Aur pentru informaticienii români la Best in Biz Awards

Aur pentru informaticienii români la Best in Biz Awards 2014 EMEA

Joi, Mai 15, 2014

Aplicația de eLearning ce încorporează tehnologie multi-touch, dezvoltată de experții IT de la SIVECO Romania și MEN-UMPFE, a primit titlul de cel mai inovativ proiect al anului din întreaga lume

Pentru gradul de inovație pe care îl aduce în procesul modern de învățare și pentru modul în care contribuie la schimbarea paradigmei educației, proiectul "Proces educațional optimizat în viziunea competențelor societății cunoașterii" implementat de către Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEN-UMPFE), în parteneriat cu SIVECO Romania și Universitatea Națională de Apărare "Carol I", a fost distins cu medalia de aur la categoria "Most Innovative Product of the Year", în cadrul competiției mondiale Best in Biz Awards EMEA.

Best in Biz Awards este singura competiţie independentă de business ce este jurizată de membri ai presei şi analişti de business.

Este al treilea an consecutiv când juriul Best in Biz EMEA recunoaște excelența proiectelor SIVECO. În 2012, la prima ediție a competiției, compania a fost premiată cu medalia de aur la categoria “Best overall company EMEA”, iar în 2013, soluția SIVECO Applications 2020 a primit medalia de bronz la categoria “Enterprise product of the Year”.

Totodată, este cea de a cincea medalie decernată proiectului "Proces educațional optimizat în viziunea competențelor societății cunoașterii".

Proiectul destinat învățării colaborative în licee a fost dezvoltat având ca suport tehnologia tip multi-touch și a fost realizat în totalitate cu expertiză, know-how și tehnologie românească, fiind finanțat din FSE POSDRU 2007-2013.

Revoluția digitală ajunge în sala de clasă

Sistemele multi-touch înlocuiesc monitoarele clasice și pot fi folosite cu succes în orice domeniu, dar mai cu seamă în educaţie, aşa cum o demonstrează acest proiect. Scopul soluției dezvoltate de informaticienii români este să îmbunătăţească colaborarea între elevi şi profesori, să angajeze elevii în activităţi de grup, să îi motiveze să experimenteze, făcând trecerea de la învăţarea bazată pe memorare, la cea bazată pe descoperire şi pe construirea cunoaşterii. Conținuturi educaționale precum „Satul Eco - Surse de energie regenerabile”, „Exprimarea emoțiilor”, „Cum să construim o centrală nucleară” propun ca metode didactice învățarea bazată pe proiect, colaborarea între elevi și transdisciplinaritatea. Lecțiile desfășurate cu ajutorul acestor instrumente și conținuturi interactive se dovedesc de un real succes, deoarece îmbină toate elementele ce duc la o învățare eficientă.

Aproape 100 de companii publice și private reprezentând toate sectoarele economiei din 25 de țări au concurat la cea de a treia ediție a Best in Biz Awards. Premiile Best in Biz Awards 2014 EMEA au fost oferite pentru o serie de categorii, incluzând Fastest-Growing Company of the Year, Most Innovative Company of the Year, Enterprise Product of the Year, Best New Version of the Year și Most Innovative Product of the Year.

"Suntem onoraţi să primim medalia de aur din partea unui juriu format din prestigioși analişti de business şi reprezentanţi ai presei de specialitate din întreaga lume. Prin această nouă recunoaștere, am demonstrat că o echipă românească face proiecte considerate printre cele mai bune din lume. Să nu uităm că acest premiu este în egală măsură opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact și alte materiale, scenariști, profesori, cercetători, specialiști IT din România", declară Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, SIVECO Romania.

Câștigătorii Best in Biz Awards 2014 EMEA au fost desemnați prin note individuale primite din partea unui juriu format din 16 personalități de la publicații și emisiuni radio-TV de top din Germania, Elveția, Belgia, Olanda, Israel, Emiratele Arabe Unite, Irlanda, Anglia, Brazilia.