Competiţia "Urmaşii lui Moisil" şi-a desemnat câştigătorii | SIVECO Romania

Competiţia "Urmaşii lui Moisil" şi-a desemnat câştigătorii

Marţi, Martie 23, 2010

Viitorii profesionişti din domeniul IT&C au participat la concursul de informatică de la Iaşi

Bucureşti, 23 martie 2010 - În perioada 19 - 21 martie, la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi s-a desfăşurat Concursul Naţional de Informatică "Urmaşii lui Moisil", eveniment susţinut de SIVECO Romania.

Competiţia, aflată la cea de-a X-a ediţie, se adresează liceenilor participanţi la etapa naţională a olimpiadei de informatică. La ediţia din acest an s-au înscris elevi din 28 de judeţe şi din Republica Moldova.

Trofeul "Urmaşul lui Moisil" 2010 a fost câştigat de Cosmin Tutunaru din judeţul Mehedinţi, care a reuşit o performanţă excepţională, obţinând punctajul maxim posibil (200 de puncte din 200).

Premiul I a revenit elevilor Simiuc Antoanela (Iaşi), Ristache Dragoş-Marian (Mureş), Vicol Sergiu (Iaşi), Tutunaru Cosmin (Mehedinţi), premiul al II-lea a fost câştigat de Mateescu Maria (Iaşi), Calancea Mihai (Suceava), Cazacu Alexandru (Dolj), Nicodei Groper Eduard (Vrancea), Creţu Iulian (Suceava), iar premiul al III-lea a fost obţinut de Popescu Silviu-Emil (Bucureşti), Tamaş Iulia (Prahova) şi Mathe Bogdan (Mureş).

"Ediţia din acest an, o ediţie aniversară, a stat sub semnul performanţei. Am fost impresionaţi atât de pregătirea excelentă, cât şi de creativitatea concurenţilor, deci îi putem considera pe toţi adevăraţi urmaşi ai lui Moisil. O dovadă în plus că atât .campion, cât şi arhiva educaţională .campion reprezintă două instrumente de pregătire foarte eficace şi că elevii, îndrumaţi de profesorii lor, le utilizează cu succes", a declarat Emanuela Cerchez, profesoară de informatică la Liceul "Grigore Moisil" din Iaşi.

Proba pentru Concursul Naţional de Informatică "Urmaşii lui Moisil" 2010 a constat din problemele de la runda a XI-a din cadrul programului de pregătire de performanţă în informatică .campion 2010.

În urma centralizării rezultatelor obţinute după 11 runde, primii elevi calificaţi de la fiecare grupă vor fi invitaţi de SIVECO Romania să participe la finala .campion care se va desfăşura în perioada 30 aprilie - 2 mai 2010. Finala .campion le oferă elevilor posibilitatea de a se cunoaşte, de a concura în condiţii reale şi de a le fi recunoscută valoarea în cadrul evenimentului de decernare a premiilor.

"Ne bucură să vedem cum an de an tineri atraşi de informatică participă în competiţii care le dezvoltă cunoştinţele şi care sunt în acelaşi timp o rampă de lansare într-un domeniu în care se poate face performanţă la cel mai înalt nivel. SIVECO Romania sprijină orice iniţiativă care îi ajută pe elevi să ajungă specialişti în domeniul IT&C", a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, în cadrul SIVECO Romania.