"O carte - un dar din suflet pentru minte": o campanie pentru promovarea culturii | SIVECO Romania

"O carte - un dar din suflet pentru minte": o campanie pentru promovarea culturii

Marţi, Decembrie 9, 2014

Angajații SIVECO au oferit cărți bibliotecilor și centrelor de îngrijire a copiilor și seniorilor

Luna faptelor bune a început! Compania SIVECO a lansat campania "O carte - un dar din suflet pentru minte" pentru dotarea bibliotecilor și centrelor de îngrijire a copiilor și persoanelor vârstnice cu materiale educaționale: atlase de călătorie, enciclopedii, cărți motivaționale și istorice.

Prima acțiune a fost desfășurată împreună cu Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău, unde au fost donate 500 de cărți care au ajuns la centrele de zi pentru persoane vârstnice "Dr. Stefan Ciobanu", la centrul rezidențial "Satul seniorilor - Milly", la cluburile pentru copii din Motoșeni, Slobozia Nouă, Podu Turcului, Dealu Morii, Vultureni și la centrul Mozaic.

Biblioteca "Ion Creangă" din București, recent redeschisă publicului după o amplă renovare, a primit vizita angajaților SIVECO care au donat 230 de cărți și 210 CD-uri ce vor fi folosite de pasionații de lectură și muzică. Demersul a fost susținut de Asociația Young Initiative, care va trimite o parte din cărți pentru dotarea sălii de lectură a Centrului de Plasament nr. 4 din București.

La Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj au fost oferite 200 de cărți și 210 CD-uri pentru deschiderea primei minibiblioteci din cadrul proiectului "Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!".

Fundația Mentoriama a primit 700 de cărți și 420 de CD-uri. SIVECO a devenit astfel partener în "Campionatul de Bine", o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din Romania și pentru mobilizarea de resurse umane prin voluntariat.

Următoarea donație a angajaților SIVECO va fi către World Vision Romania, care se ocupă de copiii din comunitățile rurale.