Concursul de creativitate software Linfo@Sv - ediţia a VII-a | SIVECO Romania

Concursul de creativitate software Linfo@Sv - ediţia a VII-a

Joi, Aprilie 2, 2009

București, 2 aprilie 2009 – În perioada 27-29 martie 2009 s-a desfăşurat a VII-a ediţie a Concursului de creativitate software Linfo@Sv organizat de Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

Prin acest concurs, organizatorii şi-au propus stimularea interesului elevilor şi profesorilor faţă de tehnologia informaţiei şi ştiinţa calculatoarelor precum şi încurajarea unui climat de competitivitate între elevi pentru promovarea valorilor IT.

Concursul s-a adresat atât elevilor din ciclul primar cât şi celor din învăţământul gimnazial şi cel liceal. Elevii din clasele I-IV au participat la concursul de desene pe calculator cu tema „Îmi plac poveştile”. Ei au realizat un desen pe calculator sau o prezentare PowerPoint a unei poveşti dintr-un set anunţat anterior. Elevii de gimnaziu au participat la o sesiune de lucrări cu tema „Lumea algoritmilor”, iar liceenii – la concursul de lucrări soft repartizate pe următoarele categorii: soft educaţional, pagini WEB, soft utilitar şi jocuri.

La această ediţie au participat peste 70 elevi din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Bacău, Piatra Neamţ, Botoşani, Râmnicu Vâlcea.

Firma SIVECO Romania, sponsor principal şi la această ediţie, a oferit premii elevilor de gimnaziu şi liceenilor care au ocupat locurile I, II şi III.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a oferit opt premii speciale reprezentând burse de studiu excepţionale. Reprezentanţii FIESC au fost prezenţi în toate comisiile de jurizare de la secţiunile pentru liceu, doamna conferenţiar universitar dr. ing. Cristina Turcu fiind preşedintele concursului. Premii speciale au fost oferite şi de Colegiul Naţional de Informatică Spiru Haret Suceava.