Cariere feminine de succes | SIVECO Romania

Cariere feminine de succes

Marţi, Martie 26, 2013
850 de femei au participat la cursurile de formare profesională organizate în proiectul "Şanse egale pentru cariere de succes"

“Omul potrivit la locul potrivit" este motto-ul oricărui manager de resurse umane. Participantele în proiectul "Şanse egale pentru cariere de succes" au dezbătut tematici de resurse umane, fiind de acord că o companie se poate dezvolta dacă ştie să "folosească potenţialul propriilor angajaţi.

Profesioniştii în resurse umane au făcut schimb de experienţă şi au avut ocazia să vadă în mod nemijlocit cum se aplică managementul resurselor umane în diverse domenii de activitate, au exersat tehnicile de prezentare, au făcut exercitii pentru alcătuirea fişelor de post şi au prezentat diferite stiluri de interviu structurat, precum şi întrebările cel mai des întâlnite la interviurile pentru anumite poziţii.

"În cadrul proiectului implementat în parteneriat de SIVECO Romania SA (Beneficiar), Academia de Studii Economice (Partener 1) şi Mediafax (Partener 2) au fost finalizate 40 de sesiuni de curs în mai multe regiuni de dezvoltare: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Ploieşti, Constanţa, Braşov, Craiova, Timişoara. Seria de programe de formare profesională a cuprins 4 cursuri: Competenţe Antreprenoriale, Manager, Manager Resurse Umane şi Competenţe Informatice", a declarat Rodica Papadopol, Manager Proiect.

Din cele 850 de femei care au participat la programele de formare din cadrul proiectului Cariere de succes pentru femei, 440 au fost din Bucureşti, Timişoara - 26, Cluj - 64, Iaşi - 81, Braşov - 58, Craiova - 21, Constanţa - 85, Ploieşti - 75.

90% dintre femeile care au participat la cursuri cred că acestea le vor îmbunătăţi oportunităţile de carieră.

"Dinamica schimbării în toate domeniile de activitate imprimă programelor de formare continuă o flexibilitate accentuată, adaptată la nevoile de formare profesională de pe piaţa forţei de muncă. SIVECO Romania oferă cursuri care îmbină armonios sistemul bazat pe formarea faţă în faţă şi pe activităţile mediate de computer, prin intermediul materialelor multimedia interactive. Astfel, competenţele şi abilităţile dobândite de participanţii la programele de formare profesională continuă derulate de SIVECO Romania, în parteneriate public - private, asigură succesul în carieră", a declarat Dana Vlădoiu, Manager Program SIVECO Romania.