Cele mai importante proiecte din lume desemnate de Asociaţia Internaţională de Project Management provin din China, Polonia, Marea Britanie şi România | SIVECO Romania

Joi, Iunie 21, 2007

Bucureşti, 21 iunie 2007 – Oraşul polonez Cracovia  a fost recent  gazda Galei de decernare International Project Excellence Awards.

Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) încurajează obţinerea de performanţe în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de anvergură.

Prin acordarea de premii echipelor ce participă efectiv la crearea acestor proiecte inovative, IPMA urmăreşte să dea un exemplu privind excelenţa în management.

Juriul internaţional IPMA, care are în componenţa sa profesionişti cu reputaţie mondială în project management, a desemnat ca finaliste pentru 2007 şase realizări la nivel mondial.

Cele mai importante proiecte din lume desemnate de IPMA provin din China (3), Polonia (1), Marea Britanie (1) şi România (1).

Rigurozitatea implementării şi succesul obţinut în domeniul informatizării sistemului educaţional românesc a impresionat  juriul IPMA, care recomandă proiectul SEI - Sistem Educaţional Informatizat, realizat de SIVECO Romania şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România drept unul dintre cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.

Proiectul SEI a debutat în anul 2001 având ca principal obiectiv susţinerea procesului de predare-învăţătare în învăţământul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice. În cadrul acestui program au fost instruiţi peste 75.000 de profesori iar 3 milioane de elevi din peste 4800 de şcoli şi licee din România beneficiază de 1700 de lecţii multimedia ce acoperă 14 materii.

Numărul mic de proiecte alese subliniază încă o dată valoarea excepţională a SEI-programul naţional de informatizare a învăţământului preuniversitar românesc, confirmând pe deplin calitatea specialiştilor de la SIVECO Romania în project management. Statutul de finalist reprezinta o reusita extraordinara in conditii de competitivitate maxima, SIVECO Romania intrand astfel in clubul foarte restrans al companiilor care dezvolta proiecte de talie mondiala cu management de excelenta.

"Nominalizarea proiectului SEI la premiile acordate de Asociaţia Internaţională de Project Management, ne onorează în mod deosebit. După ce în 2005 lecţiile dezvoltate de noi au luat locul I la Mondialele IT de la Tunis, iar SEI a fost apreciat in repetate randuri ca un proiect de referinta în Europa pentru eGovernment, statutul de finalişti la IPMA Awards aduce o recunoaştere in plus a capacităţii specialiştilor din SIVECO Romania de a dezvolta, implementa şi optimiza programe educaţionale competitive pe plan internaţional. Noi considerăm că avem cei mai buni project manageri din lume pentru acest tip de proiecte”  a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania.

Despre IMPA

Fondată în 1967, Asociaţia Internaţională de Project Management, (IPMA), este o federaţie globală de societăţi naţionale de project management care servesc nevoile specifice ale fiecărei ţări în limba ei naţională. IPMA este o organizaţie umbrelă care le reprezintă la nivel internaţional. Astăzi IPMA cuprinde 45 de asociaţii membre, răspândite în Africa, Asia, Europa şi cele două Americi. Programul de Certificare în Project Management de Nivel 4 continuă să se dezvolte, peste 50,000 de specialişti obţinând deja Certificarea IPMA. IMPA acordă anual premii echipelor care pot dovedi ca au obţinut realizări importante în domeniul project managementului. IMPA îşi menţine  prezenţa continua în arena globală de project management găzduind în mod regulat simpozioane, seminarii pentru experţi şi un congres anual.