Biroul de Credit din Republica Moldova lucrează cu soluţia SIVABON de la SIVECO Romania | SIVECO Romania

Biroul de Credit din Republica Moldova lucrează cu soluţia SIVABON de la SIVECO Romania

Marţi, Martie 2, 2010

Soluţia furnizată de SIVECO Romania a fost aleasă datorită raportului foarte bun dintre preţ şi performanţă.

Bucureşti, 2 martie 2010 - SIVECO Romania a încheiat cu succes implementarea sistemului SIVABON la Biroul de Credit din Republica Moldova, fapt certificat prin obţinerea scrisorii de acceptanţă funcţională din partea beneficiarului.

Modificarea pieţei creditelor din Moldova a impus luarea unor măsuri de prudenţă. Astfel, a apărut necesitatea înfiinţării unei agenţii de monitorizare a utilizatorilor de credite.

Biroul de Credit din ţara vecină a ales soluţia SIVABON furnizată de SIVECO Romania atât datorită raportului foarte bun dintre preţ şi performanţă, cât, mai ales, datorită rezultatelor excelente ale soluţiei care funcţionează la Biroul de Credit din România.

Trebuie precizat că, în Republica Moldova, aplicaţia SIVABON gestionează atât date despre persoane fizice, cât şi juridice. In România, în baza de date a Biroului de Credit sunt înregistrate doar persoane fizice.

"Marele avantaj al sistemului SIVABON ce stă la baza funcţionării acestei instituţii deosebit de importante pentru Republica Moldova este acela că ajută la construirea de relaţii financiare cu grad redus de risc pentru participanţi (instituţii financiar-bancare şi non-bancare) şi, indirect, pentru întregul sistem financiar moldovenesc. Fiecare participant contribuie la construirea şi menţinerea unei baze de date de amploare conţinând date de cea mai bună calitate", a declarat Cristian Aciubotăriţei, Head of Unit Key Public Account în cadrul SIVECO Romania.

Colaborarea dintre SIVECO Romania şi Biroul de Credit din Republica Moldova a demarat în 2008. Aplicaţia SIVABON, dezvoltată de SIVECO Romania în colaborare cu specialiştii Biroului de Credit din Republica Moldova, administrează o bază de date comună ce conţine informaţii despre clienţi debitori, persoane fraudulente şi conturile lor. Sistemul gestionează date negative şi pozitive, provenite din surse bancare şi non-bancare.

"Aplicaţia SIVABON pune la dispoziţia participanţilor un instrument extrem de puternic pentru determinarea gradului de risc curent în activitatea de creditare şi de analiză a portofoliului. Suntem siguri că va fi principalul instrument atât pentru departamentele de aprobare credite, analiză a riscului, cât şi pentru departamentele de dezvoltare de noi produse şi politici interne", a declarat Lucian Grigorescu, Senior Project Manager în cadrul SIVECO Romania SA, responsabilul implementării proiectului în Republica Moldova

"Soluţia SIVABON implementată de SIVECO Romania la Biroul de Credit va uşura procesul de luare a unei decizii care devine mai simplu, mai rapid şi mai sigur atât timp cât se bazează pe informaţii superioare din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Totodată va scădea numărul şi valoarea restanţelor la nivelul sectorului financiar-bancar din ţara noastră", a declarat Silviu Foca, directorului Biroului de Credit din Republica Moldova.