Care sunt cele mai solicitate componente de gestiune a afacerilor?

Vineri, Septembrie 11, 2015

Firmele din cele mai variate domenii de activitate au unele cerințe comune când aleg un sistem Enterprise Resource Planning (ERP)

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii SIVECO Romania, aplicațiile informatice cele mai solicitate de către entitățile economice sunt cele de Financiar-Contabilitate, Salarizare, Gestionare Mijloace Fixe, Management Stocuri, Aprovizionare și Contracte.

”De-a lungul celor peste 1.500 de implementări ale soluției noastre ERP - SIVECO Applications - am observat că, indiferent de domeniul de activitate al firmelor, private sau publice, există cerințe comune. Astfel, în prima etapă, clienții solicită un pachet de bază. Pe măsura ce constată că rezultatele sunt foarte bune, beneficiarii decid extinderea acestuia. Dorința de extindere, de îmbunătățire continuă a activității este firească și se reflectă în cerințele de informatizare tot mai specializate. În prezent, sistemul nostru informatic integrat cuprinde 50 de componente care acoperă în întregime cele mai variate cerințe ale unei organizații”, a declarat Lăcrămioara Bârseti, director Departament SIVECO Applications.

Componentele din pachetul informatic integrat SIVECO Applications 2020 Project:Cloud au o mare capacitate de parametrizare şi configurare, astfel încât modificările legislative sau organizatorice care intervin sunt implementate cu ușurință. Azi, și companiile de mai mici dimensiuni, care nu îşi puteau permite altadată să achiziţioneze şi să opereze un sistem ERP, pot beneficia cu un buget rezonabil de avantajele pe care le oferă SIVECO Applications 2020 Project:Cloud. Printre acestea sunt: adaptabilitatea sistemului la cerinţele specifice de business ale fiecărui client, creşterea gradului de consistenţă, coerenţă, relevanţa şi corectitudinea datelor, obținerea la timp a informațiilor corecte, reducerea volumului de prelucrare manuală a documentelor, optimizarea fluxurilor de documente, grad mare de protecție contra accesului neautorizat la informație, acces confortabil la date oricând și de oriunde.

Într-o lume din ce în ce mai competitivă și globalizată, succesul economic depinde de agilitatea cu care companiile reușesc să-și gestioneze resursele. Acest lucru este posibil numai cu instrumente informatice” spune Lăcrămioara Bârseti.