". Sâmbătă 6 iunie, începând cu ora 10.00 s-au derulat în paralel două evenimente cu tema "Multiculturalismul este o utopie?". Cele două dezbateri au avut loc la Muzeul Naţional "George Enescu" (curtea interioară) în Bucureşti şi la Centrul Raţiu pentru Democraţie, în Turda.

Discursurile elevilor de liceu şi studenţilor au alternat cu ale invitaţilor speciali Cristian Pârvulescu - preşedinte Asociaţia Pro Democraţia, Monica Vasile, secretar de stat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Gabriel Andreescu, profesor SNSPA.

Pe durata celor două evenimente, tinerii elevi au avut ocazia să îşi exerseze abilităţile de comunicare în spaţiul public demonstrând că au învăţat în cadrul cluburilor de debate ce înseamnă toleranţa pentru opiniile celorlalţi.

SIVECO Romania, partener oficial al proiectului ARDOR, sprijină în mod constant iniţiativele care îi familiarizează pe tineri cu valorile civice şi exerciţiul unui dialog civilizat.

"Toleranţa, argumentarea logică şi exerciţiul dezbaterii sunt elemente definitorii pentru un cetăţean european autentic. Sunt de admirat atât tinerii care se preocupă de acest subiect cât şi organizatorii care ştiu să îi motiveze, să îi informeze şi să le ofere constant teme interesante pentru dezbatere", a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager în cadrul SIVECO Romania.

La mai bine de 3 ani de la lansare, proiectul ARDOR se bucură de mare succes pentru că propune spre dezbatere subiecte relevante şi de importanţă majoră pentru democraţia din România.

Pe parcursul conferinţelor din seria de evenimente "Despre buna folosinţă a democraţiei", elevii au avut ocazia să discute pe teme precum: "Absenteismul este legitim?", "Dau noile media mai multă putere cetăţeanului modern?", "Votul ar trebui să fie obligatoriu?", "Ar trebui introduse reglementări legislative pentru ca posturile comerciale de televiziune să aibă responsabilităţi educaţionale faţă de public?" etc.

Informaţii suplimentare despre seria conferinţelor civice ARDOR, precum şi transcrierile acestora pot fi accesate la adresa: www.conferintelecivice.ro