Evenimentele ştiinţifice puternice creează şi promovează valori

Marţi, Noiembrie 19, 2013

Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual şi Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual sunt susţinute, în mod tradiţional, de SIVECO Romania

Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV) şi Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL), evenimente ştiinţifice care se bucură, de mulţi ani, de susţinerea constantă a SIVECO Romania, reunesc anual profesori din învăţământul superior şi preuniversitar, elevi şi studenţi, specialişti în educaţie şi IT. Desfăşurate simultan la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, manifestările destinate instruirii digitale în mediul academic captează de peste un deceniu atenţia specialiştilor din educaţie. Conferinţa Naţională înglobează, prin tradiţie, şi mult aşteptatul concurs "Software Educaţional", ai cărui laureaţi sunt anunţaţi după încheierea lucrărilor conferinţei.

Premiile celei de a XI-a CNIV au fost acordate unui număr de 8 lucrări din cele 57 prezentate în cadrul conferinţei şi publicate la Editura Universităţii din Bucureşti, în urma punctajelor trimise de evaluatorii CNIV pentru Concursul "Software educaţional".

"Prin activităţi complexe şi diverse în cadrul proiectului educaţional CNIV, prin parcurgerea unor etape, lucrul în echipă şi prin activităţi colaborative, s-au conceput şi elaborat produse de eLearning şi Software educaţional ce înglobează atât experienţa specialiştilor în informatică şi IT, cât, mai ales, scenarii didactice şi pedagogice destinate procesului de învăţare, deosebit de utile elevilor şi studenţilor, deopotrivă", a declarat conf. univ. dr. Marin Vlada, coordonatorul proiectelor CNIV şi ICVL, la Universitatea din Bucureşti.

Premiile sunt consistent motivante, de 11 ani fiind oferite de SIVECO Romania.

Premiul de excelenţă constă în participarea autorului premiat la un eveniment internaţional de eLearning (EDUCA Berlin sau BETT Londra), iar pentru Premiul de creativitate, compania oferă un Laptop sau PC Tablet.

"Ediţia 2013 a CNIV este una specială, deoarece în timp, la această conferinţă au fost prezentate, pentru prima dată două proiecte româneşti ce astăzi sunt considerate cele mai bune în lume. Proiectul încorporând tehnologia tip multi-touch este IPMA Gold Winner şi eLearning Awards Silver în anul 2013, respectiv Proiectul destinat copiilor cu nevoi educationale speciale – World Summit Award Winner. Îmi exprim încă o dată onoarea şi mândria că expertiza şi creativitatea românească în domeniul IT, cel al educaţiei şi al cercetării, au primit o recunoaştere meritată la nivel internaţional, iar o bună parte dintre profesorii care au lucrat la aceste proiecte au fost prezenţi mereu la CNIV şi ICVL. Aşadar, această conferinţă are şi atributul de creatoare de valori" a declarat prof. Radu Jugureanu, eContent Manager la SIVECO Romania.

Câştigătorii de anul acesta sunt:

1. Premiul de excelenţă "Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO" pentru „Participarea cadrelor didactice universitare la programe de formare continuă. Studiu comparativ România-Spania” (Lector univ. dr. Nicoleta Duţă, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei).

2. Premiul de creativitate "SIVECO" pentru „Aplicaţie multi-touch transdisciplinară: Omul, de la Pământ la Cer. Jocul educaţional Micul Prinţ în Marele Univers” (Echipa de elevi Multitouchcnme: Pop Alexandru, Şandor Robert, Csereoka Petra, Crişan Petrică, Kereji Alexandru, Mada Felix, Kiraly Alexandru, Danciu Claudiu, Haschi Vivien, Surducan Irina, Urda Sebastian, Orosz Denise, Burciu Răzvan,Tamas Kolcsey, coord. drd. prof. Georgeta Cozma – Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Satu Mare).

3. Premiul de popularitate "SIVECO" pentru „Ipostaze ale interdisciplinarităţii: literatură şi TIC” (Elevi: Dochiţoiu Alexandru, Turcu Nicuşor, Prof. Chiribău-Albu Mihaela-Alina, Prof. Ursache Liliana, Ing. Macovei Florina - Colegiul Naţional "Ferdinand I" Bacău).

4. Premiul de popularitate "SIVECO" pentru PhysicsBot (Elevi: Laslo Marian, Axinte Vasilică, Spanci Andrada, Bara Valentin, Tămaş Florin, Prof. Laslo Ion - Liceul Teoretic Carei).

5. Premiul de popularitate “SIVECO“, pentru „Dezvoltarea calităţii predării şi învăţării Fizicii folosind platforma eLearning Moodle” (Prof. drd Oprea Marin, Lector univ. dr. Miron Cristina - Universitatea Bucureşti, Facultatea de Fizică).

6. Premiul de popularitate "SIVECO", pentru „Emergenţa transdisciplinară în proiectul "Omul de la Pământ la Cer" (Prof. drd. Georgeta Cozma – Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Satu Mare).

7. Premiul de popularitate "SIVECO", pentru „Jocuri, teste şi lecţii matematice interactive- https://sites.google.com/site/invatamate” (Prof. Lukacs Tiberiu - Şcoala Gimnazială Sfânta Varvara Aninoasa, Prof. Lukacs Diana Elena - Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuşi” Petrila).

8. Premiul de popularitate "SIVECO", pentru „Impactul şi rolul site-urilor unităţilor de învăţământ preuniversitar” (Prof. dr. Roşioru Mădălin – Colegiul "Dobrogea" Castelu, Constanţa, Prof. Roşioru Mirela - Şcoala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" Constanţa).

Anul acesta, diploma de excelenţă CNIV (premiu de recunoaştere) i-a fost decernată lui Romulus Maier (Agora Group, www.agora.ro), pentru organizarea Conferinţei Programatica Open Source "20 de ani de Internet în România".

Despre CNIV şi ICVL

CNIV şi ICVL sunt manifestări ştiinţifice ce promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie, în cercetare şi în perfecţionarea continuă, atât în mediile preuniversitar, respectiv universitar, cât şi în mediul economic. Structurate şi organizate după principii europene şi standarde internaţionale, cele două proiecte promovează implementarea ideilor moderne în educaţia iniţială şi în formarea continuă, încurajează şi promovează lucrul la proiecte, activităţile colaborative, metodele şi experimentele ştiinţifice, gândirea creativă şi intuiţia, argumentaţia şi demonstraţia.

Cea de a VIII-a Conferinţă Internaţională de Învăţământ Virtual şi cea de a XI-a Conferinţă Naţională de Învăţământ Virtual s-au desfăşurat în parteneriat cu SIVECO România, Compania Intel şi Centrul pentru dezvoltare şi inovare în educaţie (TEHNE, programul eTwinning).