Comunitatea PALETTE crește! | SIVECO Romania

Comunitatea PALETTE crește!

Miercuri, Februarie 21, 2018

Proiectul european PALETTEV2 propune un mediu online cu servicii care ajută persoanele vârstnice să se mențină active în societate, în special prin acţiuni lucrative

SIVECO România participă la proiectul european de cercetare PALETTEV2, care îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii populației cu vârsta cuprinsă între 55 și 70 de ani, prin dezvoltarea unui mediu de activități participative și a unei platforme ICT dedicate persoanelor în vârstă.

PALETTE este o platformă comunitară online ușor de utilizat care face legăturile necesare între oameni din aceeași zonă, cărora le plac aceleași lucruri. Platforma îi ajută să găsească activități, cursuri, servicii și persoane pe placul lor.

Sistemul caută profiluri similare, dar și activități și servicii legate de interesele utilizatorului și lansează notificări personalizate. De exemplu, persoanele care caută voluntari sau profesioniști pot găsi sau pot primi informații despre seniori cu experiență, care sunt dispuși să își ofere abilitățile și expertiza. De asemenea, o persoană care solicită ajutor în grădinărit poate obține sfaturi de la ingineri în horticultură. Astfel, utilizatorii sistemului PALETTEV2 se pot ralia unui grup de seniori care planifică o zi de destindere într-un anume oraș, în urma unei notificări a sistemului.

Platforma PALETTE este accesibilă tuturor celor care urmează să se pensioneze sau celor care au făcut acest lucru recent, ajutându-i să identifice noi activități interesante. Chiar și cu o cunoaștere minimă a computerului, PALETTE este ușor de folosit, deoarece a fost construită chiar pe baza informațiilor și sugestiilor furnizate de către seniori.

Cei interesați să încerce platforma, având domiciliul în București sau în localitățile aflate în apropierea Bucureștiului, se pot înscrie în comunitatea PALETTE, trimițând un email cu datele de contact la: marius.preda@siveco.ro; andreeateo92@yahoo.com; aurelia.curaj@sas.unibuc.ro.

Proiectul va fi implementat de parteneri cu expertiză complementară din cinci țări: România, Elveția, Olanda, Slovenia, Polonia.

În proiect sunt implicate două organizaţii românești: SIVECO România, singura companie de mari dimensiuni din acest consorțiu, și Universitatea din București.

Mai multe informații despre proiect se găsesc aici, putând fi partajate cu toți cei interesați.