Competiția inter-școlară Consumer Classroom, susținută de Comisia Europeană, invită toate școlile din Europa să colaboreze pentru inovație în educație | SIVECO Romania

Competiția inter-școlară Consumer Classroom, susținută de Comisia Europeană, invită toate școlile din Europa să colaboreze pentru inovație în educație

Luni, Martie 16, 2015

Portalul Consumer Classroom este dezvoltat de un consorțiu din care face parte SIVECO, în cadrul unui contract cadru încheiat cu Direcția Generală Sănătate și Consumatori și Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente

Aflată deja la a treia ediție, competiția inter-școlară Consumer Classroom este acum deschisă tuturor școlilor gimnaziale din întreaga Uniune Europeană care vor să își demostreze creativitatea, inteligența și spiritul inovativ!

În cadrul competiției, elevii între 12 şi 18 ani sunt încurajați să creeze proiecte comune, pe tema "tinerii folosesc conținut digital", care au ca scop final realizarea de conținut educațional multimedia, precum lecții interactive, pagini web sau resurse video.

„Portalul Consumer Classroom a fost dezvoltat în acord cu una dintre prioritățile principale ale Agendei Digitale pentru Europa (o inițiativă Europa 2020), și anume crearea unei piețe unice de conținut digital. Proiectul are ca scop susținerea profesorilor și elevilor de gimnaziu, prin promovarea educației on-line a consumatorilor, îmbunătățirea gradului de conștientizare a adolescenților și oferirea unei platforme colaborative, dedicată consumatorilor din cadrul UE. Compania SIVECO România contribuie în mod esențial la succesul acestui proiect, prin furnizarea celor mai moderne tehnologii și tendinte în educație, cu beneficii asupra întregii societăți europene“, a declarat Pauline Doria, Manager de Proiect în cadrul Expertise France - liderul consorțiului care a implementat proiectul.

Ca subiect prioritar în cadrul Agendei Digitale pentru Europa, acest concurs se derulează plecând de la premisa că, în prezent, conținutul digital este pretutindeni: elevii pot accesa online jocuri, muzică, filme sau cărți digitale. Așadar, investigarea și protecția tinerilor în timpul accesării și cumpărării a conținutului digital este esențială și oferă subiecte pentru înscrierea în competiție, precum protecția datelor cu caracter personal, consecințele utilizării legale și ilegale a conținutului digital sau vulnerabilitatea tinerilor consumatori.

Marele premiu va fi o excursie de două zile la Bruxelles, în care echipa câștigătoare va putea vizita instituțiile principale ale Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre criteriile de înscriere se găsesc pe site-ul proiectului http://www.consumerclassroom.eu/content/inter-school-competition-2015.

Portalul Consumer Classroom, dezvoltat de SIVECO Romania este menținut și extins în acest moment în cadrul unui contract cadru încheiat cu Comisia Europeană, prin Direcția Generală Sănătate și Consumatori și Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente, ca parte a consorțiului Expertise France, din care mai fac parte Dara (Irlanda) și Laimomo (Italia).

Portalul reunește o comunitate online a profesorilor și oferă o bibliotecă extinsă de resurse educaţionale din Uniunea Europeană pe tema educaţiei consumatorilor, ce îi ajută pe profesorii din învăţământul preuniversitar să creeze şi să distribuie lecţii multimedia către elevi şi să colaboreze cu alţi profesori europeni.

Începând cu anul 2009, SIVECO Romania dezvoltă în mod constant proiecte informatice pentru instituții ale Uniunii Europene, încheind până în prezent 20 contracte cu Comisia Europeană, unul dintre cei mai stabili și mai exigenți beneficiari.

În 2014, SIVECO a fost singura companie românească selectată să furnizeze Comisiei Europene servicii IT pe o perioadă de 4 ani în cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei în domeniul IT. Serviciile sunt prestate tuturor Directoratelor Generale ale Comisiei Europene și unui număr de agenții ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg și Ispra, și includ dezvoltare software, analiză și design, studii, suport tehnic și formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Printre instituțiile europene beneficiari ai proiectelor SIVECO se numără Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate, Agricultură, alimente etc şi Consumatori și Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii. Serviciile furnizate de SIVECO privesc dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice, portaluri web, sisteme și produse eLearning.