În calitate de membru al Reţelei Europene de Software şi Servicii - NESSI, compania SIVECO Romania promovează la nivel european proiectele naţionale pe care le dezvoltă | SIVECO Romania

Marţi, Februarie 10, 2009

SIVECO Romania acordă un rol important parteneriatelor care vizează dezvoltarea de proiecte de cercetare. În calitate de membru al Reţelei Europene de Software şi Servicii (Networked European Software and Services Initiative NESSI), unul dintre cele mai  importante organisme din domeniul ştiinţei serviciilor IT, SIVECO Romania promovează la nivel european proiectele pe care le dezvoltă în ţară, şi care pot fi replicate.

"Europa se confruntă azi cu profunde schimbări la nivelul atitudinilor sociale, condiţiilor economice şi ale mediului de afaceri. Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor reprezintă un element esenţial de impulsionare a inovaţiei şi un nucleu de creştere economică, susţin organizaţiile membre NESSI. Companiile din Europa (atât din sectorul public cât şi din cel privat) au devenit tot mai dependente  de software şi servicii. De punerea în aplicare a tehnologiilor inovatoare vor beneficia toate sectoarele economice, iar competiţia la nivel global va duce, în ultimă instanţă, la servicii publice eficiente, adică servicii mai bune pentru cetăţeni", declara Monica Florea, Responsabil Proiecte Europene în cadrul SIVECO Romania.

NESSI reuneşte 366 de membri din toată Europa - specialişti din universităţi, centre de cercetare, fundaţii, jucători importanţi de pe piaţa IT, susţinând interesele companiilor care activează în domeniul cercetării-dezvoltării, încurajând obţinerea fondurilor europene de cercetare pentru programe software de avangardă.

Parteneriatul cu NESSI se adaugă altor parteneriate dezvoltate de SIVECO Romania cu organizaţii profesionale şi de afaceri importante unde compania este membră: Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei (European Information Technology Association), Camera de Comerţ Româno-Americană, Camera de Comerţ şi Industrie Franco-Română.