România intră în proiectul pilot care dezvoltă competențe digitale pentru tineri, în scopul angajării | SIVECO Romania

România intră în proiectul pilot care dezvoltă competențe digitale pentru tineri, în scopul angajării

Miercuri, Mai 23, 2018

Deși nedespărțiți de telefonul mobil, adolescenții părăsesc școala fără abilitățile necesare într-o economie în proces de digitalizare

SIVECO România face parte dintr-un consorțiu de patru companii care dezvoltă proiectul Compass, o platformă de eLearning interactivă, accesibilă și gratuită, pentru consolidarea competențelor digitale ale tinerilor în scopul angajării celor care sunt șomeri sau cu potențial ridicat de somaj.

Proiect pilot de doi ani, Compass este o platformă comună Pan Europeană pentru dezvoltarea competențelor digitale, având un conținut de învățare bazat  pe probleme practice, dezvoltat în Cadrul European DigComp. Compass a fost conceput pentru a reduce decalajul dintre cerințele angajatorilor și abilitățile digitale insuficiente ale tinerilor șomeri europeni, pentru le a spori șansele de angajare și pentru a-i ajuta să-și dezvolte o structură clară a carierei.

Lecțiile se concentrează pe învățare bazată pe situații reale, astfel încât utilizatorul să dezvolte abilități digitale care pot fi folosite imediat. Conținutul a fost structurat pe un nivel de bază și pe un nivel avansat. Dacă utilizatorul dorește să parcurgă o evaluare inițială, îi propunem lecțiile necesare pentru a completa competențele digitale care îi lipsesc pentru a ocupa un anumit loc de muncă. Utilizatorul își poate alege oricare dintre lecțiile disponibile in platformă, dacă nu dorește să facă evaluarea”, explică Marius Preda, coordonatorul proiectului din partea SIVECO România.

Proiectul este dezvoltat de un consorțiu de patru companii EXPERTISE FRANCE din Franța, Dara Design & Print LTD T/A Dara Creative din Irlanda, SIVECO Romania S.A. din România, Lai-momo Società Cooperativa din Italia și este co-finanțat de Comisia Europeană.

Platforma poate fi accesată gratuit la www.compassdigitalskills.eu. Atașat găsiți o broșură cu mai multe detalii.

 

Documente ataşate: