Cel mai bun conţinut educaţional din lume, AeL eContent, nominalizat la ICT Prize | SIVECO Romania

Cel mai bun conţinut educaţional din lume, AeL eContent, nominalizat la ICT Prize

Luni, Februarie 5, 2007

Bucureşti, 5 Februarie 2007 - Comisia Europeană a anunţat recent nominalizările pentru ICT Prize. Ca o înaltă recunoaştere internaţională, conţinutul educaţional AeL eContent dezvoltat de SIVECO Romania este pe lista marilor finalişti (http://ict-prize.org).

Această performanţa este cu adevărat excepţională, ICT Prize fiind cea mai importantă competiţie europeană care răsplăteşte inovaţia în domeniul tehnologiei informaţiei – un echivalent al Premiilor Oscar pentru IT. 

SIVECO Romania este nominalizată pentru a doua oară în numai 2 ani  la această prestigioasă competiţie internaţională.

Este de menţionat exigenţa deosebit de ridicată a concursului– pentru a fi nominalizat, un produs parcurge o procedură de evaluare extrem de dură, fiind examinat de 16 experţi independenţi din tot atâtea ţări.

Astfel, din cele 450 de produse din 30 de ţări care au fost înscrise în competiţie, au fost nominalizate  cele mai inovatoare 70 de produse. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul concursului (http://www.ict-prize.org/) pe data de 19 februarie 2007.

Deja câştigătoare ale concursului World Summit Award 2005, lecţiile interactive AeL sunt un exemplu de bună practică pentru noile tendinţe din eLearning, peste 1650 lecţii de matematică, informatică, biologie, geografie, tehnologie etc. sunt disponibile în peste 4800 de şcoli din România în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat, oferind astfel şcolii româneşti oportunitatea de a utiliza cel mai bun produs de eLearning în lume, atât din punct de vedere didactic cât şi informatic.

Sistemul Educaţional Informatizat este un program complex iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, al cărui obiectiv de bază îl reprezintă susţinerea procesului de predare-învăţare în învăţământul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice. Programul sprijină obiectivele reformei educaţionale în conformitate cu planul de acţiune eEurope 2005, demarat de Uniunea Europeană ca parte a iniţiativei europene eLearning. În cadrul proiectului au fost instruiţi peste 65.000 profesori.

Despre ICT Prize

Începând din 1995, concursul ICT Prizes este organizat anual de către Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering – Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie) cu sprijinul Programului IST al Comisiei Europene. Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering) este o organizaţie europeană non-profit ale Academiilor Naţionale din 20 de ţări.

Euro-CASE are acces la expertiză europeană de cel mai înalt nivel şi asigură consiliere imparţială, independentă, echilibrată, şi cu o dimensiune europeană consistentă în domeniul tehnologic.

Membrii Academiilor Euro-CASE sunt selectaţi pentru expertiza şi notorietatea de care se bucură într-un anumit domeniu de activitate şi pentru contribuţia la progresul tehnologic, ştiinţific, economic şi social. Nucleul central al activităţilor Euro-CASE, organism format din 6.000 de persoane din 20 Academii Naţionale.

Câteva date statistice privind competiţia în perioada 1995-2005:

  • 3.358 participanţi din 33 de ţări diferite
  • 257 nominalizaţi din 22 de ţări (nominalizările au fost introduse din anul 2002) 
  • 240 câştigători din 23 de ţări
  • 30 Grand Prize Winners din 12 ţări