Companiile pot fi „pilotate” cu ajutorul programelor inteligente | SIVECO Romania

Companiile pot fi „pilotate” cu ajutorul programelor inteligente

Joi, Octombrie 23, 2008

În condiţiile economice actuale, interpretarea corectă şi rapidă a datelor din companie face, adesea, diferenţa dintre succes şi eşec în competiţia de piaţă. De aceea, instrumentele din categoria Business Intelligence (B.I.) au devenit din ce în ce mai răspândite în mediul de afaceri românesc.  

Orientarea organizaţiilor către aplicaţii IT de Business Intelligence depinde atât de complexitatea afacerii, cât şi de puterea financiară a companiilor. Pentru piaţa locală, analiştii de profil semnalează o creştere importantă a cererii de soluţii de Business Intelligence, în special în zona de servicii, retail şi distribuţie, urmate îndeaproape de administraţia publică şi industrie. În aceste sectoare, numărul beneficiarilor de softuri inteligente, precum şi valoarea soluţiilor de Business Intelligence contractate s-au majorat substanţial în ultimii ani.  

„În prezent, operatorii economici români se confruntă cu un adevărat asalt informaţional. La nivel de management, această situaţie poate crea, uneori, întarzieri nedorite în luarea deciziilor de business.  Pentru a veni în ajutorul decidenţilor SIVECO Romania a pus la punct o serie de instrumente IT de suport al activităţii manageriale. Aplicaţiile de Business Intelligence pe care le furnizăm clienţilor noştri au capacitatea de a centraliza şi filtra, în mod automat, informaţiile relevante pentru dezvoltarea afacerii. Practic, aceste softuri inteligente analizează şi califică volume uriaşe de date, oferind managerilor un ajutor important în fundamentarea  deciziilor şi acţiunilor de business. În loc să apeleze la resursele umane din companie pentru realizarea de situaţii şi rapoarte, companiile au acum la  dispoziţie SIVECO Business Analyzer”, este de părere Dorin Băra, Deputy Line of Business Manager, în cadrul SIVECO Romania.

Amploarea pe care aplicaţiile de Business Intelligence o capătă, în prezent, oferă perspective cu totul noi asupra exploatării eficiente a informaţiei. Constienţi de beneficiile acestor soluţii, operatorii economici locali au identificat în IT un important avantaj competitiv şi un diferenţiator esenţial în raport cu competiţia.

SIVECO Business Analyzer este un Sistem Informaţional de Management (SIM) modern şi flexibil, care monitorizează şi corelează întreaga activitate a companiei. Functionalităţile specifice ale acestei aplicaţii sunt extinse şi rafinate într-o soluţie complementară, denumită SIVECO Balanced ScoreCard. Fiind cel mai nou produs de tip Business Intelligence, SIVECO Balanced ScoreCard reprezintă, la acest moment, principalul instrument IT de suport al activităţilor de management strategic din cadrul organizaţiilor. Achizitionând oricare din aceste produse, top-managementul are acces rapid la analize, statistici şi rapoarte economice laborioase, generate în mod automat.

„Rulând soluţiile noastre de Business Intelligence, companiile îşi reduc substanţial volumul sarcinilor administrative. Acestea obţin un important suport în fundamentarea deciziilor manageriale. Cu SIVECO Business Analyzer şi SIVECO Balanced ScoreCard, managerii pot decide ei inşişi ce date doresc să selecteze, după ce criterii să le analizeze şi în ce formă să le afişeze. Prin intermediul softurilor inteligente pe care le dezvoltă, SIVECO Romania contribuie semnificativ la modernizarea informatică a companiilor”, a adăugat Dorin Băra.